6.8.2013

Terveisiä Puijolta!

Miehen viimeisen hoitovapaa-/kesälomapäivän kunniaksi kävimme K-raudassa ja Puijon tornissa. Ensimmäinen matkakohde ei yllättänyt: asiantuntevaa myyjää ei löytynyt ja hinnatkin olivat reippaasti yläkanttiin. Jälkimmäinen stoppi oli erityisesti perheen pienempien mieleen - täysin ennalta arvaamattomasta syystä. 

Noin keskellä rannan tietämissä asumme. 

Kuopion urbaani keskusta, siellä niin puiden takana. 

Maisemat - suljettu ja sileä juoksurata 0 - 1

Mitä siellä pohjoisessa oikein on?

Katopas vaan: järviä ja metsää. 

Milloin sinä olet tarkkaillut kotikaupunkiasi lintuperspektiivistä? 

16 kommenttia:

 1. Komeet on maisemat ja varsin soppeli juoksurata.
  Olen sattuneesta syystä aika monessakin paikassa tiiraillut kotiseutuani lintuperspektiivistä, On aika paljon metsää, peltoa ja soita, ja minä niin rakastan niitä näkymiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on myös hienoa päästä korkeuksiin katsomaan ympärilleen. :)

   Poista
 2. Voi apua mikä juoksija viiletti korkeuksissa! Kyllä siellä passaa keskellä tuhansien järvien. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuei paljon maisemat kiinnostaneet, kun Touhukas löysi itselleen juoksukaverin, jonka kanssa kirmailivat ympäri. :D Pienempi yritti pysyä perässä parhaansa mukaan.

   Poista
 3. Aah, nuo Puijon maisemat! Eikö yhtään pelottanut, että tytöt onnistuu jotenkin ihmeen kaupalla kiipeämään kaiteelle ja tippumaan? Mä friikkaan aina tällaisissa paikoissa lapsen kanssa, vaikkei olisi syytä. Mutta aion kyllä silti viedä lapsen Puijolle, no doubt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pelottanut, pienempi ei olisi mitenkään voinut omin voimin päästä reunan yli, ja isompi keskitttyi horisontaaliseen säntäilyyn. Onhan siellä myös kahvila ja ravintola, joista voi maisemia katsella, mutta niissä ei valitettavasti voi ottaa juoksukilpailuita. ;)

   Poista
 4. Mies käytti alkukesästä vapaapäivänään poikaa Puijontornissa. Oli ilmeisen vaikuttva kokemus, koska joka kerta kun torni näkyy jostakin, niin poika bongaa sen ja rakentelee legoista Puijontornia harva se päivä. Itsehän en tuonne ulkotasanteelle uskaltautuisi :) Hui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   Me bongaillaan tornia aina kun ajellaan, se on hyvä maamerkki! Muistan myös itse kun tultiin kotikaupungistani lapsena Kuopioon mökille ja sukuloimaan, niin pikkuveljen kanssa kisattiin, kuka näkee eka tornin. Se raukka oli niin pieni, että voitin aina, kun tiesin tarkkaan paikan, mistä se eka kerran näkyy. :D

   Poista
 5. On kyllä upeat näkymät, pitäisi itsekin kiivetä taas tauon jälkeen Puijolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Lippujen hinnat oli aika suolaiset, mutta rappuja pääsee ilmaiseksi. ;)

   Poista
 6. haha..meillähän häämatka sijoittui tokmannille aikanaan. tehtiin kyllä ihan oikeekin reissu sitten berliiniin, mutta tokmannin reissu oli ikimuistoinen :D hehe..romua romun perään.

  Mikähän siinä on kun meki visiteerattiin pari päivää sitten k-raudassa ja mie pyysi sähkökaapelia 100 metriä leikkaamaan sellasesta 5 km kelasta ni myyjä vaan totes, että mie en nyt jaksa tästä nousta :O siis mit vit..eikös niille perskele palkka siitä makseta että se arse nousis siitä penkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Mulla menee niin hermot aina rautakaupassa. Ikinä ne hinnat ei ole sitä, mitä lapussa sanotaan, vaan saa alennusta, jos vaan jaksaa metsästää myyjän, ja se onkin aina helpommin sanottu kuin tehty.

   Lähiseutumatkailu <3!

   Poista
 7. Anonyymi7/8/13 13:21

  Voi ihana ihana Puijo! Oman lapsen kans en vielä ole käynyt siellä, se ohjelmassa sitten ensi kesänä. Muistan miten ite en lapsena halunnut mennä Puijolle - olin saanut postikortin, jossa lapset kiipes torniin ensin tikapuita pitkin ja loppupätkän köyttä pitkin, raukka luulin että sinne todella mennään noin... Ja kyllä jää Kuopiot ja muut matkat nyt väliin, vaikka kiva oliskin ollut tavata teitäkin! Ei vaan jaksa näitä show-öitä yhtään enempää. Lapsi on viime viikonlopun reissun jälkeen huutanut kaikki yöt, jaksaa kiljua puolitoista tuntiakin putkeen ihan kevyesti. Äitinsä ei oikein jaksa, saan kohta varmaan vatsahaavan kaikesta kahvista, jonka voimalla päivistä selviän. Ja on ihmeellistä kuitenkin miten hyvällä tuulella lapsi herää, vaikka yöllä huutaa kuin monsteri, ei uskoisi samaksi tyypiksi! Aloitin tällä viikolla puistoilun niin että lapsi jää hetkeksi puistotätin hoiviin, tekee niin hyvää omalle päälle kun pääsee metsään lenkille yksin koiran kanssa. Ja mitä niihin edellisen postauksen pakasteisiin tulee, niin omasta löytyy aina jotain pullaa sanan laajassa merkityksessä. Pelastaa monta kahvihetkeä :) Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kauheeta, jäisi kyllä tikapuita ja köysiä pitkin kiipeämättä! :D

   Voi teidän yöriehujaa. :( Mikähän siinä onkin, että öisin pitää sitten reissun rasitukset purkaa? Tsemppiä kovasti ja toivottavasti pakastimessa on riittävästi pullaa ja jätskiä väsyneen äidin kahvihetkiin. Vieraista viis, pääasia että äidillä on herkkuja. ;)

   Poista
 8. No jo on maisemat, hakkaa melkein Eiffel-torninkin! ;) Juoksurata olisi ollut ehdoton hitti meidän lasten keskuudessa!

  Seurustelin takavuosina kuopiolaisen kanssa (oikeesti!) mutta tuonne se ei minua koskaan vienyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harva käy oman kaupungin turistikohteissa, näin se tahtoo olla.

   Oletko muuten käynyt Stadikan tornissa? Sieltähän on komeat näkymät Helsingin yli. Yllättävän metsäiseltä sekin kaupunki näyttää yläilmoista.

   Empire State Building on nähty, Eiffel on vielä to do -listalla. :)

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.