21.4.2013

Kotikeittiön oikopolut eli eineksistä

Tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista rakkaudella valmistettu kotiruoka... joo-o, varmaan tosi hyvää. Sellaista ei meillä joka päivä nähdä. Vaikka meidän tytöt on periaatteessa tosi reippaita syömään, niin käytännössä kokkailuintoni on vienyt ajat sitten pakko saada safkaa pöytään monta kertaa päivässä, ja toisaalta kokemukset siitä, että neljän hengen annoksen ruokaa x syön minä n päivää, ja loput menee kompostiin. 

Kuva täältä

Tässäpä lista meidän suosikkieineksistä / pikaruokaratkaisuista inspiroimaan muita huijareita: 
  • Munakas. Toimii aina. Voi laittaa kinkkua tms. kyytipojaksi tai tarjoilla sellaisenaan. 
  • Saarioisten makaronilaatikko. Lapset rakastaa, minä en voi sietää. 
  • Pinaattikeitto (pakaste). Minä rakastan, lapset ei voi sietää. 
  • Purkkisapuskat. 1 veelle vähintään muutaman kerran viikossa, joskus isompikin saattaa syödä vauvasoseen (15 kk ->).
  • Nuudelit. Kiitos äiti, tämä on niiiin hyvää! 
  • Ranskalaiset kotona tai Hesessä. Lisää ketsuppia! 
  • Tuorepastatortellinit tai pelmenit. Nämä alkaa oikeastaan tökkiä jo pahasti.
  • Hernekeitto. Touhukkaan toiveruokien top-5:ssä. 
  • Salaatit eli pilkotaan lautaselle sekalaisia vihanneksia ja laitetaan sekaan jotain proteiinipitoista. Olen erittäin iloinen salaatti-innostuksen noususta! 
  • Nakit. Näitä on syöty viime aikoina vähän, ei haittaa. Toimii aina.

Ensi viikolla on laiskalle kokille luvassa helppoa elämää! Buzzadorin kampanjaan liittyen hain perjantaina Hälsans Kökin kasvispullia, -pihvejä ja mureketta (jauhelihan kaltaista soijahakkelusta). Nyt pitäisi enää keksiä hyvä peitetarina, minkä avulla saan ne markkinoitua lapsille. 

Miten sinä vedät mutkat suoriksi, kun pitää saada ruokaa pöytään? 

15 kommenttia:

  1. Mä en yleensä erikseen nimeä soijaa soijaksi - jos se näyttää jauhelihalta, se on jauhelihaa. Eli jos epäilet epäluuloa, katso ensin tuleeko kyselyitä vai meneekö täydestä ;)

    Aiemmin en ollut mikään suuri lihajäljitelmätuotteiden ystävä, mutta lapsiperheessä ne on kyllä silloin tällöin oikeinkin paikallaan. (Parhaita on Hälsanin soijanakit: maistuvat enemmän nakilta kuin oikeat.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nakkipakettia hypistelin, jätin sen kuitenkin odottamaan grillikauden avausta. Hälsanin pihvejä on meillä ollut aiemminkin pari kertaa, ne olivat muka kanaa, ja muistaakseni tulivat syötyä. Itse tykkään pihveistä kovasti, vaikea sanoa miksi en ole tajunnut niitä ostaa pitkään aikaan.

      Poista
  2. Wokkiruoat on aikas nopeita ja helppoja kun heittää pakastevihannekset siihen. Oma äitini keittelee porkkanat, kukkakaalit ja parsakaalitkin pakastepussista ruokapöytään.

    Mun täytyy kyllä sanoa, että kotiruoka on parempaa ja tietää mitä pitää sisällään. Minä koitan helpottaa arkea tekemällä ruokia pakkaseen niin sitten voi sieltä huijata ;) Mä olen jokseenkin kyllästynyt eineksiin, vaikka emme niitä paljoa käytä, mieheni on hyvä kokki jos viitsii, mutta hän sortuu usein keittovuorollaan eineksiin.

    Itse olen tämän viimeisen vuoden aikana opetellut tekemään myös hernekeiton, joka on kyllä helppoa ja hyvää omatekemänä. Keitän aina ison kattilallisen ja pakastan sopiviin annospurkkeihin, joten ei tarvitse kuin lämmittää. Samoin teen makaronilaatikon suhteen, iso satsi kerralla ja sitten osa pakkaseen.

    Meilläkin usein käytettyjä eineksiä on pinaattikeitto pakasteesta ja nakit.

    Aivan tavallinen kotiäiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään omatekoisesta hernekeitosta. Eikä olisi todellakaan vaikeaa tehdä. Miehellä on jotain sitä vastaan, purkista tulee kuulemma parempaa, niin olen sen yhden kranttuilijan takia jättänyt vähemmälle. :/

      Minäkin olen viime aikoina ostanut jonkin verran pakastevihanneksia, mm. parsa- ja kukkakaalia. Ja omatekoisen sapuskan pakastaminen on tosiaan paras oikopolku!

      Poista
  3. Perussafkoja minusta luettelit arjen lomassa, ja kotiruuan. Voishan ne makkaratkin itse jauhaa mutta ehkä jotain voi ostaa valmiinakin. Lisäisin hyviin valmisruokiin vielä maksalaatikon ja nyt myös ne kalapuikot. Silloin tällöin käytettynä 'minusta ihan hyvää ruokaa :). Ja näissäkin voi tehdä valintoja (esim sydänmerkittyjä).
    Menenpäs laittamaan nakit, ranut ja tuoresalaattia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kauheeta jos itse väsäisi makkaratkin! :D Ei ehtisi blogeissa paljon roikkua!

      Kalapuikkoja pitäisi laittaa useammin, nyt ne ovat vähitellen kelvata. Omassa lapsuudessani ne olivat mulle top-3 herkkuruokaa. :)

      Poista
  4. Lauantaina tilattiin pizzat. Pojat rakastuivat! :)

    Äh, joskus on mentävä siitä, missä aita on matalin. Hyvä lista, saatan kääntyä tämän puoleen myöhemmin... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pizzaa syötiin meillä sunnuntaina pitkästä aikaa. Kovin pikaista se ei ollut, kotiinkuljetus kesti melkein 1,5 tuntia, hohhoijaa.

      Listalta muuten jäi riistakäristys, se on myös hyvä jemmaruoka pakastimessa, ja tulee kohtuullisen äkkiä valmiiksi. Vink vink! Nyt kun työssäkäyvänä äitinä ehdit vielä vähemmän makkaroita täytellä!? ;)

      Poista
  5. Miun salainen pahe on maksalaatikko. Se valmis siis, onkos se nyt saarioinen, rusinaton, mutta se pitää ehdottomasti paistaa pannulla eikä voi mikrottaa. Ja kun ei muuta jaksa, keittää PIKAmakaroonia ja nakkeja. Yksi opiskeluajoilta jäänyt pikaruoka, ehkä nopein ja muksujen eniten rakastama on pakastemaissi! Pari minuuttia kattilassa riittää, päälle vähän hyvää öljyä ja suolaa, nams!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, maissi on herkkua! Myös pakastetut herneet uppoaa hyvin minkä tahansa ruuan kanssa.

      Poista
  6. Broileria paistan ja nakkaan sekaan Pirkan Wokkivihanneksia, se on hyvää, helppoa ja kelpaa. Maksalaatikko kelpaa meillä myös kaikille, mut ehkä n. kerran kuussa.
    Mut mä Rakastan GoGreenin chili sin carnea, paistan jauhelihaa aina valmiiksi pakkaseen, joten nappaan jauhelihan, laitan sen ja ton purkin kattilaan ja keitän riisiä, ei ehkä kaikista pika-pikoin, mutta niiiiin hyvää ja kuitenkin helppoa!

    Ai niih ja oon aivan koukuttunut Pizza Tortilla-pohjiin, pohjalle ketsuppia, päälle jotain aineksia, juustoraastetta ja uunissa 6-8min. Nami.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko ne pohjat tavallisia tortilla-pohjia vai jotain erikoispohjia? Joskus olen ostanut pakastettuja pizzapohjia, niistä jotkut oli ihan ok.

      GoGreenin chili sin carne ON hyvää, täytyypä muistaa ostaa sitä taas!

      Poista
    2. Ei ne ihan tavallisia oo, kun oon joskus kokeillut perustortillaakin pohjana ja se napsahtaa sillee poikki siinä missä tää pysyy "pitsapohjamaisena"... wau mikä selitys... ;D

      Poista
  7. Mä heitän jauhelihan korvikkeeksi sitä mureketta melkein mihin vaan, erityisesti "lihiksiin", pitsaan jne. En ole lähtenyt toitottamaan sisältöä kenellekään, mutta kerron kun kysytään (soija-allergikot osaavat yleensä kysyä). Hyvin on kelvannut mm. henkilöille, jotka eivät mitään pupun ruokaa syö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistä nimi "mureke" tulee? Oiskohan kääntäjälle sattunut joku ajatusvirhe?

      Tein siitä tänään makaronilaatikon, ja hyvin näytti kelpaavan! Ns. mureke vaikutti tuoteselosteen ja pannumakustelun perusteella voimakkaasti maustetulta, ja laitoin vähemmän mausteita kuin olisin laittanut jauhelihaan, ja lopputulos oli vähän mauton. Silti tykkäsin kovasti, jauheliha on alkanut ällöttää mua tosi paljon a) siksi kun se on mitä se on ja b) siksi kun syödään sitä ihan liikaa eri muodoissa, joten voisin helposti alkaa korvata "murekkeella" jauhelihaa useamminkin.

      Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.