10.1.2014

Elokuvissa: Vaahtemäen Eemeli ja Iida

Neljävuotias Touhukas on käynyt päiväkodin kanssa elokuvissa katsomassa retroanimaatioita, jugoslavialaista Professori Balthazaria. Hämärästi muistan sarjan omasta lapsuudestani. Sitä ennen ei leffateatteriin olla uskaltauduttu, enimmäkseen siksi, että Touhukas ei pidä kovista äänistä ja tuntuu, että lasten elokuvat ovat nykyään toimintaa, räimettä ja mekkalaa.

Vaahteramäen Eemelin ja Iidan ilmestyttyä ohjelmistoon uskaltauduimme äidin ja tyttären teatteriretkelle.

Kuva Finnkino

Hienostihan se meni! Jos ei mainoksia lasketa, äänenvoimakkuus oli sopivalla tasolla. Tarinat olivat kirjoista tuttuja ja noudattelivat Lindgrenin alkuperäisiä satuja. Minä en voi sietää esimerkiksi muumeihin kehiteltyjä outoja tyyppejä ja seikkailuita, pitää olla niin kuin on kirjassa kirjoitettu, piste.

Touhukas valitteli toisen puoliskon aikana päättynyttä napostelutarjoilua, muuten oli kuulemma kiva reissu. Leffa saattaisi sopia jo keskittymiskykyiselle 3-vuotiaalle, 4-vuotiaan kanssa ei ollut mitään ongelmaa. Yllättävän hyvin kaikki näytökseen saapuneet lapset malttoivat olla pylly penkissä ja suut supussa. Aikuisen näkökulmasta leffa ei ollut mieletön elämys, vaan mitäpä siitä. Olisin saattanut pieneksi hetkeksi silmäni ummistaa ja torkahtaa, jos joku ei olisi jatkuvasti nykinyt hihaa ja hokenut "Äiti, mulla on nälkä, anna vielä karkkia." Oli päiväuniaika, minkäs teet. 

Tervemenoa, kiva leffa! 

7 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, mä en ollut tämän tuloa huomannutkaan, mutta kuulostaa juuri sellaiselta, mitä meiltäkin voitaisiin mennä katsomaan - tosin ei ehkä vielä noiden 3-vuotiaiden kanssa.

  VastaaPoista
 2. Huomasitko että Musarullaa esitti nyt Pikku Kakkosen konsertin Kuopiosta! Näkyy Areenalla jos missasitte telkkarista! Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Hanna, Kuopiosta on itse asiassa kaksi Musarullaa-taltiointia. Toisessa me vilahdetaan, our 15 minutes in fame! ;)

   Poista
  2. Täytyypä etsiä se toinenkin osa! Lapsi tykkää noista konserteista kovasti, ihan harmittaa että olin syksyllä saamaton enkä ajoissa liikahtanut hankkimaan lippuja. Tosin teidän konsertissahan on ollut iloa äideillekin, vielä parempi! :) Bongaankohan teidät! :)

   Poista
 3. Me käytiin viisivuotiaan ja samanikäisen kummitytön kanssa myös viikko sitten. Vanha tuttu Kissankulma. Me tykättiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Täytyy sen verran tarkentaa lausuntoa, että leffa ei ollut minulle elämys siinä mielessä kuin vaikkapa Henkien kätkemä ja muutamat muut japanilaiset animaatiot. Vanhan tutun Kissankulman vuoksi kylläkin hyvä ja ihana, ei missään tapauksessa huono elokuva.

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.