28.6.2013

10 kuvaa kesään: kesäkuu

Mikä mieletön hellekesä onkaan ollut tähän saakka!

Puutarhassa kukkii vastoin kaikkia odotuksia viime syksynä tuodut pionit, fantastista! Ostin tänään sopivamman peiton viinimarjapensaalle ahneita räkättirastaita vastaan. Harsoa viritellessä totesin, että uhka marjasadolle taitaa tulla omien joukoista. Nauravainen ahmi tyytyväisenä raakoja viinimarjoja lukuisista kielloista huolimatta.

Pihan reunaan on noussut jättitatarit. Kyseisen kasvin tuomista omaan pihapiiriin kannattaa harkita erittäin tarkkaan, sitä ei saa pois ilman mittavia maansiirtotöitä. Meidän pihan osalta päätöksen teki joku aiemmista asukkaista, nyt on myöhäistä valittaa. Tatarit nousevat yli 2 metriä korkeiksi peittäen viimeisenkin vilauksen järvinäköalasta.

Huhti - Touko - Kesä

Tammi - Helmi - Maalis
Loka - Marras- Joulu
Muut haasteeseen osallistuneet ovat 10 kuvaansa jo ottaneet. Minulla on koossa vasta 9, koska aloitin myöhässä. Olen symmetrian ystävä, ajatuksena täysi kalenterivuosi ja 12 kuvaa miellyttää minua enemmän kuin 10 tai 9, joten aion siirtyä projektissa jatkoajalle. Stay tuned.

10 kommenttia:

 1. Ihania kuvia :) Hauska idea. Hirveästi mitään en tekstistä ymmärtänyt mutta kuvat on kivoja :P

  ps, mikä on tatari? Mulle tuli mieleen Tsingis Khan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   Nyt kun aloin linkkivinkkiä etsimään, niin oikea taivutus lienee tattaret. Jättitatar on hyvin korkeaksi kasvava kasvi, joka on tuotu joskus ammoin Suomeen, ja siitä on tullut rajusti leviävä haittakasvi, jota ei saada hävitettyä. Siis suurin piirtein yhtä inhottava kuin Tsingis Khan.

   Poista
 2. Ihan sama juttu, ajattelin ottaa vielä ne puuttuvat 2 kuvaa. Mitä se 10 on, ei mitään!!?? Miksi jättää parhaat palat pois? ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Minäkin haluan kuvia värikkäistä syksyn lehdistä vielä.

   Poista
 3. Joo, ehdottomasti 12 kuukautta niin saadaan tarinalle kunnon alku ja loppu! :) Ja voihan tatar sentään... Täysin uusi ilmiö minulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin tätini pihassa noita nähnyt, mutta vasta oman pihan yhteydessä alkoi paljastua millainen otus onkaan kyseessä. Kaivelin viime kesänä pari jätesäkillistä paksua juurta pihasta, mutta ei sille mahda mitään. Oikeastaan se on aika kätevä "aita", tytöt ei lähde vahingossakaan pihasta pois eikä toisaalta tänne suuntaan kukaan erehdy tulemaan.

   Poista
 4. Kesähaaste sulle mun blogissa :) Minusta tää on ollut tosi kiva idea katsoa vuodenaikoja tälläisella kuva sarjalla, joten 12 täyteen vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Jatkan siis sarjaa, hyvä hyvä! :)

   Poista
 5. Tän hellekesän jäljiltä en ikinä halua palata noihin keskimmäisiin tunnelmiin! Kun taapero kulkee pihalla ilman rihmankiertämää ja viettää päivät pulikoiden minialtaassaan, on vaikea uskoa että puhutaan samasta universumista noitten hyytävien lumimaisemien kanssa. Kesästä innostuneena ajetaan taas mökkireissulle Savoon ja otetaan riski että viiden yön reissun jälkeen opetellaan jälleen nukkumista kotona seuraavat kymmenen.. :) Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa mökkireissua! Meillä ei unikoulujuttuja olla edes harkittu. Isomman makuuhuoneessa on +28 lämmintä, ei tulisi mitään, jos sinne laittaisi kaksi tyttöä ja sen lattialla patjalla nukkuvan aikuisen, joka mahdollisesti tarvitaan. Harjoitellaan sitten syksymmällä...

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.