4.2.2013

Lomaterkut!

Eräs suuri ajattelija sanoi kerran, että "Kannattaa lähteä, vaikka ei jaksaisikaan.", enkä voisi olla hänen kanssaan enemmän samaa mieltä. Pari päivää ennen lähtöä Tenskun lomalle yksivuotias Nauravainen oli 39 ja risat kuumeessa, ja mietittiin että voidaanko lähteä ollenkaan. Lentokoneessakin tuli muutama hetki, kun mietin että "MIKSI me ollaan täällä???" Kuitenkin perillä palmujen vilkutellessa ja auringon sekä leppeän tuulen kutitellessa poskea muistin, että SIKSI.

Oltiin Teneriffan länsipuolella Los Gigantesissa ja se oli huikean hieno paikka! Kun katselin Royal Sun hotellimme kuvia netistä, ajattelin että "Joopajoo, tässä on Photoshop hyrrännyt ja ikkunoista näkyy vain vastapäisen hotellin seinä." Vaan ei, maisemat meidän vaatimattomalta 50 m2 parvekkeelta oli upeat! 600 metriä korkeat kalliot oikealla, La Gomeran saari edessä ja alapuolella kylä.


Los Gigantesin kylä ja läheiset muut kyläset ovat puhtaasti hotelli-lomaosake -skeneä, kuitenkin huomattavasti pienemmässä mittakaavassa kuin esim. Playa de las Amérikasissa. Kylän katukuvassa oli enemmistönä brittieläkeläiset, meidän hotellissa väestö oli heterogeenisempää. Hotellimme oli korkealla kylän päällä rinteessä. Illalla sinne kuului kun kylällä jossain bändi veti Stairway to Heavenia ja muita cover-klassikoita, mutta meidän hotla oli erittäin rauhallinen. Ostosmahdollisuudet olivat rajalliset ensinnäkin kauppojen ja toisekseen seuralaisten osalta, enkä käytännössä ostanut ruuan ja juoman lisäksi mitään muuta kuin tytöille pienet tuliaisliskot (jotka varmaan oli tehty Kiinassa). Hyvä niin.

Kylä oli hurjan mäkinen. Useamman kerran käveltiin alas ja takaisin ylös - vähän pohje-pakaratreeniä kaikkien jäätelöiden, iltapäiväkahvimunkkien ja iltaoluiden vastapainoksi. Hotelli sponssasi pari taksilippua joka päivä, sen option hyödynsimme välillä. 


Oltiin törkeen laiskoja, mahtavaa! Ei käyty spektaakkelimaisessa vesipuistossa, delfiinejä bongaamassa eikä eläintarhassa. Ei tehty lähempää tuttavuutta muiden turistien kanssa. Auto sentäs vuokrattiin. Ajettiin hullua serpentiinitietä Mascan kylään. Todettiin, että takapenkillä nukutaan ja kylään ei ole rattailla mitään asiaa. Takaisin ylös ja Teidelle. 

Syötiin muutaman kerran hyvin (ravintolassa) ja muutaman kerran säälittävän huonosti. Hotellihuoneessa oli hyvin varusteltu keittiö, olisi voinut tehdä vaikka makaronilaatikkoa. Siihen ei langettu, sen sijaan tehtiin muita kansainvälisen keittiön klassikoita kuten pasta bolognesea ja burritoja. Suppea ostostarjonta koski myös ruokakauppoja, tai ehkä ei vaan löydetty oikeita. Aamupala syötiin hotellilla: vastapuristettua appelsiinimehua, lämmintä valkeaa ja rapeaa leipää, chorizoa, lehteviä suklaaherkkujuttuja ja café con leche - ah! Touhukas arvosti erityisesti suklaariisimuroja, niitä ei kotona saa.

Keskimmäisessä kuvassa ehdokas nro 6 Petri Nygård look-a-like -kilpailuun.
Iltapäivät oli tosi kuumia, aamut ja illat mukavan viileitä. Oli mukavaa olla viikko ilman läppäriä ja ripsiväriä. Blogiviihdettä tuli vähän ikävä, onneksi telkkarista tuli iltaisin laadukasta ohjelmaa.

Suosittelen lämpimästi Los Gigantesia ja Royal Sun hotellia! Totaalisen laiskottelun lisäksi Tenskulla on mm. mielettömät vaellusmahdollisuudet ja muutamissa isommissa kaupungeissa löytyy El Corte Inglés ja muut mestat Visan vinguttamiseen. Salaa haaveiltiin Miehen kanssa oikeasta lomasta, kun ei tarvitsisi säätää päiväunien ja muiden perusrutiinien kanssa. Vaan oli tämä loma erinomaisen hyvä näinkin, ja erityisesti kolmevuotias Touhukas nautti täysin rinnoin näistäkin seikkailuista. Nyt pyykkivuori-Teiden kimppuun, adios! 

18 kommenttia:

  1. Ihania lomakuvia!
    Tervetuloa kotiin!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa mukavalta lomalta! Mietinkin eilen, että jokos te kotiuduitte. Nyt taas jaksaa juurtua läppärin ääriin ja päivittää maailmalle tärkeät mietteensä. :D

    VastaaPoista
  3. Hyvähyvä! kuulostaapa ihanalta lomalta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, oli ihanaa olla auringossa ja vähän poissa omista nurkista.

      Poista
  4. Voi, teillä on ollut ihan mahtava loma! Tai siis juuri sellainen, millainen loman pitää ollakin keskellä synkkää talvista arkea. Ihania kuvia, tekee jopa mieli lähteä Tenskulle! Samaa en voi sanoa minun vanhempien Tensku-kuvista, jotka ovat joka vuosi samanlaisia. Tosi nyt useampaan vuoteen eivät ole enää jaksaneet ottaa kameraa mukaan, vaan lomakuva-albumiin on ainoastaan vanhojen kuvien viereen lisätty myös seuraavien vuosien reissujen päivämäärät. Samanlaisia ne kuvat olisi kuitenkin. ;)

    Teillä on myös mitä ilmeisimmin säät suosineet. Jonain vuonna on tähän aikaan ollut selvästi vilpoisampaa. Kiva kuitenkin, että palasit. Ehdin jo kaipailla juttujasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno paikka Tensku kyllä on, kyllä sinne voisi ehdottomasti palata myöhemminkin. Ilmat tosiaan suosi, yhtään kuumempaa ei olisi tarvinnut olla.

      Poista
  5. Ihania kuvia ja ihana loma! Ja hyvä että ylipäänsä kumminkin pääsitte matkaan. Mutta kiva kun tulitte jo takaisinkin, mullakin on ollut ikävä teidän juttuja. :)

    VastaaPoista
  6. Voi että, ihanalta kuulostaa! Tervetuloa takaisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja pyykkivuoren lisäksi tietty kauhee duuni päästä ajantasalle kaikkien muiden hauskoista blogipostauksista. :)

      Poista
  7. Jes, ihania kuvia! Ja ihanaa et teilläkin oli mennyt lennot penkin alle :D :D Teneriffa rules, voitas seuraavaksi tehdä vaikka lukijamatka sinne ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistava idea! Finnmatkat markkinoi tiettyjä hotelleja "pariskunnille". Tätä voisi markkinoida niin, että lentokoneeseen pääsee vain jos on mukana kirkuvia ja rimpuilevia kakaroita. :D Ois sit kaikki samalla viivalla. ;)

      Poista
  8. Anonyymi6/2/13 21:20

    Istuin viime viikolla lennot Lanzarotelle yksin tenavan kanssa, ja kaikki kiitos kanssamatkustajille jotka aina välillä viihdyttivät lasta! Ihan parasta, eikä huonoa ollut se pikkupullo sampanjaakaan, jonka hörpin kun lapsi nukkui :) Muutama päivä auringossa teki niin hyvää, se on just noin kun kirjoitit että kannattaa lähteä vaikkei jaksaiskaan. Nyt tuntuu että pahin talvi on jo ohi, on ihan kevät mielessä varsinkin kun ystävä toi tänään ekat tulppaanit. Terkkuja Kuopioon! Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että sullakin oli onnistunut reissu! Yritin bongailla vinkistäsi kemppareita, että olisin käynyt katsomassa tarjontaa ja hintatasoa, mutta ne muutamat hyvät sattuivat kohdalle silloin kun seuralaisilla ei ollut intoa shoppailuun. Ensi kerralla sitten! Hki-Vantaalta ostin muutaman luottotuotteen, just in case. :)

      Poista
    2. Anonyymi7/2/13 11:33

      Taisinkin vastattuani ymmärtää että kaipailit enemmän meikkejä kuin esim. rasvoja, meikkien hinnoista ja tarjonnasta en oikein tiedäkään. Mutta yhden kasvovoide-luottotuotteen ostin jälleen puoleen hintaan siitä mitä purkki maksaa Suomessa. Otin myös testiin Fab Forty Marjukan vinkeillä aloe vera-tuotteita, ja nekin ovat ainakin näin lyhyen käytön perusteella olleet hyviä. Oletko sinä kokeillut aloe veraa?

      Poista
    3. Äidilläni on muutama aloe-rasva, jota käydessäni aina lainailen. Tenskulla muutamaa purkkia hipelöin, mutta en kuitenkaan ostanut.

      Mulla ei tosiaan ollut mukana juuri mitään meikkejä, mutta näköjään hyvin pärjäsi ilmankin. :)

      Olisin halunnut kurkata esim. Biothermin tai Cliniquen naamarasvojen hintoja, se jäi kuitenkin ensi kertaan.

      Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.