21.2.2014

Bamse-hotelli: uhka vai mahdollisuus?

Helmikuun lomavaraus tehtiin elokuussa. Matkailtiin isolla kokoonpanolla pyöreiden vuosien kunniaksi, vanhempani ja veljeni olivat mukana. Minä käytännössä valitsin hotellin koko seurueelle. Kiireessä se perinteisesti tapahtui, en tehnyt perusteellista analyysia hotellien sijainneista tai muista ominaisuuksista. Kuvat uima-altaista vakuuttivat ja arvelin, että Bamse-hotellissa on kivasti tekemistä lapsille.Millaista siellä sitten oli?

Oho, aulan taideteoksesta kurkistaa ukin käsi. 

Oletan, että Bamse-hotellit ovat keskimäärin melko suuria. Meidän hotellin tapauksessa se tarkoitti, että aamiaisella säntäili ja kolisteli yhtä aikaa arviolta 70-100 henkilöä. Meteli ja hulina oli korvia huumaavaa. Ruokaa riitti kaikille, vaikka café con lecheä joutui välillä automaatista jonottamaan. Jos olisi hyvin sosiaalinen henkilö ja/tai perhe, suuruus olisi epäilemättä kiva juttu, kun voisi tutustua ihmisiin ja lapsetkin saisi kavereita. Me ollaan enemmän omissa oloissa jurottajia eikä juuri otettu kontaktia muihin kuin Bamseen.

Halihali <3
Finnmatkojen ja tässä tapauksessa myös hotellin puolesta oli tarjolla monenlaista ohjelmaa. Me osuimme ohjelmatarjontaan enimmäkseen vahingossa. Osallistuttiin viime hetkillä Bamsen fanitus- ja halailusessioon. Yksi loman kohokohdista tytöille oli, kun Finnmatkojen opas levitti leikkipaikan pöydälle pitkän rivin kynsilakkoja, ja niillä sai sutia kynnet kauniiksi. Parina iltana käytiin mini-discossa. Tytöt alkuun ihmettelivät touhua, lopulta Nauravainen irrotteli kympillä tanssilattialla. Mua jäi vähän kaivelemaan, kun muut vanhemmat ei lähteneet mukaan oppaiden tanssikoreografioihin mukaan, olisin ehdottomasti halunnut!

Tarkkailu menossa.

Hotellin alueella oli pari leikkipaikkaa. Se oli kätevää ja kivaa, käytiin joka päivä pyörähtämässä siellä. Jostain syystä tytöt alkoivat välittömästi kitistä ja riidellä noin 40 m2 kaksiossamme, ulkona oli kaikilla mukavampi olla. Lisäksi leikkapaikalla oli pieni talo, missä sai leikkiä sisäleikkejä. Tarjolla olisi ollut myös kerhotoimintaa, minne lapset voi jättää hetkeksi hoitoon, sitä emme testanneet.

Leikkipaikalle jee!
Hotellissa oli tarjolla all inclusive -vaihtoehto. Me emme sitä ottaneet, söimme kyllä muutamana iltana buffetista, kun ei jaksettu suoriutua edemmäksi. Isot all inclusive -hotellit tukehduttavat lähempää ja kauempaakin ravintoloita, mikä on tietysti ymmärrettävää ja hyvin valitettavaa. Hyvää ravintolaruokaa oli hämmästyttävän vaikeaa löytää, keskinkertaista ja huonoa tuli vastaan harmittavan monta kertaa. All inclusive olisi omalla tavallaan näppärä pienten matkalaisten kanssa, toisaalta se sitoisi pysymään hotellin alueella. Ja todennäköisesti toisi noin 7 kiloa vyötärölle.

Leikkipaikan all inclusive, olkaa hyvät.
Jos tykkää hulinasta ja helposta meiningistä, Bamse-hotelli voi olla just hyvä paikka. Luulen, että itse katselen ensi kerralla pienempää majapaikkaa siitäkin huolimatta, että joutuu tinkimään leikkipaikasta ja ison nallen halaamisesta sekä ottamaan omat kynsilakat mukaan. 

Parhaat paikat löytyy joka tapauksessa hotellialueen ulkupuolelta.

Kuvan herralta ei ole pyydetty lupaa tulla kuvattavaksi blogiin. Lo siento.

8 kommenttia:

 1. Kaipa sieltä löytyy tarjontaa moneen makuun. Sinun kirjoituksesta tulikin hyviä ajatuksia, nimittäin nyt alkaa näyttää uhkaavalta, että minäkin joudun tuonne saariryhmään. :)
  Varmaa ei vielä ole, mutta sisko ehdotti, että viettäisimme ensi joulun koko lähipiiri tuolla etelässä! Hui! Ei silti tyrmätty ajatusta, joten katsotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että me Kanarialla vielä käydään. Vaikka siellä on paljon turismia, on siellä myös tosi hienoja paikkoja. Ennen lapsia kävin sukellusreissulla El Hierron saarella, se oli mahtava paikka!

   Hotelli- ja kohdekuvauksia on niin rasittavaa lukea! Kaikki on esitetty fantastisen upeassa valossa, ja yritä siinä sitten lukea rivien välistä. Vuosi sitten osuttiin aivan tuurilla mahtavaan hotelliin, ja tällä kertaa ei tullut napakymppiä.

   Siltikin vietin viikon mieluummin auringossa kuin täällä harmaudessa! :D

   Poista
 2. Loma <3 Me ollaan jotenkin onnistuttu käymään Bamsettomilla lomilla. Mutta joka paikassa on ollut silti joku lasten Mini Club ja Mini Disco iltaisin. All inclusivista samaa mieltä, paikalliset yrittäjät kärsivät. Viimeksi mukana huonopolvinen anoppi, siispä Bulgariassa jäi paikallisuus kokematta. Ja olinpa raskaanakin , uskalsin vauhkoilematta syödä hotellilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsiperheet on epäilemättä hyviä asiakkaita, ei ihme että meitä yritetään houkutella erilaisilla tavoilla! :) Vielä muutaman vuoden joutuu tod.näk. miettimään enemmäkin tyttöjen viihtymistä, sitten voi ottaa vähän erilaisen lähestymistavan, kun ei tartte stressata päiväunien ja muiden rutiinien kanssa.

   Vaikka all inclusive vie asiakkaita muilta ravintoloilta, se työllistää taas hotellissa aikamoisen lauman jengiä keittiön ja salin puolella. Puolensa ja puolensa...

   Poista
 3. Me käytiin syksyllä Kap Verdellä juurikin all inclusive -lomalla, mutta siinä kohtaan rantaa ei kyllä ollut ainuttakaan kärsivää paikallisyrittäjää. Siellä oli posketon hotellikompleksi, biitsi ja merilintuja.

  En ollut ikinä ajatellut, että voisin käydä täysihoitolomalla, mutta meille se oli sit kuitenkin just nappivalinta. Lapsella oli kivaa leikkipaikalla ja altaassa, ruoasta ei tarvinnut kummemmin huolehtia, ja joka ilta lapsille esitettiin pelleshow, jota vieläkin suurella lämmöllä muistellaan ja kuvia katsotaan. Ja erään mutsin hartiajumi oli pitkästä aikaa poissa sen viikon jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koen jälkikasvun ruokkimisen lomalla super-stressaavaksi. Olisi ihana maleksia rantabulevardilla ja kaikessa rauhassa vertailla ravintoloita ja mennä minne nokka näyttää. Käytännössä on aina sytytyslanka palamassa ja safkaa pitää saada nopeasti pöytään. Ja kun ruokaa on pöydässä, täytyy lapioida se nopeasti naamaan, koska kohta jo nukuttaa ja kiukuttaa.

   Näillä parilla Kanarian reissulla on ollut meillä keittiöfasiliteetit, mutta kun keittiössä ei ole mitään perustarvikkeita (öljy, mausteet), niin itse kokkaaminen ei ole kovin näppärää. Itsehän voisin elää tuoreella leivällä, juustolla ja oliiveilla vaikka koko viikon, mutta lapsille pitää olla jotain ravitsevampaa - kuten nuudeleita. ;)

   Poista
 4. Kiitos tästä, mä olen kovasti pohtinut näitä. Viime kesänä Albaniassa oltiin kolme päivää rantahotellissa, josta ei poistuttu kertaakaan, eli syötiin myös siellä, mutta en mä silti ole ihan varma, olisiko viikon all inclusive tai bamse -paketti meille. Tosin jos mä joskus lähtisin lasten kanssa keskenään rantalomalle, niin silloin kyllä voisi olla. Vaikka kohtahan nuo jo on niin isoja, että elävät juustolla ja oliiveilla koko viikon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä itse asiassa useamman kerran mietin, että toiset ne vaan reissaa Albaniassa ja me ollaan täällä Bamse-hotellissa! :D Pelkät lennot olivat itsessään sen verran rankat, että ei paikan päällä jaksettu kauheasti siirtyillä.

   Jatkuvassa reissaamisessa riittää meidän perheessä stressaavaa säätöä, toisaalta kokonainen viikko yhdessä paikassa käy tylsäksi. Jonkinlainen keskitie hakusessa tässäkin. Tilanne muuttuu kun lapset kasvaa ja kohtahan ollaankin siinä pisteessä, etteivät suostu reissaamaan vanhempiensa kanssa minnekään...

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.