5.3.2013

Suihkun uusi look

Saimme viime kesänä nauttia kylppäriremontin riemusta. Kymmenisen vuotta sitten taloon rakennettiin erillinen suihkuhuone keskikerrokseen (vessa on siis erikseen). Ajattelimme taloa ostaessamme, että suihkua ei ainakaan tarvitse remontoida. Väärin. Lattiasta löytyi aito valuvika. Turha tulla sanomaan etteikö täällä Pohjois-Savossa olla EU-trendien aallonharjalla!

Olisimme keksineet remonttirahoille muutakin käyttöä, ja jokunen harmaa hiuskin olisi jäänyt tulematta, mutta täysin en remppaa harmittele, koska edellisten asukkaiden valitsemat kaakelit eivät olleet mieleen. Uudelleenkäytimme kalusteet, koska ne olivat hyväkuntoiset sekä täsmälleen sopivat (ja uudet ovat poskettoman kalliita).

Reilu viikko sitten sain nukkua pari yötä kokonaan ja päädyin käyttämään ylimääräisen energian siivoamiseen. Minä se osaan irrotella! Intouduin ottamaan pari kuvaa suihkuhuoneesta. Huonojahan niistä tuli, 3 m2 lattiapinta-alalla varustetusta kopista ei mun kuvauskalustolla kokonaiskuvia saa. Postaan kuvat silti, koska haluan leuhkia tyylikkäillä kaakelivalinnoilla. Yhtä hienostunut lattiakaakelimaku on todistettavasti parilla muullakin (kukkuu Zirk&Suz).

Seinälaatat Pukkila, lattialaattojen valmistajaa en jaksa kaivella. Lattiaan tein löydön huuto.netistä: bongasin sattumalta sopivan määrän laattoja ja huusin koko roskan noin kolmasosalla kaakeleiden listahinnasta. Vaikka tila on pieni, isohko värillinen seinälaatta toimii mielestäni kivasti valkeiden kalusteiden kanssa. Urakoitsija oli innoissaan, kun sai latoa jotain muuta kuin valkeaa laattaa. Vaalean ruskea onkin todella radikaali valinta, vain rohkeimmille sisustajille*!


Kuvausassistenttia harmittaa, kun hylkäsin hänen ehdotuksensa siivousväline-esittelystä.
* Oikeesti, eikö fanaattinen valkeus lopu sisustuslehdistä koskaan? En kyllä lue sisustuslehtiä, mutta jos satun lukemaan, niin päätän taas lopettaa, kun katselen ylivalkeita koteja ja tulee Päiväni murmelina -hetki.

16 kommenttia:

  1. Lattia on ihan mielettömän siistin näköinen! Huolisin! Sinä se oot kyllä ihan villiksi heittäytyny kun vähän sait lepoa ;P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin! Myös vanhemmillani on samaa laattaa (paitsi heillä pienet salmiakit on tosi kaunista sinistä), ja koska olen sitä fanittanut kaikki nämä vuodet, varmaan kirkaisin onnesta kun hutikasta löytyi samaa ja vielä tosi halvalla! :D

      Viime yönä oli hiljaista klo 21-04, uskomatonta! Jos sama meno jatkuu, niin sitähän saattaa kohta pestä vaikka ikkunat! ;)

      Poista
  2. latrtia on kyllä todella pähee..ja voi vitsit kun repesin tonne "minä se kun osaan irrotella" :D heehee..mie täällä myös hyvin nukutun yön jälkeen viihdytän itteäni suursiivouksella *buaha* just..että hullulla huvit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, pistähän moppi heilumaan! :)

      Siivous on mun mielestä semmosta hommaa, että sitä pitäs tehdä vain silloin kuin huvittaa. Käytännössä yleisemmin tulee siivottua kun on viimeinen pakko.

      Poista
  3. Onpa nättiä! Meillä on kaikki sisustuksellinen viimeistely ihan alkutekijöissään, ja puuttuu vielä listaa ja kynnystä sun muuta pikkusälää... Ja tekisi silti mieli panna vessaa vähän uusiksi, kun tuli keskeneräiseen muutettaessa kiirehätäratkaisu. :P

    Meillä oli kanssa pitkästä aikaa vähän rauhallisempi yö, taidanpa repäistä ja pyykätä heti aamutuimaan. Uu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, pyykit pörräämään vaan! Meilläkin olis semmosta hommaa tiedossa, kun se kuuluisa joku ensin tyhjentäisi narulta kuivat pyykit...

      Poista
  4. Hieno lattia, ja muutenkin hyvältä näyttää!

    Kylppärin kaapit on kyllä tosiaan ihan poskettoman kalliita, juuri hankittiin meidän alakerran kylppäriin sellaiset. Oltiin ilman useampi kuukausi, kun ei meinannut järkevän hintaista ratkaisua löytyä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      Minä en ollenkaan ymmärrä, että mistä märkätilojen kalusteiden hinnat koostuu. Useimmat ovat kuitenkin lastulevyä.

      Poista
  5. Kaunis veskitila kaikin puolin eikä nuo kaapistot olisi vaihtamalla parantuneet - oikein kivathan nuokin on!
    Minäkään en ole innostunut lainkaan kokovalkoisesta. Tietty osa valkoista rauhoittaa, mutta väriä pitää elämässä olla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan meilläkin valkeita seiniä ja jotain kalusteita, mutta minäkin tykkään että värit tuo lämpöä ja eloa mökkiin!

      Poista
  6. Tosi kivat valinnat, mutta toi lattia on erikoismaininnan arvoinen, tykkään todella paljon!!
    Löytyisköhän meidän uudesta kodista myös valuvika.... Se sinisen rakastaja on laatoittanut nimittäin tietysti sekä vessan seinät, että lattian milläs muulla kuin sinisellä! ;)
    No ei siellä ole mitään vikaa, kun sen verran tarkkaan se tarkastaja kävi koko vessan läpi. Ja se vessa on remontoitu 2011 loppupuolella niin se nyt todellakin saa olla, vaikken siitä sinisestä välitäkään. Ja onneksi se ei ole pahinta sinistä, vaan sellaista harmaansinistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmaansininen on ihan hyvä, siihen voi yhdistellä vaikka mitä muita värejä.

      On nuo kylppärihommat vaan niin pölyisiä ja isotöisiä proggiksia, ettei pelkän vaihtelun vuoksi sellaiseen kovin äkkiä tee mieli ryhtyä. :)

      Poista
  7. Ihanalle näyttää, kodikas ja lämmin. Lattia on superhieno! Superia myös, että siellä jo vähän nukutaankin!! Jes!

    VastaaPoista
  8. Wau miten kivan näköistä ja kaksi wauta nukutulle yölle! Se tuo klo 04.00 on meilläkin vakio kiekaisu aika mut pieni emäntä jatkaa onneks nykyään uniaan ilman tissiä kun vähän komentaa.. ;)

    VastaaPoista
  9. Kyllä pisti silmään mullakin heti tuo lattia. Ihana! Ja kivat on myös seinät.

    Jee, hyvin nukutuille öille:)! Toivottavasti saat nauttia moisista jatkossakin :)

    VastaaPoista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.