23.7.2013

Lippuviiriäiset

Pinnan alla kuplinut näpertelyinto pääsi taas irti. Projekti alkoi perinteisesti lauantai-iltana klo 21:45. Olipa jälleen ilo penkoa keijun tuomia sisustuskaupan jämäkankaita, ostoksia tekemällä en osaa näitä touhupuuskiani pohjustaa.


Lippuviiritrendin harjalla ollaan oltu jo pari vuotta Touhukkaan lahjakkaan kummitädin tekemien viirien ansiosta. Niistä en voi kuvia postata, koska viireihin on kirjailtu tyttöjen nimet. Kadehdin ystäväni ihastuttavia värien ja kuosien yhdistelmiä, esimerkkejä täällä.


Halusin kokeilla lippuviirien näpräämistä itsekin. Tämän viirin liput on tehty kaksinkertaisesta kankaasta. Takapuoli on kaikissa lipuissa samanlaista raitakangasta. Mukava parin tunnin projekti!Touhukas totesi, että meidän täytyy pitää lippuviiriäiset - juhlat siis. Kesän virallinen mansikkakakku on vielä tekemättä, onneksi keittiössämme on nähty viime päivinä paljon ihania vieraita ja herkkuja muutenkin.

10 kommenttia:

 1. Kivat viirit! :) Mä yritin joskus poikien huoneeseen etsiä valmiita tuollaisia, mut ei vaan löytynyt sopivia värejä... eikä ihan viittis moisen takia kankaitakaan ostaa erikseen, joten on sitten jäänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten bleue sanoi, ei noihin paljon tarvita kangasta. Omat lippuni olivat noin 25 cm korkeita, jos ostaa 25 cm pätkän 2-3 eri kangasta, niin ei paljon maksa. :) Vinonauhaa tietty tarvitsee myös, se maksaa noin 90 snt/metri.

   Ei kun värkkäämään!

   Poista
 2. Minä tein lastenjuhlaviirit keväällä jämäkankaista (tosin Miima, ajattelin kyllä että jos kerran tekee niin ihan hyvin olisi jonkun kymmensenttisen voinut ostaakin jos haluaa just hyvät, ja nyt on alekankaita) ja jotenkin pervon kiva ajatus, että semmoiset on nyt kaapissa aina juhlia odottamassa :).
  Pitääkin varmaan keksiä syksyn iloksi jotkut pikkujuhlat :)! Nimppareita ja kuukausipäiviä!
  Pst. Eikö ole ihana hurauttaavälillä jotain noin konkreettista arjeniloksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan sun tekemän lippuviirin, se oli kiva. Ja hai-käsinukke oli tosi hieno! Katselin juuri reikääntyneitä kotihousujani sillä silmällä - saisikohan ne uuden elämän haikalana? ;)

   Ja joo, tykkään hirmu paljon näistä pienistä ompeluprojekteista. Tosi palkitsevaa saada jotain kivaa valmiiksi asti. Saa käyttää vähän luovuuttaan ja tuloksena on tosiaan jotain konkreettista. Vaatteita lapsille en ole tehnyt, kynnys ihan oikeiden kaavojen kanssa tekemiseen on korkea, mutta voisihan sitä kokeilla vaikka jotain nuken vaatteita tehdä.

   Poista
  2. Heh, kiitos. Esikoinen sanoo, että minun pitäisi tehdä appsillekin kissakäsinukke- niitä housuja etsiessä!
   Kaavojen kanssa sompailu on oma asiansa muttei rakettitiedettä, ja kun alkaa oppia monien virheiden kautta, oppii myös soveltamaan itse. Tein juuri appsille trikoolegginsejä omalla kaavalla :)! Oli hirvittävän mukavaa :))!
   Nukenvaatekaavoja saisikin tehdä kans, eka pitää vaan ostaa joku perusvaatekpl kaupasta malliksi :).

   Poista
 3. Hienot tuli, ja Tilkulla, jonne linkkasit, on ehdottomasti myös ihania viirejä! Eikun kakun leivontaan!

  Meidän lastenhuoneen viiri on taattua Polarn o Pyret -raitaa ja -laatua. Pitäisi varmaan vaan ihan rohkeasti ostaa kankaita kaappiin, ties mitä tapahtuisi. Hih! Nimim. Ompelukone on saanut levätä kaapissa hyvin rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Popin raidat käykin varmasti tosi kivasti tuohon tarkoitukseen!

   Mulla on tosiaan tuo aarrekassillinen ollut jo jonkun aikaa, ja toki välillä tulee värkättyä jotain vanhoista verhoista tms. Multa olisi jäänyt noin 75% näpertelyistä tekemättä, jos olisi pitänyt odottaa kangaskauppareissua ensin. Pitää melkeinpä heti alkaa tekemään, kun inspis iskee ja lapset on uppoutuneena uneen tai johonkin puuhasteluun. :) Alet on kangaskaupoissakin, pari metriä sitä sun tätä ja inspiraatiota odottamaan!

   Poista
 4. Voi miten hienot!
  Mä aloin just tuntemaan tarvetta samanlaisille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna palaa, tosi kiva oli tehdä! Tässä yksi kiva ohje, jos sellaista sattuu kaipaamaan.

   Omat lippuni ovat n. 10 cm päässä toisistaan, ohjeen liput taas ihan kiinni toisistaan. Mun mielestä mun liput olisivat saaneet olla vähän lähempänä toisiaan, mutta en jaksanut purkaa, kun sain sen valmiiksi.

   Poista
 5. Lippuviiriäiset, ihana :D Mutta hieno tuli! Kovasti poikien huoneeseen haluaisin jonkun tuollaisen, mut poikien puolelta tuli harvinainen täystyrmäys kun joskus ehdottelin... :D

  VastaaPoista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.