20.6.2013

Juhlimisrajoitteinen

Suuri keskikesän juhla on täällä taas. Kokkoja poltetaan, pari saunaakin, joku kellahtaa veneestä ja hukkuu. Tehdään taikoja, tanssitaan häitä tai vietetään muunlaista laatuaikaa kaupungissa tai landella. Hiphiphuraa!

Nyt on kuitenkin niin, että mun juhlafiilis ei ole merkittävästi koholla. Ohjelmassa on perheen yhteinen juhannus ystävien ja sukulaisten kanssa. Mua ei haittaa rajoittunut alkoholinkäyttö, päinvastoin. Krapulan vuoksi hukkaan valuneet päivät tuntuvat suurelta tuhlaukselta. Mua ei oikeastaan edes haittaa, että menen mitä todennäköisimmin tyttöjen kanssa nukkumaan klo 21, he kun eivät yleensä kovin hyvin pysy unessa kotona, saatikka kylässä.

Asenteessa on vikaa. Kun joka tapauksessa täytyy vaippaa vaihtaa, päiväunista taistella ja kyttäillä milloin syödään ja nukutaan, niin miksei voisi yhtä hyvin pestä vähän pyykkiä ja puuhastella tavallisia asioita. Normipäivä, vaikka pitäisi olla  Juhlapäivä. En osaa karistaa arkea hartioiltani. Suosikkijuomakin on taas myyty loppuun.

Aatonaaton bileet: anoppi paistoi läjän lettuja iltapalaksi. Se tuntui juhlavalta!

Onko tämä hyvä esimerkki lapsille? Äidillä on aina samat rypyt otsassa, oli joulupäivä tai torstai. Oikeasti juhlavalta ja ilmavalta tuntuu vasta, kun pääsee ilman lapsia hurvittelemaan. Ilman vastuuta kenestäkään muusta kuin itsestään. Miksei voisi juhlia ja olla irti arjesta myös lasten kanssa?

Kun lähtöasetelma on tämä, voi tullakin tosi kiva juhannus. Ja jos ei, niin saapahan vähän pyykkiä pestyä. Ikkunoihin en edelleenkään koske, jotain tilannetajua sentään mullakin. 

21 kommenttia:

  1. Noh, suuntahan on siis vaan ylöspäin. Railakasta ja ratkiriemukasta, tai ihan vaan leppoisaa keskikesän juhlaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Taidan lähteä tutkimaan jääkaapin siideritarjontaa. Huomenna on sen verran pakko käydä kaupassa, että ostan limua, voi sekoitella bissen kanssa oman shandyn. ;)

      Poista
  2. siis mulla on ihan sama fiilis ja siihen päälle sanotaanko hitusen ODOTTAVA XD ei jaksa innostua mistään..paitsi siitä yhdestä asiasta ;) meikäläinenhän pyykkää jouluaattonakin. lapsille yritän aina jotain extriimiä keksiä ja vääntää siitä perinnettä vaikka väkisin. meillä yksi juhannusperinne on syödä juhannuspäivän aamuna mansikka jäätelöä ja skumppaa aamupalaksi :P hitusen luksusta tähänkin juhlaan. ja lapset odottaa kun saavat aukasta alkoholittoman paukkujuoman kerran vuodessa :D tylsä äiti, mutta niin se vaan menee..ihanaa juhannusta joka tapauksessa. mie muistan siuta sit iltarukouksessa ysin aikaan kun nukahdan kuitenki pentuja nukuttaessa XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava perinne! Jos ei itse juhlaa tee, niin kukas sitten?

      Poista
  3. Tunnistan ihan saman, enkä minä edes meillä ole se joka arkisinkaan on vastuussa ruuanlaitosta. Niistä aamuherätyksistä kylläkin. Reissun jälkeiset yöt on alkaneet rauhoittua mutta kun tenava viime yönä kiljui, olin valmis perumaan niin juhannukset kuin joulutkin ja painautua vain päikkäreille yhtäaikaa lapsen kanssa. Ajatuskin siitä että pieni poikkeama päivärytmistä ja riekkuminen illalla vieraitten kanssa saa rytmin taas sekaisin kauhistutti totaalisesti. Sitten toisaalta tuli se fiilis että ei halua juhlankin olevan ainaista arkea, se kun on loputonta. Niinpä leivoin kakun ja vielä ex tempore toisenkin, silitin hellemekot valmiiksi, lakkasin varpaankynnet ja annoin hyväksynnän miehen suunnittelmalle menulle ja kutsuimme muutamat ystävät vieraiksi. Onneksi vielä viinilehden suositus menussa olevalle kalalle oli lemppari-riesling. Näillä mennään ja nautitaan, tuskaillaan sit myöhemmin :) Terkkuja Kuopioon! -Hanna ps. olipa lehdessä hurjannäköisiä kuvia tanssista Puijon tornin ympärillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse missasi, tornispektaakkelin. Anoppi oli katsomassa ja kehui kovasti.

      Oliko teillä neiti kesäheinillä hyvät juhlat? Ja mikä on sun lempi-riesling? Mä fanitin pitkään yhtä saksalaista luomu-rieslingiä, mutta en tiedä saako sitä enää. Olikohan Kendermans tai jotain sinne päin.

      Poista
    2. Sori, muotoilin huonosti kun tarkoitin että viini oli kesäajan lempirypälettä rieslingiä. Tämänkertainen yksilö oli yhdysvaltalainen Kung Fu, joka kuulostaa ja etikettikin näyttää siltä että ei houkuttele ostamaan. Sai kuitenkin Viini-lehden arviossa viisi tähteä "tyylikäs huippuviini". Hyvää olikin tandoorilohen ja muitten lisäkkeiden seurana! Ennestään tuttu ja hyvä on Cono Sur vision single vineyard riesling, etikettikin paljon nätimpi.. Ja jos luomua tykkäät harrastaa niin kokeile joskus Adoben gewurztraminer, erityisesti itämaisen ruuan kanssa. Enkä mä näistä oikeasti mitään tiedä, enemmän vain fiilistelen!
      Ilta oli kiva, vieraat viihtyi eikä taaperon elämä tuntunut häiriintyvän vaikka ensin valvoi myöhään ja sitten nukkui myöhään. Tän päivän saldo pyöräretki, piknik ja niiiiin kipeät reidet polkemisesta!

      Poista
    3. Riesling menee loistavasti vaikka jouluna, Kung Fu Girl oli meillä Alkon myyjän suosituksesta joulupöydässä kalojen seurana, ja se on todellakin mielettömän hyvää! Meillä oli sitä yksi pullo jemmassa, mutta mies vei sen kavereiden uuteen kotiin ex tempore viemiseksi. Täytyykin vahtia että tulee pullollinen tilalle. :)

      En minäkään ole mikään suuri hifistelijä, mutta kyllähän hyvästä viinistä hyvä mieli tulee. Täytyy laittaa sun vinkit ylös, kiitos.

      Poista
    4. Piti vielä tarkistaa, että Kendermanns oli luomuviini, jonka mainitsin. Näköjään sitä vielä saa. Täytyypä maistaa, onko se vielä yhtä hyvää kuin joskus 2007-2008 aikoihin.

      Muutaman vuoden välein olen ostanut tai saanut Viinistä viiniin -kirjan. Siellä yksi luokitteluista on "Löytö" tai jotain vastaavaa, ne on useimmiten olleet todellakin suosituksen väärti. Sieltä tuo Kendermanns aikoinaan löytyi.

      Poista
  4. Päivä ku päivä, hauskaa voi olla milloin vaan ja monilla tavoilla. En tykkää pakkojuhlinnasta! Joten otetaan rennosti. Kaverit tulee kylään joten ksi on pakko siivota kuitenkin.
    Niin, että just sellasta juhannusta ku haluut toivottelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se juuri on! Ensin meinasin laittaa kuvan tyttöjen iltariehuista, ei tosiaan tartte olla liputuspäivä, että melkein tikahtuvat nauruun.

      Toivottavasti teillä oli kivaa kavereiden kanssa!

      Poista
  5. En minäkään välitä pakkojuhlinnasta, ja siitä että juhannuksena pitää katsoa kokkoa ja vappuna pitää olla serpentiiniä jne. Jokainen tehköön oman näköisen juhlan ja juhlikoon omanlaisellaan volyymilla! Mä saan lapset takas huomenna ja me varmaan vaan herkutellaan ja öllötellään keskenämme :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pakkojuhlinta tökkii usein. Ei siis semmosta!

      Öllöttely on loistava juhannussuunnitelma.

      Poista
  6. Mä olenkin miettinyt, että mikä siinä on, kun kaikki "bileet" maistuu puulta, mutta ilmeisesti mäkään en osaa päästää arjesta irti... Pitäisi vaan oppia arvostamaan sitä, että muut osaa ja ottaa sitten vaikka ilo irti siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta. Ja vaikka tuntuu, että on ihan sama vaikka pyykätä, niin usein ne malttaa vähän odottaa. Vaikka sunnuntaihin. ;)

      Poista
    2. Hmmh... terveisiä kolmannen pyykkikoneellisen ääreltä :D

      Poista
    3. :D Veit voiton, mä sain vain kaksi pestyä.

      Poista
  7. Meillä on tänään tehty suursiivous, laitettu ruokaa ja nyt lapset nukkuu. Ei mitenkään juhannusmainen fiilis. :) Illalla tosin kurvataan mökille...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näytti meillä yksi jos toinen naapurikin ajelevan eilen nurtsia yms., joten en taida olla ainoa, joka ei osaa relata. Onneksi nyt omalla mökillä ei voi tehdä mitään, kun lapset vihdoin nukkuu. :)

      Poista
  8. Mä ymmärrän. En osaa juhlia. Ongelma ei kuitenkaan ehkä ole niinkään lapsessa kuin miehessä - en osaa juhlia hänen kanssaan enää. Ahdistaa, sillä arki on mahtavaa. Tai siis enimmäkseen mahtavaa.

    Epäilen, että osaisin relata ihan eri tavalla, vaikka olisin liikenteessä lapsen kanssa.

    Tulipas kaamea tunnustus. Huh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti taidan tietää, mitä tarkoitat. Perinteinen juhannusmökötys kuului ohjelmaan.

      Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.