2.7.2013

Hyvää mieltä x 11

Omilla listoillaan hyvän mielen minulle antaneet Täti-ihminen ja Leopardikuningatar haastoivat minutkin listaamaan 11 kivaa, hyvää, mahtavaa, huippista juttua. (Okei, ehkä huippis meni överin puolelle.)

Ei - en pääse yli apiloiden hyvän tuoksun ja mielen efektistä.
 1. Kesän vauvat! Mehtäpirtin vauva, työkaverin vauva, ex-työkaverin vauva ja naapurin vauva, joka tarkalleen ottaen syntyi jo talvella, mutta on niin söpö ja vauva. Syntymä ja pienet vauvvatvauvvatvauvvat on niin ihmeellisiä juttuja, että herkistyn nykyään poikkeuksitta vauvauutisten myötä onnen kyyneliin. 
 2. Treffit Miehen kanssa. Syötiin ja juotiin pitkän kaavan mukaan ja pulahdettiin kotimatkalla naku-uinnille mattolaiturilta. Lapsivapaa perjantai-ilta on ihmisen parasta aikaa! 
 3. Tein tänään törkeän hyvää raparperipiirakkaa.
 4. Monen vuoden välttelyn jälkeen päädyin muutamien sattumusten kautta Kuopion viinijuhlille maanantai-iltana kaatosateeseen katsomaan J. Karjalaista. Ziljoonasta toistosta huolimatta Väinö  saa hymyn huulille jo kolmessa polvessa. Isäni oli keikalla mukana ja Touhukas tunnistaa Karjalaisen biisit radiossa: "Äiti, Väinon mies laulaa!" Hieno keikka! Ja olin muuten selvin päin - sanapari jota harvoin näiden juhlien yhteydessä käytetään. 
 5. Puutarha kukkii! Odotettu sade tuli turhan rajuna ja piiskasi pionit lyttyyn. Siitä viis, hengästyttävän upeat liljat ja vaikka mitkä (niin mitkä?) ihanat perennat nousevat rinnalle. 
 6. Puutarha antaa pinaattia, salaattia, yrttejä, pian tomaatteja ja kesäkurpitsoita.
 7. Ystävät, ensinnäkin seuran vuoksi. Kesän aikana tavatut ja ne, joiden tapaamista vielä kovasti odotan.
 8. Ystävät, jotka tulevat meille syömään ja tuovat mukanaan ihania herkkuja ja antavat syyn meillekin vähän panostaa tarjoiluihin. Grillaus is best! 
 9. Meillä on pakastimessa ihan liikaa riittävästi jäätelöä. Noin 60 puikkoa, jos nyt jota kuta kiinnostaa. Mopo karkasi jäätelöautolla. Kerran kesässä jne.
 10. Tuo meidän pienempi lapsi on mahtava, kun se on tajunnut puhejutut ja joka päivä tapailee uusia sanoja. Tämän päivän sana oli "pipi". Suosikkini on "eittaa!" eli ei haittaa. 
 11. Ja isompi taas juttelee paljon isoja ja tärkeitä juttuja ja keksii sekin omia sanoja: "Äiti, kuoletin sen muurahaisen." En tiedä mitä muurahaiselle tapahtui, tuskin mitään hyvää. Touhukas on päässyt seuraamaan iltaisin telkkariohjelmia, joiden ohessa näytetään mainoksia. Hän rallattaa "ärrr teee veee!" ja hokee "kaalimato piste com". Haluan tähdentää, että jälkimmäistä mainostetaan jonkun saakutin sisustusohjelman mainostauolla klo 20-21 välillä. 
Haastan kaikki tähän haasteeseen vastanneet tekemään vastaavan listan marraskuussa. Muutamaan muuhun haasteeseen palaan vielä.

7 kommenttia:

 1. oih..ihanaa että oot into pinkeenä meidän vaavelista. en muista että joko kiittelin kortista joka tuli postissa..kiitos. oot aarre <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä!

   Muille tiedoksi, että mulla oli Mehtiksen osoite tiedossa erään arvonnan tiimoilta, en systemaattisesti stalkkaa kaikkien bloggareiden kotiosoitteita. :)

   Poista
 2. No just huomasin yksi ilta tuon kaalimatomainoksen ihan ihmisten aikaan esitettynä! Eihän siitä nyt lapsi tietysti mitään ymmärrä, mutta tunnarit tarttuu ja ties missä niitä sitten laulelevat... :) Juu, aikuisten mainokset aikuisten aikoihin, kiitos! T. nipo äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, pitäsköhän reklamoida? Voisko olla, että Liv oli kanava?

   Poista
 3. Ihania hyvänmielen asioita :) Ja oon muuten myös bongannut sen saman mainoksen "lapsiperheaikaan".. pitääpä tarkkailla, kun mun mielestä se oli vielä jossain sellaisessa ohjelmassa välissä etten osannut sitä yhtään odottaa... Meillä lauletaan "BR-Lelukauppa, sieltä löytyy kaikki" :D eli sekoittanut sopivasti br-lelukaupan ja nollasatasata-mainoksen ;D

  VastaaPoista
 4. Ihana lista, tartun haasteeseen Marraskuussa :)

  VastaaPoista
 5. Sulla onkin mahtavia ilonaiheita! Hyvä mieli tarttuu. :)

  VastaaPoista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.