5.1.2014

Ostospäiväkirjan loppuraportti

Tein aiemmin alustavaa analyysia ostospäiväkirjan pitämisestä, kohta loput tämän vuoden ostokset. Suunnittelin koko vuoden ostosten kasaamista ja vaate- ja kenkäläjän kuvaamista, vaan ei sitä näköjään tapahtunut. Kun kävin läpi listaani, oli muutamien ostosten kohdalla vaikea muistaa, mikähän paita tai mekko tässä olikaan kyseessä. En tiedä olisiko vuoden ostosten kerääminen edes onnistunut: olisinko muistanut ja löytänyt kaikki hankinnat?

Viimeisellä jaksolla ostetut talvitakki ja kotimaisena työnä tehty mekko olivat kalleimmat yksittäiset investoinnit. Palautin jouluostosten yhteydessä ostetun paidan ja aleshoppailu tapahtui uuden vuoden puolella (viininpunaiset housut, so last season, tiedän).

Viimeisen jakson ostospäiväkirja:

 • Pikkujouluihin toppi ja mekko, täällä niistä vouhotin. Mekkoa olen pitänyt pari kertaa senkin jälkeen, se on hyvä. 
 • Trikoinen raitamekko.  Aluksi vaikutti jämäkältä ja laadukkaalta. Pitämisen ja noin viiden pesukerran jälkeen mekko näyttää siltä, että se ei tule kevättä näkemään. Iso harmi! 
 • Legginssejä, sukkia. Kaikista näistä en ole tarkkaa kirjaa pitänyt. 
 • Talvitakki, jonka olisin ostanut jo vuosi sitten ilman Miehen "Miksi maksaa 150 eur takista, jonka saa Varustelekasta 30 eurolla?" kommenttia. Hymph. Kun sama takki killui syksyllä alerekissä 99 eurolla, siitä tuli minun. Ja se olikin huippuostos. 
 • Olin jo pitkän aikaa miettinyt, että haluan tukea paikallista käsityöläistä ja ostaa Mirka Pukineen mekon. Kun hillitty retrokuosi tuli vastaan, niin ostin pois.  
 • Mulla oli syksyllä kirpparipöytä, jonne myytävää haalittiin monien kaapeista. Nappasin äitini kirpparikuormasta housut, 0 eur. 
 • Lentokentän vakkarikaupasta ostin villatakin. Loungen valkoviinitarjoilulla oli osuutta asiaan. 
Yhteenvetona muutamia numeroita koko vuoden tilastosta: 
 • 3 mustaa mekkoa, 2 raidallista trikoomekkoa, 2 kuosimekkoa. 
 • 2 korkkarit, 1 lenkkarit, 2 sandaalit ja 3 muut kengät. 
 • Aika monet leggarit ja kalsarit, viimeisimmät leopardikuosilla ja toiset muuten niin sekopäisellä kuosilla, että rumasta tulee kaunis (joidenkin mielestä ne ovat vaan rumat).
 • Kaiken kaikkiaan vaateostoksiin meni noin 2100 eur. Se on mielestäni paljon. Työvaatekarderoobia oli tarkoituskin päivittää, paljon on kertynyt muutakin. 
 • Määrällisestikin vaatteita on kertynyt paljon. Ei liene yllätys, että muutaman kerran halvalla ei todellakaan ole saanut hyvää. Toisaalta taas esim. Lidlin tekninen aluspaita on ollut mainio ostos. Hinnan ja laadun yhtälöstä en sano enempää, en osaa.

Kaksi kolmesta ostospäiväkirjan sivuista
Tavallaan toivon, että voisin käydä ostoksilla useammin. Voisi jättää asioita hautumaan, nukkua yön yli ja miettiä, että tarvitsenko sen kolmannenkin mustan mekon (sillä kertaa tarvitsin). Tämän vuoden ostoksista moni suosikki on sellainen, jota olen sovittanut, jostain syystä jättänyt ostamatta ja lopulta palannut tekemään ostoksen. On myös aika monta vaatetta, joita sovitin ja harkitsin, mutta en jäänyt kaipaamaan. Tehdyt ostokset voi toki palauttaa, vaan se jää helposti tekemättä. Tuntuisi ajatuksena paremmalta harkita ja sitten ostaa - shoppailu monena päivänä peräkkäin ei käytännössä helposti onnistu, joten tulee hutiloitua.

Ostospäiväkirja 2013 päättyy tähän. Jatkan ostosten listaamista myös vuonna 2014. Jos jotenkin viisastun tai muutun, saatan tulla kertomaan. Ei kannata pidätellä hengitystä, sanoisi amerikkalainen.


PS. Kuopiolaiset hoi: lukija Onna vinkkasi, että Matkuksen Companys-liike lopettaa. Siellä on kaikki vähintään -50%. On kaikenlaista talvitakeista mekkosiin mm. Tiger of Swedenia, Part Twota, Inwearia ja suosikkiani Designers Remixia. Mainion palvelun ja tarjonnan kauppa lopettaa, snif.

4 kommenttia:

 1. mie meinasin ihan mielenkiinnosta kyylätä mitä mie itelleni oikeen ostelen tämän vuoden ajan. totesin tossa joulun alennusmyynneissä jotta edellisen kerran olin ostanu itelleni puseron kesäkuussa joten menin ja törsäsin kokonaista 14 euroa uuteen paitaan. mie en edes kirpparilta mitään itelleni löydä ikänä..haha..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohtikin lisätä, että ostin kirpparilta kaulahuivin 1,50 eurolla.

   Yleensä olen laiska etsimään kirpparilta itselleni mitään, oikean koon löytäminen on niin epätodennäköistä.

   Poista
 2. Kas, minunkin pitää tämä tehdä. Ajattelin itsekin jatkaa listaamista ensi vuonna, mutta raportoinnin hoidan ehkä toisin.

  Mulle suurimmat oivallukset on olleet varmaan laatu- ja käyttöikäasioissa. Siis että niitä ei voi ennustaa millään, vrt. sun trikoomekko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä kumma juttu. Puuvillaiset asiatkin on aina täysi arvoitus: välillä pysyvät hyvin kasassa ja napakkana, välillä taas virahtaa alta aikayksikön.

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.