22.1.2013

No onkos tullut kesä?

Teistä en tiedä, meille saattaa pian käydä niin. On nimittäin varattu äkkilähtö aurinkoon! Oo Las Palmas, oo Las Palmas, sun luoksesi lämpimään... (Irwin G.)

Ei mennä Palmasiin vaan Tenskulle. Toivottavasti. Nauravainen on elämänsä ensimmäistä kertaa kuumeessa, saa nähdä onko se matkakuumetta vai mitä, ja kuka sairastuu seuraavana.

Jos Helsinki-Vantaalle saakka päästään, kuuden tunnin lento mietityttää. Paikoillaan oleminen väsyneenä saa molemmissa lapsissa aikaan käytöstä, jollaista oletan olevan ihmisillä, joiden kynsiä revitään irti. Tuudittaudun ajatukseen, että koneen äänimaailmasta huolehtivat myös muut karjuvat kakarat sekä känniset vyölaukku-urpot.

Vaatetusta ja muuta varustusta olen jo kaivellut vintiltä ja kaapeista ja pyykännyt ahkerasti. Vaikka +20 tuntuu ajatuksena taivaalliselta, ei se välttämättä meren läheisyydessä tukalan kuumalta tunnu. Pitkähihaisille ja -lahkeisille kamppeille on varmaan myös käyttöä. Touhukkaan kaikki viime kesän ja syksyn kengät on pieniä. Onneksi kierrätysteitä oltiin saatu Feelmaxin ns. barefoot-kengät, joilla on varmasti hyvä suditella altaalla ja rannalla. Onpahan edes yksi vaihtoehto huopatossuille, jos en jaksa lähteä kenkäostoksille ennen lähtöä.

Omat vuonna 2007 ostetut shortsit on paikallistettu ja todettu, että nappi menee kiinni. Tällä vuosikymmenellä olen muistaakseni ostanut joitain mekkoja ja hameita, eiköhän niillä pärjää. Uikkariasia alustavasti ahdistaa, erityisesti ajatus oman kalmanvalkean itsensä kanssa sovittelusta tylysti valaistuissa sovituskopeissa. Yyy... Edellisen kerran bikiniostoksilla kävin kesällä 2009 ollessani paksuna 18 kg painavampana ja kuppikoossa hotmama-DDD. Luulen, että nykyään molemmat daisarit mahtuu toiseen yläosan kuppiin. Vaihtoehtoisesti tissin lisäksi biksukuppiin voisi laittaa varavaipan tai käsidesiä, täytyypä pohtia asiaa. Ei tartteis hoitolaukkua altaalle.

Jos päästään matkaan, saadaan muutama auringonsäde, jokunen rannalta kerätty kivi ja simpukka ja kenties pari lasia kylmää valkkaria, niin se olisi mahtava loma!






21 kommenttia:

  1. Voih! Ihanaa lomaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivotaan että päästään matkaan!

      Poista
  2. Ihanaa lomaa! Nauttikaahan nyt lämmöstä, tuntuu, että Suomen kesään on vielä hurjan pitkä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ei sitä auringon lämpöä meinaa muistaakaan enää. :)

      Poista
  3. Voi ihanuutta. me tässä mietitään lähettäskö maaliskuussa viikoksi kotimaan kylpyläreissulle täysihoidolla. Joka vuosi tapana käydä ainakin kerran ulukomailla, mutta se reissu tehtiin just joulukuussa....joka oli kolomas viime vuonna meidän perheen osalta joten ajateltiin sit kotmuata kattella..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jopas te olette aikamoisia reissulaisia! Kylpyläloma olisi ihana. Ei välttämättä ihan niin paljoa matkustamista ja saisi rentoutua oikein olan takaa!

      Poista
    2. meillä harrastetaan ebookerssia melekosen paljon. Viimevuonna oltiin mm.berliinissä viikko koko perhe hintaan 229€ lentoineen ja hotelleineen..säästää muuten pitkä pennin kun vaan jaksaa kuluttaa aikaansa siellä :D

      Poista
    3. Oho, aikamoinen diili! Berlin <3

      Poista
  4. Tsemppiä sairastupaan! Sairastatte nyt kaikki ennen sunnuntaita, niin ei tartte jänskätä kuka niiskuttaa altaalla. Ihana olisi LOMA, ayjay! (suom. aijai!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gracias! Ihan töttöröö on ollut meidän kuumepotilas koko päivän, toivottavasti uni veisi kuumeen pois.

      Poista
  5. Me myös aurinkoon Lanzarotelle ensi viikolla! Kuuden tunnin lento mietityttää minuakin, varsinkin kun lennän sen taaperon kanssa yksin, isänsä on kyllä sitten perillä kanssamme. Mutta ainakin mitä blogeista olen lukenut lapsiperheiden matkusteluinnosta just tähän aikaan vuodesta, niin se tosiaan vähän lohduttaa että tuskinpa minun lapseni on koneessa ainoa lapsi joka mahdollisesti itkee ja raivoaa...Viime Kuopion reissu oli vähän niin kuin harjoittelua tähän, olin luvannut miehelle että jos lento sieltä kotiin menee hyvin niin harkitsen tätä pidempää...tosin tunti yksin koneessa on vähän eri kuin kuusi tuntia.
    Vaatetuskin mietinnässä. Kanarian illat on viileät eli lämmintäkin on otettava mukaan, onneks olin tehnyt lapselle jo syksyllä kivan kirpparilöydön kevättakista. Hänelläkään ei ole mitään kesäkenkiä loppukesän lenkkareita lukuunottamatta, niillä ehkä mennään. Omat vaatteet on vuosilta yks ja kaks, bikineitä en ole käyttänyt kertaakaan raskauden jälkeen ja pelottaa edes kokeilla niitä! Siitä huolimatta aion nyt lopettaa etukäteen huolehtimisen ja nautiskella matkan odotusta mielikuvilla aurinkoisista ja lämpimistä päivistä ilman arkisia tiskaamisia, pyykkivuoria ja ruuanlaittoja. Mukavaa matkaa teille, kerrothan sitten miten loma meni! Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa lomaa teillekin Hanna! Mä olen muutaman kerran reissannut yksin yhden tai kahden lapsen kanssa, ja hyvin on mennyt. Kannattaa pyytää rohkeasti apua lentoemoilta ja muilta matkustajilta. Ja on hyvä myös muistaa, että se lapsen huutaminen ei kuulu kuin muutaman penkkirivin päähän. ;)

      Poista
  6. Siis VAU! Toivottavasti tosiaan pääsette reissuun! Mulla ei henk.kohtaisesti ole kokemusta Tenskusta eikä muistakaan Kanarianlinnuista, mutta ei se ihan hirmu huono juttu voi olla tähän aikaan vuodesta. Tosin kuten totesit, sinne varmaan kannattaa mennä enemmän valon kuin lämmön takia. Ainakin tammikuussa. Vanhempani ovat siellä käyneet useamman kerran värjöttelemässä ja isäni, joka on aivan hullu auringonpalvoja, on muutaman kerran onnistunut hankkimaan itselleen hirveän bronkhiitin. Mutta te ette taatusti ole niin typeriä (kato kun vanha ihminen ei enää opi uusia temppuja yms). Meidän lokakuisella Etelän matkalla oli esim päivisin jopa +25 astetta, mutta sielläkin (vaikkei rannikolla olekaan) on sen verran merellinen ilmasto ja ilmassa sellaista viileää virettä, että minä kuljin takki päällä ja huivi kaulassa koko ajan. Ja pysyin terveenä.

    Mutta siis toivon tosiaan, että pääsette matkaan ja ette pieninkin paranee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja hotellien lämmitetyt uima-altaat on varmaan oikein mukavia!

      Poista
    2. No voihan bronkiitti! :D Mä olen niin vilukissa itse, että en pysty viluisena aurinkoa palvomaan vaikka kuinka haluaisin väriä pintaan.

      Poista
  7. Vau, ihanaa kun on reissu tiedossa, piristää kummasti pitkää talvea! :) Nyt vaan sairastatte kaikki sairastelut pois ettei matkalla tarvitse... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt jo kolmatta päivää on kuumetta, toivotaan että se alkaisi kohta riittämään...

      Poista
  8. Onpas kiva juttu tuommoinen loma lämpimässä! Myös minä olen matkoja vähän seurannut mut en tiedä milloin sellainen aika löytyis ( ja rahat.. :/ ) et koko orkesteri saataisiin reissuun..
    Nauttikaa! Ja tietty kovasti toivotaan että olette kaikki terveitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me kyttäiltiin osoitteessa www.rantapallo.fi.

      Itse varausprosessi Finnmatkojen sivuilla olikin aika mielenkiintoinen! Sählättiin siinä kaikenlaista: melkein varattiin ja vielä säädettiin ja melkein varattiin ja sivut hyytyi, ja lopulta kun varattiin ja maksettiin, niin hintaeroa tuli 300 euroa verrattuna ensimmäiseen yritykseen. Tällä kertaa 300 euroa vähemmän, aikamoisen sekavaa tuo homma on. Tai ehkä me ei vaan osata! :D

      Poista
  9. Muutuin ehkä vihreäksi kateudesta :D! Toivottavasti pääsette reissuun, kuulostaa ihanalta!

    VastaaPoista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.