25.3.2013

Oral-B Pro-Expert (Buzzador)

Kun ensi-innostus Buzzadorin lähettämän Oral-B Pro-Expert -setin saamisen jälkeen laantui, mietin mitä ihmeessä voin kertoa hammastahnasta? En aikonut edes yrittää tehdä kotioloissa valkoisuus ennen ja jälkeen -vertailua ja kykyni antaa luotettavia väittämiä oman hammaskiilteeni tilanteesta ovat nolla. Kuukauden koekäytön jälkeen sanon kuitenkin, että onpa hyvä hammastahna!


Yleensä pesen hampaani sähköhammasharjalla, ja mielestäni pesutulos on huomattavasti parempi kuin tavallisella hammasharjalla pestynä. Pro-Expert hammastahna + manuaalihammasharja tuottivat yhtä hyvän pesutuloksen, kuin tavallinen hammastahna + sähköhammasharja. Puhdas pinta ja fiilis hampaissa pysyi pitkälle iltapäivään tai jopa iltaan saakka.

Sain buzzaukseen kaksi iso tuubia hammastahnaa, yhden hammasharjan sekä 14 pientä hammastahnapurtiloa jaettavaksi muille. Oral-B mainostaa, että hammastahna sisältää tinafluorideja ja polyfostaatteja, ja tahna auttaa näillä osa-alueilla:

 • Suojaa reikiintymiseltä
 • Suojaa ikeniä
 • Ehkäisee plakin muodostumista
 • Suojaa vihlovilta hampailta
 • Ehkäisee hammaskiveä
 • Suojaa värjäytymiä vastaan
 • Pitää hengityksen raikkaana
 • Suojaa hammaskiillettäEn voi ottaa myyntisloganeihin kantaa. Ehkä niin on, en voi väittää vastaan, mutta en myöskään voi kotioloissa arvioida, onko mulla nyt vähemmän plakkia tai hammaskiveä. Tässä sekalaisia muita havaintoja:
 • Pienissä purtiloissa ja toisessa isossa tahnatuubissa maku oli Clear Mint. Pepsodentilla on joskus (90-luvulla?) ollut vastaava maku ja lasten Haisuli-hammastahnassa on jotain samaa. Kys. maku on mun ja Miehen mielestä aivan karmea. Onneksi toisen tuubin Mint-maku oli hillitympi ja siedettävä. 
 • Tahna vaahtoaa vähemmän kuin tavallinen hammastahna. Me likes, Mies hates.
 • Hammasharja näytti paketissa isolta möhköltä, se on kuitenkin osoittautunut hyväksi kapistukseksi. Hammaslääkärit ovat kautta aikain moittineet minua, että hammasrivin perimmäiset hampaat ovat huonosti putsattuja. Hahaa, tällä harjalla ulottuu sinne viimeisenkin hampaan takaseinälle! 
 • Tahna on hurjan riittoisaa. Olen käyttänyt tuota isompaa tuubia kuukauden, ja veikkaanpa että se kestää vielä vähintään 4-5 kk. 
 • Paljon puhuttuja parabeeneja näistä ei löydy. Silikonia kylläkin, kuten näköjään kaikista muista tämän talouden hammastahnoista. Se alkoi vähän mietityttää, kenties joskus paneudun suun ja silikonin yhteiseloon perusteellisemmin. 
 • Onpahan nimet keksitty! Pro-Expert... Hohhoijaa, varmaan kehitelty jossain sveitsiläisessä laboratoriossa?
 • Toinen saamani tahna oli All-Around Protection ja toinen Enamel (hammaskiille). Kun yritin ymmärtää tuoteselosteita, niin jäi fiilis, että erona on lähinnä väri- ja aromiaineet, mutta voin olla väärässä, kun en niitä täysin ymmärrä. 

Kyllä, puristan hammastahnatuubia keskeltä. 

Tuotesarjaa näyttäisi saavan tavallisista ruokakaupoista ja marketeista, hinnat oli 3-4 euron kieppeillä per tuubi. Hammasharjasta tuli mun lemppari. Vaikka edelleen suristelen sähköhammasharjalla, niin käytän säännöllisesti myös manuaaliharjaa. Myös tahna jää käyttöön, se on selvästi parempaa kuin aiemmin kokeilemani tahnat. 

Buzzadorina saan testattavaksi tuotteita ja kerron niistä mielipiteeni. Jos haluat mukaan, kliks tänne

8 kommenttia:

 1. No onneks ei tosiaan ollut niitä parabeeneja. ;)
  Hyvä tietää, että Clear Mintiä ei ainakaan kannata valita ostoskärryyn. :)

  Minulla puolestaan on ollut empiirisessä tutkimuksessa lasten tahnat, joista tulossa tarinaa pian.

  VastaaPoista
 2. En tykkää, kun tuo hammastahna on niin löysää, että sotkee tullessaan ulos tuubista, Pepsodentia pitää puristaa eli ei sotke. Lieko ollut tuolla rannalla osuutta, mutta tuli rakkula suuhun kun aloin käyttää, oliskohan joku ainesosa mistä kun limakalvot ei tykkää... ja maku... deja VU...

  VastaaPoista
 3. peesailen anonyymiä tuossa yllä. siis ällöttävän tuntusta oli..ja tuo HINTA!!!!! järkyttävän kallista..pesen edelleen halvemmalla tahnalla ja ei oo kun 1 reikä tähän ikään mulla paikattuna että kaipa se vanha hyväkin sitten toimii ihan kiitettävällä teholla :)

  VastaaPoista
 4. Mussa on siis oikeasti jotain vikaa kun tykkäsin siitä All-Aroundin mausta. Oon ollut todellisessa vähemmistössä.

  VastaaPoista
 5. Ripu& PeNa: kun haastattelin pikkutuubin saaneita henkilöitä, niin kyllä jotkut tykkäsivät mausta oikeasti. Mulle ei uponnut, hyi!

  Hammastahna-asioissa ollaan niin syvällä makuasioiden maailmassa, että paha mennä väittelemään! :D

  Voisko toi "ällöttävä tuntu" johtua siitä, että tahna ei vaahtoa ja siinä oli jotain hippusia? Mun vakkaritahna on/oli apteekin Sensodyne. Se ei myöskään vaahtoa, ja Mies ei suostu käyttämään sitä edes hätätilassa. Sensodynen hintaan verrattuna Oral-B on edullista. Mä onnistun keräämään lahjakkaasti legoihini hammaskiveä yms., minkä poistoa inhoan yli kaiken. Jos rahallinen panostus auttaa pitämään hammashoitajan ja sen helvetilliset kapistukset pois mun suusta, niin kaupat tuli!

  Ripu, jään odottamaan sun raporttia. Meidän lapset haluis vaan syödä loputtomasti hammastahnaa. Ja tää Oral-B oli muutes yli 12-vuotiaille.

  VastaaPoista
 6. Dementikko täältä haluaisi vielä kertoa, että mun vakkarihammastahna ei ole Sensodyne, vaan Yotuel. Siis niin pihalla taas, päivä toisensa jälkeen.

  VastaaPoista
 7. Anonyymi5/4/13 13:11

  Mulla tuo all-around hammastahma toimii hyvin. Tosi vahvan makunen tahna. :D Ei oo hampaat koskaan tuntunut näin puhtaalle. :3

  VastaaPoista
 8. Ei muuten suojaa ikeniä vaan aiheuttaa limakalvon vaurioita!

  VastaaPoista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.