10.8.2013

Mehevä kesäkurpitsakakku

Kesäkurpitsa on vähän kuin raparperi: jos se kukoistaa, satoa tulee liiankin kanssa. Kesäkurpitsa on hieman vetinen ja mauton, juuri siksi se sopii loistavasti kahvikakkua mehevöittämään.

Sateinen kesä 2012 ei tuonut mukanaan ylituotanto-ongelmaa.

AINEKSET

2 dl ruokaöljyä
3 kananmunaa
400 g kuorittua, raastettua kesäkurpitsaa
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl soodaa
4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
80 g hasselpähkinärouhetta
1,5 dl rusinoita
(tomusokeria päälle)

OHJE

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. 
Kuori ja raasta kesäkurpitsa (oho, kuoriminen unohtui tämän päivän kakusta).
Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää öljy ja sokeri ja sekoita. 
Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää edelliseen satsiin. 
Sekoita taikina tasaiseksi. 
Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun noin 2 litran kakkuvuokaan. 
Paista 175 asteisen uunin alaosassa noin 1,5 tuntia. Jos kakku tummuu liikaa, peitä leivinpaperilla. 
Anna jäähtyä vuoassa. Kumoa lautaselle ja koristele tomusokerilla. 

8 kommenttia:

  1. Kesäkurpitsakakku on kyllä mehevä ja hyvä, vähän kuin porkkanaleivokset.
    Minä tein tänään toscakakun ja unohdin pohjasta rasvan (syytin toki miestä asiasta) mutta maistuipa se niinkin, eli kunhan makeus on kohdallaan niin tekstuurin muutos ei haittaa :D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että syyllinen löytyi! ;)

      Joskus unohtelu tai väärä mitta ei haittaa. Kerran keittelin raparperihilloa ja sokeri loppui kesken. Rakastin sitä kirpeetä hilloa, ja monta kertaa olen yrittänyt tehdä sitä uudestaan, vaan aina tulee liian makeaa.

      Porkkanaleivoksia en olekaan pitkään aikaan kokeillut, voisin ottaa testattavaksi.

      Poista
  2. Kesäkurpitsasta tulee ihana kakku ja pähkinät sopii taikinaan tosi hyvin. Tällä (tai ei just tällä ohjeella mutta vähän samankaltaisella, kuitenkin ehdottomasti ilman rusinoita...) on herkuteltu monta kertaa tänä kesänä! Testasin kakkuun kurpitsaksi spagettikurpitsaakin, kun en keksinyt mitä muuta siitä voisi tehdä, onnistui hyvin sekin. Tykkään myös kaupan valmista hasselpähkinärouhetta enemmän itse murennetuista pähkinöistä, joihin on jäänyt vähän isompia sattumia, tulee kivaa rakennetta. Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pähkinärouhejuttu on niin totta! Käytin kaupan rouhetta ja sitäkin oli vähän liian vähän, ja jonnekin se enimmäkseen katosi. Rouskuvat pähkinät on myös mun mieleen.

      Rusinat voisi jättää poiskin, kakku on maukas ja mehevä ilmankin.

      Poista
  3. Ohho, mulle ei ole tullut mieleenkään käyttää kesäkurppaa leivontaan! Itse en sitä oikein syö, mutta lapsi on siihen niin tykästynyt, että tulee ostettua ja ylijäämääkin pääsee syntymään, eli tämä taitaa mennä kokeiluun, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jopa kesäkurpitsaa halveksuvalle miehelle uppoaa tämä kakku, joten ota ihmeessä kokeiluun! ;) Ja Hannan vinkkaama pähkinöiden tee-se-itse -rouhiminen on suositeltavaa.

      Poista
  4. Kesäkurpitsa-suklaakakku oli mun viime kesän löytö, kun pelto-osuuskunta tuotti sellaisia halkoja, ettei tiennyt mitä niistä olisi vielä vääntänyt. Se oli niin hyvää, että toivottavasti tulee ylituotantoa tänä vuonnakin, voitaisiin testata tämäkin resepti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaata ja kesäkurpitsaa, slurps! Laitahan resepti jakoon!

      Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.