15.6.2013

Meikkipään parempi päivä

Lukijaillan viimeisenä etappina oli Make Up Store, jonne meidät oli kutsuttu kuulemaan muutama pikavinkki, kuinka voi häivyttää kasvoilta "juu en nukkunut oikein viimekään yönä ja tässä on vähän kaikenlaista" -lookin. Tämä sopi oikein hyvin, ostoslistallani oli muutenkin huuli- ja poskipuna kuluvan vuosikymmenen sävyissä.Piia ja Moona ottivat meidän vastaan asiantuntevalla ja lämpimällä otteella. Näillä daameilla oli aidosti pilke silmäkulmassa - enkä puhu pelkästään glitteristä. Minä pääsin meikkipääksi, kun Moona (aka Miss Magic) teki taikojaan.


Tässäpä teillekin vinkit:

 • Kulmat ojennukseen ja vähän väriä (itsehän olin edellisenä päivänä tehnyt korkeintaan kerran kuussa tapahtuvan kulmien nyppimisen, joten tämä vaihe hoitui nopeasti).
 • Luomiin vaaleata sisäkulmaan ja kenties tummempaa ulommaksi. 
 • Rajaus ja ripsari. 


Kuva Miima

Seuraavaan vaiheeseen täytyy hetkeksi pysähtyä. Nyt kun olen reilun kuukauden verran panostanut ulkonäkööni eli meikannut työaamuina, olen ahkerasti käytellyt valokynää, kun sellainen käyttökuntoisena sattui meikkipussista löytymään. Jos haluaa korostaa tummia silmäpusseja, kannattaa tehdä kuten minä tein, eli sutia valokynää suoraan silmän alle. Jos sen sijaan haluaa mieluummin häivyttää tummat silmänaluset, on syytä käyttää siihen tarkoitukseen sopivaa tuotetta. Minä en nähnyt itseäni peilistä prosessin aikana, tässä häivytyskohdassa panin merkille, että yleisö näytti siltä kuin kasvoillani olisi heiluteltu taikasauvaa. Ehkä silmäpussiongelmani on laajempi kuin haluan myöntää... Siis:

 • Häivytä ja tasoita punaisuudet sekä tummat alueet haluamallasi tavalla. 
 • Sipaus puuteria ja poskipunaa. 
 • Huulikiilto. 
 • Tadaa, valmis!Minulle meikkausvinkit olivat tervetulleita. Kun joka tapauksessa meikkaan säännöllisesti, niin muutamalla pikkujutulla saan lopputuloksesta paremman. Ostoslistan tuotteisiin sain konsultointiapua ja lisäksi sain muutaman tuotteen lahjaksi, kiitos vain. 

Piia ja Moona toistivat niin monta kertaa kehoituksen tulla käymään ja kokeilemaan tuotteita, että kävin siellä pari päivää myöhemmin uudestaan. Halusin taikasauva-efektin käyttööni ja lisäksi kehitin itselleni pakkomielteen makean värisestä rajauskynästä. Eräällä lukijaillan ihanista naisista oli tosi kauniisti rajatut silmät, minkä lisäksi ihastelin hänen testaamiaan sävyjä uudeksi väriehdokkaaksi. Minunkin oli lopulta pakko saada uusi rajauskynä! Katsottiin myyjän kanssa pari vaihtoehtoa, mentiin tutun meikkituolin ääreen ja sähäkkä turkoosi valikoitui kokeilemalla. 
Vaikka kaikissa kosmetiikkaa myyvissä paikoissa tarjotaan palvelua, on mulle jäänyt vähän epäselväksi, miten eri tuotteita voi oikeasti kokeilla. Sitä tulee huiskittua huulipunaa kämmenselkään ja luikittua pikaisesti kassalle. Yleensä testiraidat pyyhkiytyy lopuksi omaan käsilaukkuun tai farkkuihin. Erityisesti tuon minun mittakaavassani villin rajauskynän kanssa oli loistavaa saada kokeiltua väriä oikeasti luomelle. Ei tarvinnut arvailla, miltä se näyttää lopullisessa käyttökohteessa. 

Olen muutaman viikon ajan käyttänyt Make Up Storen tuotteita. Osa vaatii ehdottomasti opettelua, niissä on väripigmenttejä koko rahan edestä. Parabeeni-kyttäreille tiedoksi, että tämän otoksen perusteella joissakin tuotteissa sitä on, toisissa ei. Ensivaikutelma tuotteista on tosi positiviinen, esimerkiksi mainitsemani rajauskynä pysyy koko päivän kauniin värisenä ja suttaantumattomana. 

Kaiken tämän jälkeen mulla on uusi ongelma: liian pieni meikkipussi.

18 kommenttia:

 1. Pitäis varmaan itsekin mennä. Viime syksynä alkoi jo vituttaa, kun vakiotervehdys kaikissa videokonffissa Aasian pään kanssa oli "Liina, are you ok? You look REALLY tired!"

  ...ja tämä, vaikka luulin olevani aivan pirteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D No sitä valokynää ei ainakaan kannata laittaa.

   Mä en ollut aiemmin käynyt Make Up Storeissa, olin ajatellut, että ne on HC-meikkaajia varten. Not to worry, on siellä palvelua ja purtiloita myös meille muille. Voin todellakin suositella. Ne tarjoaa myös henk.koht. meikkausopastuksia, sellaista jäin pohtimaan.

   Poista
 2. Voi tollanen ilta pitäis olla pakollinen kaikille äideille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun järkkäämään, oli tosi kivaa! :)

   Poista
 3. Mä jäin harkitsemaan sitä meikkikoulua, olisi epäilemättä tarpeen ;) Hei miten se oli - voiko tuota kulmaväri-trion mustaa käyttää silmien rajaukseen?

  Kiitoksia muuten postista!! :) Meinasin kokeilla räpsyttimiä ihan itse :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että tuli räpsyttimille käyttöä! :)

   En ole väri-trioa vielä kokeillut. Jos oikein ymmärsin, sitä voi käyttää kulmiin ja luomiin ja rajauksiin. Jos sivellintä kastelee, jäljestä tulee tarkempi ja rajatumpi.

   Poista
 4. Saat kahdesti arvata, että mihinkäpäs sitä meikäläinen on sitä valokynää sorkkinut???? Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että en ole ainoa, joka oli ymmärtänyt homman vähän väärin.

   Poista
 5. Voi, mä niin tartteisin tällaisen tuokion! Mun meikkivinkit on jämähtäneet 80-luvulle. :/
  Ja tuo on totta, että jo kulmakarvojen huoltaminen tekee ihmeitä ulkonäölle. Innostuin loppuviikon työmatkalla nyppimään kulmia, kun hotellissa oli hyvä peili. Se taas muistutti siitä, että kotona ei vastaavaa ole. Peilejä toki on, mutta kunnon valaistus puuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen luomiväri on taas in! ;)

   Valaistus on tosiaan tärkeä juttu. Itse hoitelen meikkihommat 95% epämääräisessä valossa, ja kun joskus pääsee kunnolla valaistun peilin ääreen, tulee usein KÄÄKS-reaktio.

   Poista
 6. Olisi kyllä ehdottomasti pitänyt olla mukana! Voisin päivittää oman meikkiosaamiseni, teen aina samanlaiset meikit ja väritkin ovat olleet pitkään samat. Olet kyllä ihan onnenpekkatar kun pääsit kunnon oppiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta omat värit ovat usein sellaisia, että niiden kanssa on hyvä olla. Olen pari kertaa special bileiden yhteydessä käynyt meikattavana, ja kun pyysin tosi tumman ja räväkän silmämeikin, niin sitten olikin koko illan friikki olo.

   Huuli- ja poskipunalla saa vähän vaihtelua lookiin, ja niiden valinnassa on kiva käyttää palvelua, niin ei aina tule otettua sitä väriä, minkälaisia on jo viisi. :)

   Poista
 7. Ihan mahtava turkoosi! Käy tosi nätisti noitten oranssien sävyjen kanssa, joita jo olit valinnut. Lancomella oli joitakin vuosia sitten nuo sävyt + kultainen sävy kesälookissa, sen paletin kaivan vieläkin esiin kesällä heti kun kasvot on saaneet vähän aurinkoa pohjalle. Ja kiitos sinne meikkikauppaan! Tunsi tosiaan, että on tervetullut testailemaan ja saamaan opastusta. Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna inspiraatiosta! :)

   Aurinkoa onkin näkynyt vähemmän viime aikoina, toivottavasti lomalla vielä paistaa.

   Poista
 8. Tuo koralli on ihana puna! Myös minun ostoslistalla ollut jo jonkin aikaa. Odotan vaan yhtä luonnonkosmetiikan meikkisarjaa tulevaksi Sokkarille (tällä viikolla!), ja sitten saan käydä noutamassa omani.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koralli on täydellinen kesäväri, varsinkin jos on vähän rusketusta poskissa.

   Poista
 9. Mä en voi uskoa tota valokynäjuttua (koska en aio ostaa uusia meikkejä). Olen kuullut teorian ennenkin, mutta jos me kaikki kerran ollaan käytetty sitä juurikin peitevärin asemesta, kai sen ite silmillään näkisi jos se tekisi vain hallaa.

  Sinä, esimerkiksi, näytät (valokynä?)valokuvissasi ikäiseltäsi pirteältä kakskymppiseltä, enkä minäkään päivääkään yli nelivitoselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perustelusi ovat todella painavia, varsinkin valokuvaevidenssiin vetoamisen osalta. ;)

   En osaa sanoa onko pahempi virhe käyttää valokynää silmäpussilla vai olla käyttämättä mitään peiteväriä, tätä täytyisi kenties testata. Olen kuullut huhuja, että nukkuminen ja veden nauttiminen voisivat myös vaikuttaa asiaan - mutta lieneekö sekin joku kosmetiikkateollisuuden kiero juoni, mainostetaan mielikuvaa jostain, mitä ei oikeasti voi saavuttaa.

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.