23.2.2013

Konttilassa

Kuopion ylpeys Puijo on muutakin kuin näkötorni ja mäkihyppymäki. Puijon mäellä on upeaa vanhaa metsää, joka on enimmäkseen suojeltu. Metsässä risteilee polkuja ja talvella latuja, mutkamäkea voi laskea ja halukkaat pelata kolopalloa. Metsissä vilistää himourheilijoiden lisäksi sienestäviä ja marjastavia kaupunkilaisia.

Golfkentän laajentamissuunnitelmat kuumensivat Kuopiossa tunteita viime syksynä, päätös tehtiin luonnonsuojelijoiden hyväksi. Puijo on vähän surullinen esimerkki savolaisesta säätämisestä: halutaan kovasti kehittää paikkaa ja houkutella matkailijoita, mutta ei oikeastaan haluta muuttaa tai maksaa mitään.

Konttila on entinen pappilan torppa ja nykyinen pieni kahvila keskellä Puijon metsiä. Tätä paikkaa ei tarvitse minunkaan mielestäni modernisoida, aika tuntuu pysähtyneen ja pulla tuoksuu. Pihapiiriin kuuluu vanhoja rakennuksia ja tallissa asuu muutamia eläimiä. Erittäin sympaattinen retkikohde vain pari kilsaa keskustan ulkopuolella.

Hörhör, heppaa ei uskallettu rapsutella, se kuulemma saattaa näykkiä vähän. Lampaat oli parhaita!

24 kommenttia:

 1. Konttilassa en ole käynytkään, mutta tosi kivalta näyttää! Ja kaunis talvipäivä! Puijolla on toki käyty useita kertoja ja käytetty Etelän vieraitakin. Mukavin muisto taitaa olla siskoni vihkikahvit siellä pyörivässä ravintolassa maistraattivihkimisen jälkeen. Seuraavana päivänä oli sitten "oikeat" häät kotipaikkakunnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole syntyperäinen kuopiolainen, mutta olen rampannut täällä lapsuuteni viikonloput ja kesät mummolassa. Konttilassa kävin ensimmäistä kertaa pari vuotta sitten, joten ei tämä kai kovin tunnettu paikka olekaan.

   Itse näkötorni on tietty käymisen arvoinen paikka. Siellä aina kristallisoituu, miksi Järvi-Suomea sanotaan Järvi-Suomeksi. :)

   Poista
 2. oi mitä ihanaisia elukoita..meidän nuorempi on ihan hulluna hevosiin. niitä onneksi on useammalla kaverillani joten päästään ihan viikottain niitä rapsuttelemaan..konttila vaikuttaa kyllä kuvauksen perusteella ihan käymisen arvoiselta paikalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä siellä kannattaa piipahtaa, jos näillä kulmilla liikkuu.

   Poista
 3. Näyttääpä mahtavalta paikalta. Ollaan suunniteltu kesäretkeä teidän suunnalle, koska ei olla siellä ikinä käyty ja siellä tuntuisi olevan vaikka mitä kivaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, sitten kyllä treffataan! Tehdään vaikka välipalatreffit Konttilaan. :D

   Poista
  2. Yritetään! (jos oikeasti sinne päin päästään ;) ) Kesää ootelles!

   Poista
 4. Ihanat kuvat! Mä olin puolilauseessa ymmärtänyt, että se golfkentän laajennuksen skippaus oli hyvä asia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Golfkentän laajennukseen liittyen oli paljon keskustelua, mitä en totta puhuen kovin tarkkaan seurannut. Mun näkökulmasta se ei olisi ollut maailmanloppu, jos metsää olisi raivattu, sitä näillä leveysasteilla riittää, mutta ilmeisesti golf-kenttä olisi sittenkin jäänyt vajaamittaiseksi (nyt siellä on 9 väylää, wikipedia kertoo että 18 väylää on täysimittainen kenttä), joten ehkä golf-kentän laajennuksen vaatima rahapanostus on hedelmällisempää käyttää jossain muualla.

   Poista
 5. Mä oon käynyt Kuopiossa viimeksi vuonna -97 eikä silloin kiinostaneet perinteiset nähtävyyden ollenkaan :) Joten en ole edes Puijon tornissa käynyt. Tuo kahvilapaikka on todella idyllisen näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin tuossa LQ:lle vastatessani, että jos mut ois teini-ikäisenä tuotu Konttilan pihalle, oisin varmaan mennyt autoon murjottamaan!

   Näin nää näkökulmat muuttuu, pari lammasta ja pullakahvit tekee nykyään meidän poppoolle täydellisen iltapäivän. :)

   Poista
 6. Silloin tällöin aikoinaan köytiin Kuopiossa pojan jalkapalloporukan pelireissuilla. Nyt nuorimmainen käy salibandyporukan peleissä siellä myös, mutta nyt ei tarvita vanhempia kyydittäjiksi, eikä ole tullut mukaan lähdettyä.
  Pitäsiskin ottaa joskus taas Kuopio retkikohteeksi, vaikka Ikea-reissuna - eihän meiltä sinne mahdoton matka olisi....

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa viikonloppua sinnekin! Ja tervetuloa shoppailemaan! ;)

   Poista
 7. Näyttää ihan mahtavalta retkikohteelta. Harmi, ettei Kuopio osu ihan hirveän usein matkan varrelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siellä on tosi kiva piipahtaa.

   Poista
 8. Ihanan näköinen paikka! Puijolla on kyllä huikaisevan kaunista. Olin siellä häävieraana pari vuotta sitten ja olipa huikaisevat maisemat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei miksi mä en ole saanut viettää Puijolla kenenkään häitä? :D

   Poista
 9. Ihania kuvia, ikävä tulee taas Kuopioon! Itselleni tosin Neulamäen metsät, kalliot, Vuorilammen ympäristö, oli niitä paikkoja joissa surut ja muut elämän ihmettelyt tuli useinkin käsiteltyä. Tuo edellisen postauksen hiihtokuva palautti mieleen miten ihanan helppo oli entisestä kodista kävellä sukset kainalossa jäälle ja hiihdellä kevätauringossa. Nythän siellä on menossa jäämarathon, oletteko käyneet luistelemassa? Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ice Marathon on tänä viikonloppuna joo. Ei olla käyty luistelemassa, vaikka rata on kuulemma erityisen hyvässä kunnossa tänä vuonna.

   Vuorilampi ja Neulamäki ei taas mulle ole tuttuja nurkkia, täytyy keväämmällä käydä siellä kävelyllä.

   Poista
 10. Kivoja kuvia, pitäisikin joskus käydä Konttilassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos teidän pojat hiihtää mielellään, niin sinne voi tehdä isomman tai pienemmän laturetken. :)

   Poista
 11. Voi miten näyttää kivalle paikalle! En ole käynyt koskaan ja kuulinkin koko paikasta eka kerran vasta viime keväänä Aila M:ltä. Me myös ilmoittaudumme vapaaehtoiseksi retkiseuralaiseksi jos lähdette oppaaksi meille.. ;) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Käytiinkin aika äkkiä uudestaan, kun lupasin että mennään lampaita syöttämään toisenkin kerran. Täytyy kerätä taas pussillinen leivänkannikoita ja mennä sitten. :)

   Poista
  2. Kiva, kiva! :) Viestitellään...

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.