11.2.2013

Yön ulvoja

Pelattiin jokunen vuosi sitten kavereiden kanssa kesämökillä erittäin viihdyttävää pihapeliä nimeltä Yön ulvoja. Tässä teillekin säännöt ja muutama sovellutus pelistä.

Yön ulvoja isommille lapsille ja/tai aikuisille

Esivalmistelut: Peliä pelataan illalla, kun on pimeää. Elokuun illat tai myöhäisempi syksy sopii loistavasti. Kaikilla pelaajilla täytyy olla taskulamppu. Mikäli pelissä on mukana aikuisia, varaa KohoKylmäKompressio-varustus valmiiksi.
Pelin kulku: Entten-tentten-teelika-mentten valitaan Yön ulvoja. Yön ulvoja laskee vaikkapa 30:een, minkä aikana muut menevät piiloon. Voitte sopia etukäteen pelialueen ja että ei juosta, mutta se on turhaa. Tulette juoksemaan henkenne edestä missä sattuu.

Yön ulvojan tavoitteena on saada piilossa olijat kiinni. Kun Yön ulvoja ulvoo verta hyytävästi, piilossa olijoiden on valaistava kasvonsa taskulampulla. Yön ulvoja voi milloin tahansa ulvoa, minkä aikana ei saa juosta pakoon, vaan täytyy valaista kasvonsa. Kun on hiljaista, voit yrittää vaihtaa piilopaikkaa. Kun Yön ulvoja saa jonkun kiinni, myös hänestä tulee Yön ulvoja, joka alkaa jahdata muita yhdesä alkuperäisen Yön ulvojan kanssa.

Lopulta kyykit yksin viinimarjapensaan takana ja koet aitoa pelkoa, kun kaikki muut ulvovat kuin viimeistä päivää ja jahtaavat sinua. Sitten voittekin mennä saunaan, koska nyrjähtäneitä nilkkoja on jo monta ja suurin osa ei uskalla pelata uudestaan.


Yön ulvoja koko perheelle

Esivalmistelut: Peliä pelataan öisin sisätiloissa. Taskulamppuja ei tarvita. Otetaan yksivuotias lapsi, joka on viime aikoina opetellut seisomista, kävelemistä ja puhumista, jolle on puhkeamassa neljä hammasta, jolla on ilmavaivoja, orastava flunssa ja mitä vain muita mahdollisia vaivoja. Peliin voi osallistua yksivuotiaan lisäksi esim. vanhemmat ja sisarukset.
Pelin kulku: Leikitään, että on yö ja nukutaan. Yksivuotias on Yön ulvoja, joka 10-30 kertaa yössä alkaa huutoitkeä noin 100 desibelin voimakkuudella, karjua "Ätä-ätä-ätä, anna!" tai herättää itsensä ja muut millä tahansa muulla tavalla. Voit yrittää silittää, tassuttaa, imettää tai mitä vaan - mikään ei auta.

Lopulta tuijotat lasittunein silmin seinään ja toivot, että saisit nukkua edes tunnin. Saatat ynistä hiljaa "ätä-ätä-ätä".


Zombie tuli taloon

Esivalmistelut: Pelataan muutama yö Yön ulvojan perheversiota. Jos et muista kuinka monta yötä on takana, se on hyvä lähtökohta.
Pelin kulku: Äiti saa olla Zombie. Todennäköisesti hän on tässä vaiheessa luonnostaan puolikuolleen hirviön näköinen: silmät punoittavat, kuolaa valuu suupielestä ja tukka harottaa likaisena. Zombie vaeltaa horjahdellen ympäri asuntoa ja örisee. Hän haluaisi purra kaikilta päät poikki, mutta päivänvalo suojelee muita.

Peliä pelataan niin kauan, kunnes Zombie saa päiväunet, suklaata tai on taas ilta.


Mikä on teidän perheenne suosikkipihapeli?

18 kommenttia:

 1. Aaargh! Ei saa kirjoittaa tällaisia juttuja, joissa suuri sympatian aalto hukkuu täysin sen alle, että pitäisi nauraa lattialla kippurassa!

  "Äiti saa olla Zombie." :'D

  VastaaPoista
 2. :D Tuota alkuperäistä yön ulvojaa en kyllä uskaltaisi pelata, ainakaan mökillä. (Iik, luontoa!) Mutta perheversio kuulostaa hauskalta! Olemmekin jo harjoitelleet ja huhtikuussa sitten taas kunnon kisat pystyyn!

  VastaaPoista
 3. :D! Voi apua. Tsemppiä päivään!

  VastaaPoista
 4. Mä kyllä repeilin tälle aika huolella :D tutut on pelit ;) Myötätuntoa kuitenkin!

  VastaaPoista
 5. Ou nou! Mä en ikinä voisi pelata yön ulvojaa, en koskaan. Tuota jälkimmäistä on tullut pelattua, mutta en pitänyt siitäkään, joten onneksi sitä ei meillä nykyään enää pelata. Ota suklaata, se on sitä paitsi tosi terveellistä. :D

  VastaaPoista
 6. :D Kahdessa jälkimmäisessä versiossa ollaan jo harjaantuneita, mutta täytyy varmaan testata tuota ensimmäistäkin.

  VastaaPoista
 7. :D Mulla oli valivali-henkinen kirjoitus aiheesta tulossa, mutta jos yhtään onnistuu löytämään huumoria (mikä ei ole onnistunut viime aikoina ihan joka päivä), niin jotenkin itselleen nauraminen on rakentavampaa kuin ainainen valitus.

  VastaaPoista
 8. Perheversio on tuttu muutaman yön takaa. Meillä peli tosin päättyi siihen, että pieni Yön Ulisija päätti itse tulla pinnasängystä laidan yli pois ja käveli yönpimeässä eteisessä vastaan äitiä joka sillä sekunnilla muutti pelisääntöjä ja nappasi lapsen loppuyöksi viereensä nukkumaan. Tässä taloudessa suositellaan jatkossa käytettävän valjaita tai sijoitettavan edes patjan pinnasängyn viereen, tallettava kamerakin olisi hyvä jotta utelias äiti näkisi millainen suoritus laidanylikiipeäminen on! Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, Teillä asustaa ilmeisesti aikamoinen akrobaatti-ulvoja!

   Poista
  2. Todellakin! Aikamoista yö-parkouria! Meidän ulvoja on toistaiseksi unipussissa, saapa nähdä milloin hän alkaa kammeta sänkynsä ulkopuolelle.

   Poista
 9. Ihan todella tuota aikuisten versioitahan on pakko kokeilla joskus ;D

  Perheversio löytyy kotoa, viime yönäkin pelailtiin, tosin lapsi joka pelasi äidin kanssa on ikää 4v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, suosittelen! Se on tosi hauskaa ja jännittävää!

   Hyviä unia ja pikaista paranemista nunju&co!

   Poista
 10. Nauratti, vaikka ei oikeasti kyllä naurata yhtään... Toivotan zombielle paljon suklaata ja pitkiä päiväunia. Yön ulvojalle toivon totisesti ulvomatonta yötä!

  VastaaPoista
 11. Voijei.. Tsemppiä!! Toivottavasti ulvonnat vähenevät ja sä saat suklaata ja Unta!! Oli tosin hauskaa luettavaa :-) Hyvä, että jaksat repiä huumoria sanan varsinaisessa merkityksessä.. M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus huumoria löytyy enemmän, tänään taas vähemmän, tää on niin tätä! :)

   Poista
 12. Meillä taitaa olla tuo viimeinen vaihe menossa tämän sairastelun sivutuotteena. Zombie-pukuun tosin on äidin seuraksi pukeutunut myös isä. Lisätään soppaan muutamat lainehtivat niskapaskat ja oksennukset ja täydellinen sekoitus on valmis.

  Kiitos päivän ensimmäisistä nauruista ja tsemppiä kovasti teille sinne! Toivottavasti pian helpottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OMG! Siis nyt voi olla tyytyväinen siitä, että meillä "vain" valvotaan. Toivottavasti Ykä ja ystävät ovat poistuneet keskuudestanne!

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.