14.1.2013

Mango-juustokakku

Täytekakut ei ole mun juttu. Jotain menee aina isosti tai pienesti pieleen. Nauravaisen synttärikakku oli ensimmäinen suklaakuorrutettu kakkuni. Kuorrute jäi liian paksuksi eikä kirjassa lukenut, että kakkua ei kannata laittaa jääkaappiin pariksi tunniksi. Kuorrutteesta tuli kivikovaa, yllätys.

Käyn huokailemassa todellisten taitureiden tuotoksia, mutta itse en edes yritä hifistellä. Plan B:nä teen aina juhliin tätskärin lisäksi jotain muuta, missä onnistumistodennäköisyys on parempi. Valion cheesecake-ohjeella olen onnistunut jo monta kertaa tekemään herkullisen ja näyttävän juustokakun.



Olen käyttänyt Viola mangotuorejuustoa täytteessä. Se on niiiiin hyvää! Purkkimangoa viipaloin kerran mukaan, se oli aika vaisun makuista. Säilykepersikan palaset olivat sen sijaan meheviä ja herkullisia, suosittelen lisäämään niitä täytteeseen purkillisen paloiteltuna (ilman nestettä).

Pohja
100  g voita
1  dl sokeria
1  muna
2 1/2  dl vehnäjauhoja
1  tl leivinjauhetta

Täyte
2  prk  (à 250 g) maitorahkaa
2  rasiaa (à 200 g) tuorejuustoa
1  tl sitruunamehua
2 1/2  dl sokeria
1  rkl vaniljasokeria
1  dl perunajauhoja
5  munaa

Valmistusohje
Aloita juustokakun valmistaminen vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Malttamaton leipuri katsoo kellosta ajan ja vatkaa vähintään 10 min.
Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi.
Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Taputtele kakkutaikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetulla kädellä. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Yhdistä kulhossa kaikki kakun täytteen aineet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 3 min, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Kaada täyte taikinapohjalle.
Paista juustokakku 175 asteessa uunin alimmalla tasolla kypsäksi, 50 - 60 min. Peitä kakku paiston puolivälissä leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota kylmä kakku varovasti vuoasta.

Marjasose tai tuoreet marjat sopivat ihanasti kakun kylkeen.


Mukavia herkkuhetkiä!

14 kommenttia:

  1. Tämä näyttääkin hyvältä. Etenkin kun ei tule liivatetta, sitä vähän karsastan (silleen, että joutuisin itse käyttämään.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on sama liivatekarsastus. Sujuvasti kyllä syön kahvilassa tai kylässä liivatekakkuja, itse en kuitenkaan halua tehdä. Siksi ja herkkumaun vuoksi tämä on ehdoton suosikkini! :)

      Poista
  2. voi nami..varmaan supper hyvvee..

    VastaaPoista
  3. Juustokakut on niiiiiin mun suosikkeja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, munkin lemppareita. Tähän rahka tuo aavistuksen keveyttä, ei ole hirmuisen ähkyttävää. :)

      Poista
  4. Hahaa, sua odottaa haaste! http://tingeltangeli.blogspot.fi/2013/01/kysymyshaaste.html :)

    VastaaPoista
  5. Iik... :D Pitääkö minunkin alkaa kokeilemaan.. Just on nippanapa jouluähkystä selvitty. :P
    Kiitos vinkistä. Kerron kuulumiset jos pääsen testaamaan (= olis sen verran lapsen vahtia talossa et uskaltais aloittaa..)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakusta tulee sitten aika reilu, voi olla vaikeuksia yhden perheen voimin tuhota, jos ei ole superreippaita kakkuahmareita talossa. :)

      Poista
  6. NAM! varsin houkuttelevaa...

    VastaaPoista
  7. oli ihan tosi hyvää!! Mutta vaikka käytin kaksi viola mangotuorejuustoa, niin maku oli tosi vähän mangoinen. Lisäsin suosittelemasi persikat kyllä! Mutta erinomainen ohje, käytän toistekin, terv ingrid

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tein tätä taas pääsiäiseksi. Kakku vain paranee, kun päivät kuluu. Torstaina tein kakun, ja kun sunnuntaina syötiin viimeisiä paloja, niin se oli parhaimmillaan.

      Millähän mangoisuutta saisi lisää? Auttaisikohan lasten mangososetta purkki tai pari?

      Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.