8.3.2013

Talvihaalareita ja sisäistä kamppailua

Kuluvan talven toppahaalarihitit taisivat olla panda, farkku ja sateenkaaren värit. Meidän kolmevuotiaalla oli kaksi Lassien epätrendikästä haalaria, joiden käyttökokemuksista kerron pienen johdannon jälkeen.


Esipuhe Marraskuu

Hysteerinen kulutusäiti (H): Damn, viikonlopuksi on luvattu pakkasta! Pitää äkkiä lähteä ostamaan Touhukkaalle talvihaalari, se taas jäi viime tippaan.
Viherpiipertäjähippiäiti (V): Odota hetki, käydään vintillä katsomassa. Kas, täältä löytyi mummon ajat sitten ostama Lassien haalari, laput vielä kiinni. Lisäksi löytyi kierrätyksestä tullut Lassie Suprafill. Just sopivia molemmat.
H: Ääähhhemmätiä... Ei oo kovin nättejä eikä ne oo Tiksua tai Moloa. 
V: Just. Niin vähän kuin sinäkin olet moloa viime aikoina kaipaillut, niin miten sen puuttuminen on yhtäkkiä ongelma?
H: Voi v*ttu! Sinä olet edellisessä elämässäsi elänyt pula-ajalla, syönyt käpyjä ja pitänyt paperikenkiä. 
V: Varmaan olenkin. Sulle ei seuraavaa elämää tule, koska maailma tukehtuu kaikkeen tähän roinaan ja kulutukseen. Tehdäänkö niin, että kokeillaan että toimiiko nämä, ja jos ei, niin sitten ostetaan uutta? 
H: (Murjottaa myöntyvästi)



Lassie toppahaalari (harmaa-vaaleanpunainen)
  • Hyvä perushaalari. Ohuehko, alla oli yleensä aina fleece- tai villahaalari (ja sen alla trikoopaita ja sukkikset). Ei tullut kylmä kovillakaan pakkasilla, kun lisättiin alle vielä yksi kerros (jos pakkaslukema alkoi kakkosella). 
  • Hyvät heijastimet.
  • Jos nappilistan ylin nappi ei ollut kiinni, vetoketju ei tahtonut pysyä kiinni.
  • En muista otinko jalkakumpparit johonkin muuhun käyttöön vai en. Ostin joka tapauksessa kuminauhaa ja laitoin uudet. Napit oli valmiina lahkeiden sisäpuolella. 
  • Polvet ja peffa kuluivat tosi paljon, eivät kuitenkaan puhki asti. Veikkaan että päiväkotikäytössä haalari olisi mennyt huonompaan kuntoon. Tästä tulee pikkusiskolle rymyhaalari, toiselle kierrokselle ykköshaalarina olisi liian kulunut.
  • Haalari maksoi marketin alerekissä 25-30 euroa. En keksi haalarista mitään radikaalisti huonoa sanottavaa. Hinta-laatu -suhde oli siis vähintään hyvä. 
  • Ostaisinko uudestaan? One-hit-wonder -henkinen laatu häiritsee. Jos tulisi kesken talven kasvupyrähdys ja pitäisi ostaa pariksi kuukaudeksi uusi haalari, voisin helposti ostaa vastaavan haalarin (paitsi jos tekisin löytöjä kirpparilta / vintiltä).
Lassie Suprafill toppahaalari (musta-puna-harmaa)
  • Tämä tuli meille kierrosta, Touhukas oli haalarin vähintään kolmas käyttäjä. Haalari lähtee takaisin sinne mistä tulikin ja palvelee vielä ainakin yhden loskakauden seuraavaa käyttäjää.
  • Lämpimämpi kuin edellinen. 
  • Housuosa kurismatskua. 
  • Aivan loistava haalari +5 - -5C keleihin. Tällä pärjää toki kylmemmässäkin, lähinnä esteettisistä syistä tämä jäi meillä rymyhaalarin rooliin. En tykkää kurahousujen ahtamisesta toppapuvun päälle. Silloin kuin istutaan ja leikitään vesilätäkössä tai loskassa, kurikset tai tämä haalari on must.
  • Sama juttu vetskarin ja nappilistan kanssa.
  • Hupun nepparit oli jo väsyneet, ja huppu irtoili helposti. 
  • Ostaisinko uudestaan? Kyllä. Aktiivinen bongaus kirppareilla ja markettien alerekeillä on menossa. Tämä on mahtava haalari litsläts-keleille, ja luistaa muutes pyllymäessä sairaan hyvin! 

Jälkikirjoitus / Maaliskuu

V: No, oliko haalareissa jotain vikaa?
H: Ei ollut, hyvät haalarit oli. Ja tiedätkö kun nyt ei ostettu uusia talvihaalareita, niin ensi talveksi voidaan ostaa sitten jotkut tosi makeet haalarit, Tiksut tai...
V: Sä olet hyvä äiti ja ihminen ilman Soreleita, Bugaboo-rattaita tai merkkihaalareita. Sitä paitsi sä hait jo Lindexin ja Kappiksen alerekeistä yhdet setit molemmille.
H: Joojoo, mutta hyvä ois olla kahdet, tänäkin talvena oli. 
V: Mene nyt hyvä ihminen etsimään itsellesi sitä moloa ja lopeta tuo jauhaminen!

15 kommenttia:

  1. hehe..aikas hyvä. mie itse vielä kuopukselle saattasin ostaa sellasen satkun haalarin, mutta esikolle en edes oo harkinnu viimeseen neljään talveen. kasvaa sellasta vauhtia että haalari menee pieneksi hetkessä ja meno on niin kuluttavaa että parempikin haalari pasahtaa puhki polvista viikossa tai sit viimestään siitä juoksemisesta ja potkimisesta nuo jalkaremmit kappaleina ja haalri polvissa :D mie aina kainoja toiveita heittelen mummoille joulun aikaan ja eipäs ole kyll tarvinnu moneen vuoteen ulkoiluvaatteista tartennu huolehtii. saatu sitä kunnon merkkiäkin kun jaan vähä näitä toiveitani niiden kaikenkaikkiaan 11 mumitsun ja ukin välille joita mein lapsilla on..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin onneksi isovanhemmat sponssaa hankintoja, pitää vaan ottaa ne mukaan ostoksille, että saa mieluista. :)

      Kyllä tässä on huomannut, että vuosi vuodelta haalarit ja ulkohousut kuluu nopeammin, kun touhut ja riehut lisääntyy. Polvet on meillä kuluneet myös Reiman ja Popin vermeistä, ei nekään ikuisia ole. Vaikka ns. halpishaalarit ei ole ulkonäkönsä puolesta älyttömän cooleja, niin kyllä ne asiansa ajaa, ei nuo haalarit ainakaan päästäneet vettä läpi tms.

      Poista
  2. Krooninen molon puute! Mä niiiiiin ymmärrän sua! *reps* :D

    VastaaPoista
  3. :) Mäkin hypistelin Lassien suprafil-haalareita Reiman tehtaanmyymälässä, mutta en sitten ostanut kun noilla tuota kampetta on jo. ;) hintaa olis ollu 39e ja varmasti päiväkotiin ihan huippu! Syksyksi ajattelin taas alesta niitä katsella...
    Hyvä postaus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Ja kiitos, suprafill on oikea termi, ei supratec. Korjasin sen tekstiin.

      Netanttilan alesta bongasin kanssa yhden, mutta kuosi oli sellainen, että ei vaan pystynyt.

      Poista
  4. Hih, kiva juttu! Tuollaistahan se monesti on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Jo säilytystilankin takia ei voi ihan mahdottomasti kamppeita olla, vaikka kuinka tekisi mieli...

      Poista
  5. Hihih, juuri niin mainio postaus kuin odotinkin! ;)

    Minäkin oon kuullut suprafilleistä pelkkää hyvää. Paitsi siitä matskusta tehdyt hanskat on aika susia, kun se sisus ei ikinä kuivu (jotenkin se näemmä pääsee kastumaankin), sellaset meillä on ollut.

    Omassa sisäisessä kamppailussani molot ovat ottaneet vallan tänä talvena, ja tulevana keväänä... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molojen kanssa elämä ehkä hauskempaa! :D

      Meilläkin on ollut yhdet kys. hanskat ja näin se asia on. Alkuun ne oli tosi hyvät, mutta sitten niitä sai rueta pesemään vähän väliä, ja joka tapauksessa joka käyttökerran jälkeen piti kääntää ne nurin ja kuivattaa patterilla. Muuten tuli rukkasiin tosi ällöttävä haju.

      Poista
  6. Tää oli ihana! Ja todistaa, että päinvastaisista peloista huolimatta, talvesta selviää myös ilman sitä moloa. ;)

    VastaaPoista
  7. Hih :) Täällä kyllä hysteerinen kulutusäiti voittaa mennen tullen :D En vaan pysty katselemaan epämieluisia vaatteita päivästä toiseen (varmaan olisi eri asia, jos lapset olis hoidossa, enkä näkis niitä 24/7)! Joten minä olen laittanut kiertoon myös hyväkuntoista vääränväristä ja uuttakin vääränväristä... (mutta taloudelliselta kannalta en ole miinukselle jäänyt - persnetolla en tiettykään tällaista puljaamista harrastaisi)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla kulutusäiti saa enemmän sananvaltaa sisävaateasioissa, mutta tulee niissäkin käytettyä joskus vaatteita, jotka ei ihan täysin oman maun mukaisia ole, jos sellaisia lahjana tai kierrätyksestä on tullut.

      Jos vaan jaksaa ja osaa puljata, niin mikäs siinä! Laadukkaampien ja ns. merkkikamppeiden kanssa se onnistuukin, kuluneesta Lassie-haalarista ei kirpparilla montaa euroa viitsisi pyytää. :)

      Vaikka kulutusäiti haluaa yhtä sun toista, sekin on aika laiska käymään shoppailemassa tai surffailemassa nettikaupoissa. :D

      Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.