24.7.2013

Vanish (Buzzador)

Kun ilmoittautuin Buzzadorin Vanish-kampanjaan, piti sitoutua tekemään tahratesti. Ajatus omatekoisesta tahratestistä oli hauska. Kuka nyt ei suhtautuisi skeptisesti telkkarin pesuainemainoksiin, joissa lasten vaatteet likaantuvat perusteellisesti, puhdistuvat ihmeellisesti pesuaineella x, ja lopussa äiti leveä, epänormaali hymy kasvoillaan silittelee puhtaita pyykkejä?

Buzzador-paketissa tuli kolmea erilaista Vanishia, kangaspala testiä varten sekä kymmenisen näytepussukkaa muille jaettavaksi. Kangaspala ei ollut lakanakangasta, vaan jotain liukaspintaista, mahd. käsiteltyä kangasta. Salaliittoteoriaa epäili yksi toinenkin. Mulla on yksi vanha paita leikeltynä aidompaa testitilannetta varten, saapa nähdä tuleeko testikierros nro 2 vai ei.


Tahratestiin laitoin kankaalle sambal oelek -chilitahnaa, soijakastiketta, Piltti spagettibolognesea, pestoa, balsamicokastiketta sekä kurkumaa. Oletin, että chilitahna, pesto ja soijakastike eivät ainakaan lähde pesussa pois.



Tahrat saivat vaikuttaa yön yli, koska harvoin oikeassa elämässä jaksan niitä heti poistella. Ennen pesua laitoin tahrojen päälle geelimäistä OxiAction Vanishiä noin tunniksi. Pesuun (40C) laitoin lisäksi Pink Vanishiä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen chilitahna näkyi selvästi, pesto ja kurkuma hennosti, muut tahrat olivat poissa.

Sitten tuli viikon, parin tauko, kun kangaspala oli kateissa. Löydettyäni sen laitoin palan kangaskenkien kanssa likoamaan pariksi tunniksi Vanish-liuokseen, minkä jälkeen koekappale meni taas koneeseen Vanishin kanssa (40C). Sen jälkeen kangaspala oli pari päivää pyykkikoneen tiivisteen välissä, minkä jälkeen se pääsi kestovaippojen kanssa (60C) kierrokselle ilman Vanishia. Lopulta vain chilitahna on selvästi nähtävissä, tosi haaleana sekin. Not bad!

Yläkuvassa chilitahna on oikeassa alareunassa, alakuvassa se on loogisesti vasemmassa alareunassa.
Sori, en jaksanut silittää
Valkoisia t-paitoja ja puuvillahousuja uitin CrystalWhite Vanish-liemessä muutaman tunnin ja pesin Vanishin kanssa. Vertailukohtaa ei ole, mutta Mieskin oli sitä mieltä, että ehkä ne hieman valkaistuivat.

Touhukkaan kangaskengät tuli tosi puhtaaksi (ensin liotus ja sitten konepesu) ja mm. ketjurasva lähti kohtuullisesti (ei kokonaan) Miehen hupparista. Ajatelkaa, miten ihanasti Mies on tässäkin hommassa mukana! Sain useita autenttisia tahranpoistomahdollisuuksia reilun kuukauden aikana.

Mulle ei oikein selvinnyt, mitä Vanish on. Kampanjainfossa kerrotaan:

Aktiivinen happi on yksi Vanish Oxi Actionin vaikuttavista ainesosista. Kun aktiviinen happi sekoittuu veteen, alkaa tapahtumaketju, jossa muodostuu tuhansia ilmakuplia. Ilmakuplat kuplivat tekstiileissä olevien kuitujen läpi ja poistavat tahrojen rippeet tuoden ne mukanaan veden pinnalle.

Jassoo. Vanish on lanseerannut erityisesti bakteereja tappavan aineen, siihen mielenkiintoinen kannanotto täällä. Joutsen-merkki tuotteella on ja Allergia- ja astmaliitto ovat olleet jonkinlaisessa yhteistyössä ja myös siitä irtautumassa.

Lisää Vanish-aiheisia Buzzador-raportteja: Miima ja Kati.

Kaupassa purkki jauhemaista Vanishia maksaa noin 6-7 eur. Tekemäni tahratestin perusteella voi sanoa, että chilitahnaa ei kannata vaatteille laittaa, ja yleisesti tahroihin saattaa auttaa Vanish. Ostaisinko uudestaan? Ehkä. En koe tarvetta laittaa sitä jokaiseen koneelliseen. Tähän saakka sappisaippua on ollut luottotuote tahraongelmissa, mutta yksi Vanish-purtilo olisi hyvä olla olemassa liotuskäsittelyä varten. Plussat tuoksuttomuudesta, hyvistä tuloksi ja kysymysmerkkejä tuotenimistä, joista tulee lähinnä mieleen Breaking bad.

Buzzadorina saat mahdollisuuden päästä testaamaan uusia tuotteita ja palveluita ilmaiseksi, sekä kertoa ystävillesi niistä. Useimmissa kampanjoissa myös ystäväsi saavat mahdollisuuden päästä osallistumaan tuotteiden ja palveluiden testaamiseen. Seuraa tätä linkkiä rekisteröityäksesi Buzzadoriksi.

PS. Edellinen buzzaus poiki 100 euron lahjakorttipalkinnon, kiva juttu! :)

16 kommenttia:

 1. Tuoretta paprikaa ei myöskään kantsi hankkia tahroiksi asti ;) Onnea voitosta!!!

  VastaaPoista
 2. Buzzaisipa joku miten voikukka irtoaa vanishilla... kolmet kivat vaatteet voikukassa ja ei ole mikään tehonnut (edes se vanish ;P) Ja värilliset vaatteet tietysti, mutta näkyy ne tahrat niissäkin. Värien vuoksi en ole viitsinyt valkaisutököttejä laittaa liotusveteen... Mut toi Miiman mainitsema paprika on tullut meilläkin tutuksi. Voi vee!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullahan oli tahra-kattauksessa myös voikukka, ja kyllä se irtosi :) Mut voikukassahan on yleensä se ongelma, että tahrat tulee näkyviin vasta pesussa ja sen jälkeen ne on tiukassa...

   Poista
  2. Harmi! Vaikka mitä ihmeaineita kehitellään, niin tuntuu että muutamat luonnon omat väriaineet laittaa kampoihin vaikka mikä olisi.

   Poista
 3. Olipa hyvät linkit, kiitos.
  Minä olen saanut voikukat vanishilla pois, mutta liottelen yleensä aika huolettomasti vaatteita. Ja suosin valkoisia vaatteita, niitä voi valkaista uudelleen ja uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen harrastanut vähän liotusta tai valkaisua. Dödö tekee jossain vaiheessa paidan kainalot tylsän harmaaksi, tehoaako valkaisu siihenkin?

   Mulla on yksi valkea college-huppari, jossa on edessä tasku, ja taskussa jotain ärsyttäviä tahroja. Paidassa on värillisellä langalla ommeltu logo. Jonkun aikaa annoin Vanishin vaikuttaa siihen, mutta en uskaltanut vielä kunnolla liota / valkaistua. Ehkä kokeilen reilua valkaisuliotusta, sama tuo jos värit haalistuu, kun ei sitä tahraisena viitsi pitää.

   Poista
 4. Vanishista oli muuten kovin apua, kun yksi koneellinen pyykkiä oli mennä piloille. Mun oranssiksi värjätty paita (joka on pesty värjäyksen jälkeen ainakin 10 krt tumman pyykin mukana), värjäsi KAIKEN koneessa. Liotin sillä buzzauspaketissa tulleella nestemäisellä vanishilla, pesin 40 asteessa tunnin liotuksen jälkeen ja kaikista lähti oranssit vaateväritahrat! Kovin olin yllättynyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, hyvä tietää! Mietinkin juuri, että en ole pitkään aikaan pilannut kokonaista koneellista millään väärän värisellä jutulla -> parin viikon sisällä käy varmasti näin. :D

   Poista
 5. Kyllä minä edelleen vannon sappisaippuan nimiin :D Oon kyllä kokeillut Vanishiakin, mut en kokenut saavani merkittävää hyötyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli ajatuksena vertailla näitä kahta, mutta en ole ainakaan vielä saanut aikaiseksi.

   Poista
 6. Sappisaippua on tuoreiden tahrojen poistoon hyvä, mutta vähän pinttyneempiin tehoaa yleensä vanish. Joskus on pitänyt liottaa kolme päivääkin. ;) Auringonvalo on myös hyvä tahranhaihduttaja ja taatusti ekologinen! Esimerkiksi ne kirotut purkkiruokatahrat saa pois auringonvalolla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä kesällä kuivata pyykkejä auringossa. Teho huomioiden olisi varmaan järkevää kuivata ei niin tahraisia vaatteita nurinpäin... :)

   Poista
 7. Hauska ja rehellinen juttu :)!
  Lähtisiköhän auringonkukkatahrat auringossa? Miettii hän :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäsit! Välillä mua nämä Buzzador-hommat vähän mietityttää, en haluaisi kehua kuplille ihan vain siitä ilosta, että saa jonkun asian ilmaiseksi, mutta toisaalta taas perusteellisempien testien tekemiseen ei tahdo aika eikä osaaminen riittää. Vaan ehkäpä tässä ei olekaan tarkoitus raportoida sveitsiläisen tutkimuslaboratorion tuloksia, sen sijaan tavisten mutu-jutut riittää. :)

   Poista
 8. Kiitos noista linkkivinkeistä! Mun pitäisi myös ehtiä buzzador-testata Vanishia mahd. pian. En ole oikein osannut käyttää mitään tahranpoistoaineita (tahralliset vaatteet olen vienyt äidilleni, joka on taikonut ne puhtaiksi - ehkä sitten tahranpoistoaineella... Hyi mua!)ja mietinkin tuota, että mitähän myrkkyä tämä nyt sitten oikein on.

  VastaaPoista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.