22.5.2013

Pienten ehdoilla

Minua säälittää esikoisemme. Hän on jo iso tyttö, ja liian usein

...pitää tulla kesken leikkien sisälle, kun pikkusiskolla on nälkä.
...täytyy mennä liian aikaisin nukkumaan, kun tuo toinen on tiltissä ja karjuu.
...legoleikit menee mönkään, kun pieni terroristi tuhoaa kaiken.
...täytyy muovailla varovasti, ettei mitään tipu lattialle ja päädy toukkaimuriin.
...ei saa askarrella hama- tai puuhelmillä, kun ne kuitenkin vierisivät parempiin suihin.
...joutuu keskeytetyksi kesken iltasadun, kun pienet kädet kiskoo kuuntelijaa tai lukijaa tukasta.
...ei pääse harjoittelemaan pyöräilyä, kun päättömänä säntäilevän pikkutytön kaitseminen ei onnistu samalla.
Voi toista. Täytyisi järjestää enemmän aikaa ja tekemistä isojen ehdoilla.

12 kommenttia:

 1. Näinhän se on. Mekin karattiin isomman kanssa tänään kaksin vesisateeseen ja vähän Stockallakin poikettiin, mutta tärkeintä oli olla kahdestaan. Menkääpä vaikka leffaan yhdessä tai jätskille! Tai molempia! :)

  VastaaPoista
 2. Totta kuin kirkon rotta. Kannattaa antaa, jos vaan mahdollista, välillä special-aikaa isommallekin, niin kenties säästyy pahimmilta mustasukkaisuus/ huomion haku keinolla millä hyvänsä- kiukuilta.
  Kyllä se sellaista taiteilua on tuo pikkulapsiperhevaihe ;)
  Myötätuulta "purjehdukseen" :)!

  VastaaPoista
 3. Mä oon tätä samaa miettinyt. Isoveikka joutuu välillä turhan usein tekemään just niinku pikkusiskon sen hetken tilanne vaatii, eikä kuten poika ite haluisi. Ja sekös harmittaa, niin poikaa kuin äitiäkin! Pakko petrata ja jotenkin koittaa saada vietettyä enemmän aikaa ihan vaikka kaksin isoveikan kanssa, sitten viimeistään pitemmänm kaavan mukaan kun pikkusisko syö muutakin kuin minua :)

  VastaaPoista
 4. Me on ihan tietoisesti yritetty siirtyä systeemiin, jossa me molemmat akuiset teemme ipanoiden kanssa erikseen kaksin niiden mielestä kivoja omia juttuja. Isosiskon kanssa pyöräilyä, äidin kanssa jätskille,kauppaan, kaksin johonkin uuteen leikkipuistoon pidemällä jne. PIenemmän kanssa käpyhommia, pallopelejä ja kanssa samoin omia kauppareissuja.

  Toimii meillä tosi hyvin. Vaikka meillä mukelot on aika säyseitä keskenään, sitä känää tulee kuitenkin. Hetki yksin jomman kumman vanhemman kanssa on yleensä tosi rauhallinen hetki. Kaikki käyttäytyy paremmin.

  Suosittelen siis kokeilemaan jakaantumista pienempiin yksiköihin. Tosin vaatiihaan se organisointia..

  VastaaPoista
 5. Totta, vaikka toisaalta tuossahan oppii ottamaan toisia huomioon, mikä ei ole ollenkaan huono juttu. Mutta on se kahdenkeskinen aika kunkin lapsen kanssa tositosi tärkeää.

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa ihan liian tutulta! Näin se vaan menee meilläkin, mutta ehkäpä se on erilaista sitten taas vähän myöhemmin, kun ei pienempi pistele kaikkea poskeen minkä löytää. Sitä odotellessa!

  VastaaPoista
 7. Meillä on kanssa tuota Rouva Ruuhkan mallia käytössä, tekee todella hyvää itsellekin saada olla kummankin kanssa ihan kaksin :)!
  Mutta perusarjessa, tuommoistahan se ja sit kuopuksen näkökulmasta kirjoitettais ettei se saa ikinä tehdä mitään kuulua mitä itotitko tekee! :) rankkaa se lapsuus!

  VastaaPoista
 8. Näinhän se menee - ja varsinkin kun niitä pieniä on kaksi. Mä olen välillä jutellutkin esikoisen kanssa aiheesta, että tylsäähän se toisinaan on, ja harmittaa (muakin), mutta pienet vaan pitää ottaa huomioon, ja että onhan niistä sitten iloakin - onneksi jo ihan oikeaa leikkiseuraakin, vaikka tietysti sitten myös tappeluseuraa.

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille hyvistä kommenteista. Jomman kumman kanssa vietetty aika tuntuu vähentyneen nyt kun olen palannut töihin, varsinkin pienempi roikkuu sylissä ja kaulassa kaiket illat, niin en henno häntä hyljätä.

  Isompi käy välillä isovanhempien ja isänsä kanssa milloin missäkin, ja tuntuu nauttivan kovasti. Mummo juuri raportoi viikonlopun mummolareissulta, miten 3-vuotias oli huokaillut onnellisena, kun sai askarrella ilman että pikkusisko oli sohlaamassa.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi2/6/13 14:24

  Vinkkinurkka: isomman lapsen pikkutavarat kylpyhuoneen lattialle ja lattiakaivon päälle ilmastointiteippiä puuhailun ajaksi. Pikkuesineet ei häviä maton nukkaan ja kun ovi pidetään kiinni, kuopus ei pääse vaaratilanteisiin.

  Sinulla on hieno blogi, kiitos!

  -Nuppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nuppu vinkistä ja hyvän mielen kehuista! :)

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.