26.2.2013

Idioottivarma muffinssiresepti

Kirjoitin aluksi idiottivarma. Vastuu jääköön tälläkin kertaa kulijalle.

Olen tehnyt tällä Kotilieden reseptillä muffineita muffinsseja varmaan 40 kertaa enkä ole ikinä epäonnistunut. Muffini-termiä en kylläkään osaa käyttää.


Ainesosat
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2,5 dl sokeria
1 rkl kanelisokeria tai kardemummaa
3 munaa
1 dl öljyä tai juoksevaa rasvaa
2 dl kermaviiliä
2,5 dl raparperia pieninä kuutioina

Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita munat, rasva ja kermaviili sekä raparperikuutiot keskenään.


2. Lisää kosteat aineet kuiviin ja lusikoi seos muffinivuokiin.
3. Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.


Raparperit voi korvata halutessaan pakastemustikoilla, muilla marjoilla tai pienillä omenakuutioilla. Kanelin tai kardemumman voi korvata maun mukaan noin 1 teelusikallisella vaniljasokeria.

Muffinssiuunivuoka on wanna-be-martan hyvä kaveri. Muffinssit kohoavat kauniisti eivätkä lässähdä paperivuokiinsa.


Anopin syntymäpäivämuffinssien päälle tuli kerma-rahkakuorrute (1 dl kuohukermaa vatkataan kuohkeaksi, sotketaan joukkoon noin 1 dl maitorahkaa ja sopiva määrä sokeria ja vaniljasokeria) sekä kookoshiutaleita.

Leipomusestetiikka ei ole mun juttu, hyviä kuitenkin olivat. Kokeilkaa itse, jos ette usko.


13 kommenttia:

  1. Pelkään olevani se idiotti, joka ryssii jopa nämä.

    Viimeksi kun tein muffinsseja, tulos oli pellillinen paistettua taikinaa jossa oli mukana paperista muffarivuokaa. Tästä on yllättäen jo tovi. Kukaan ei ole toivonut uusintaotosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätä ne, ja osta tuommoinen uunivuoka. Maksoin omastani muistaakseni femman. Se on muuttanut mun muffinssielämän totaalisesti.

      Muffinsseja on kiva tehdä lasten kanssa: paperivuokien asettelu koloihin ja kulhon nuoleminen sujuu tosi hyvin kolmevuotiaalta. ;)

      Poista
  2. Tuo vuoka olisikin varmaan hyvä apu, niin pysyisi muffinssit kuosissaan. Täytyy panna mietintään tuollaisen ostaminen.....

    VastaaPoista
  3. Oijoi, näyttääpä hyviltä! Pakko tunnustaa etten ole koskaan tehnyt muffinseja... ehkä olisi korkea aika?!

    VastaaPoista
  4. Muffinssit onnistuu aina! Vois kokeilla tätäkin reseptiä. :)

    VastaaPoista
  5. tooooo..tarttee kyllä kokeilla.mie tuollasta vuokaa haaveillu jo pidemmän aikaa..kyllä on kuule kaikenlaisia muunmuotosia ja näkösiä mutta ei tollasta perus peltiä..saakeli! seuraavan kerran kun eteen sattuu niin en kyllä jätä enää ostamatta!!!

    VastaaPoista
  6. Aikku&Mehtäemäntä: tokihan vuoka vie kaapista tilaa, mutta leipomukset paranee huimasti ja ei ne tosiaan kamalan kalliita ole.

    Laura: kokeile ihmeessä! Jos et vielä innostu uunivuokaa kokeilemaan, niin laita ainakin tuplapaperivuoat, niin pysyyvät vähän paremmin kuosissa.

    Zirk, sillä tavalla muffinssit saa epäonnistumaan, että ne tosiaan leviää pitkin peltiä säälittäväksi läjäksi. Been there done that too, Liina! :)

    Ja hei semmoset, ameriikan isommat vuoat (ainakin Pirkalla ja jollain muulla valmistajalla) pysyy tavallisia vuokia paremmin ryhdikkäänä ilman tuota uunivuokaakin.

    VastaaPoista
  7. Kaikki idioottivarmat ohjeet on ihan parhaita varsinkin jos on kiire. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on! :) Ja yksinkertainen "sekoita ja paista" on aina hyvä lähestymistapa.

      Poista
  8. Ihanan helpon tuntuinen ohje! Kiitos! Jospa vaikka saisin hiihtolomalla kokeiltua.
    Mietin vaan et millä aikaa ehdit kirjoittamaan ja leipomaankin..? Minä en ole leiponut juuri mitään kohta vuoteen.. plääh... Meidän isot lapsenvahti avut ovat koko ajan jossakin omilla menoillaan ja mies asuu autotallissa jos ei ole töissä... Mut tosi kiva lukea sinun monipuolisia juttujasi! Minun aika kirjoittaa rajoittuu joko imetykseen (niinkuin nytkin) tai yöhön, jos pystyy jättämään kaikki tekemättömät kotihommat tekemättä... Mut aika aikaansa kutakin. Nautin kovasti tästä pienestä höppänästämme! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika vähissä munkin leipomukset totta puhuen on. Olen erikoistunut "sekoita aineet ja viskaa uuniin" -tyyppisiin asioihin. Muffinssit ja kuivakakut rules. :)

      Poista
  9. Mä teen AINA muffinseja (ja nimeomaan muffinseja, ei muffineita!!), pakko siis kokeilla näitäkin. Mun bravuuri on banaanisuklaamuffinsit ja suklaahippumuffinsit :) Päälle teen keiju+tomusokerivaahdon joka osoittautui hyväksi kun imetysaikana maidoton, vehnätön, soijaton jne -ton muffinseihin piti saada hyvä maidoton päällys :)

    VastaaPoista
  10. Ootteko koskaan kokeillu munattomia muffinsseja ?

    VastaaPoista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.