21.4.2015

Project Spa from Hell

Neljä vuotta sitten ostettu rintamamiestalomme on kokemassa lähikuukausina mullistuksia. Alimman kerroksen sauna- ja kylppäritilat ovat menossa uusiksi. Samassa kaivetaan salaojat, eristetään seiniä sekä uusitaan viemäriputket.

Remontin tarve on ollut tiedossa ostohetkestä asti. Nyt vasta tuntui siltä, että aika ja energia riittää sen suunnitteluun. Tai oikeastaan ei tunnu yhtään siltä, mutta remontti on joka tapauksessa alkanut! Urakoitsijan piti hoitaa homma avaimet käteen -periaatteella. Otettiin jo eka viikon jälkeen pieni aikalisä, edistetään itse yllätyksenä tulleita purkutöitä. Hintaa projektille tulee ilman lisätöitäkin sen verran, että voidaan unohtaa lamapuheet ja julistaa Suomen kansantalouden nousu alkavaksi!

Mies oli sitä mieltä, että ei halua kuvia meidän kodista blogiin. Mulla olisi vino pino kuvia alakerrasta, kompromissina julkaisen vain pari kylppäristä. Kuten kuvista näkyy, laatoituksia on tehty luovasti. Alkuperäisiä 50-luvun laattoja nämä tuskin ovat, veikkaus on jossain 80-luvun tietämillä. Persoonalliset värivalinnat, eikö?Hyvä ystäväni kysyi joskus, enkö tahtoisi maalata kylppäriä kaakelimaalilla. Kun itse on alusta asti tiennyt, että tämä remontti alkaa piikkauksella ja maansiirtotöillä, ei käynyt mielessäkään että jaksaisin hukata aikaa kaakelimaalien kanssa. Vaikka kylppäri oli ruma ja sauna kulahtanut, niitä kuitenkin käytettiin loppuun saakka. Myös pesukoneelle oli sympaattinen oma kolo. Huomatkaa katosta tuleva vanha viemärin tulo, joka tyylikkästi on peitetty mustalla teipillä.Kävi mielessä, pitäisikö ilmoittautua telkkarin sisustusohjelmaan. Saisi kikatella laattakaupassa pissit housussa suihkurusketetun ja blondatun miehen kanssa, käydä viikko jossain kylpylässä ja lopuksi itkeä onnesta, kun pääsee näkemään lopputuloksen.

Lähdettiin lopulta viemään omatoimisesti hommaa läpi. Itku on ollut monta kertaa jo tuloillaan, vaikka projekti on vasta alussa. Ehkä tässä lähestymistavassa hysteerinen kikatus tulee loppupuolella?

Projektin positiivisia puolia:

 • Olen oppinut paljon. Sen sijaan, että olisin saanut keskittyä laattojen valintaan ja fiilistellä hanoja, olen saanut ottaa kantaa Finnfoam-Isodrän -valintoihin ja pohdiskella, miten seinien rakenne täytyisi tehdä. Laatat on edelleen valitsematta, jotain ajatonta (lue: tylsää) on tulossa.
 • Kun puretaan paljon, nähdään miten talo on rakennettu, eikä tarvitse arvailla. Kalliota on, paljon. Ja se on kovaa.
 • Tilaa alakerrassa on paljon, sinne saadaan tosi kivat tilat, kun rakentamiseen saakka päästään. 
 • Kun on elämässä tällä hetkellä remontin lisäksi pari muutakin isohkoa juttua mietittävänä, ei ehdi mihinkään uppoutua liikaa, sitä vaan soljuu stressin aiheesta toiseen. 

Peukut pystyyn, että rahat ja hermot riittää! Raportoin projektin etenemisestä. 


7 kommenttia:

 1. Peukut pystyssä! Mutta kiitos vaan tästä. Ihanaa että paljastit teidän Spanne värit. Meillä on uusitut kylpyhuonetilat kyllä, mutta tuskaa muiden 80-luvun ratkaisujen kanssa. Tiedossa on remonttia kyllä, kunhan saadaan sovittua mikä ensin ja millä rahalla :D

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä!!! Ja muihinkin isoihin yhtä lailla!

  VastaaPoista
 3. Kaiken se kärsii ja kestää. Hieno tulloo! Peukkuja pidetään täällä pystyssä!

  Meillä keittiönkaapit projektissa. Meinaa hermo palaa jo siihen, kun isännöitsijä panttaa tarjousten kanssa, eikä ole hajuakaan, osuuko meidän kaappimaku yksiin ja meillä kun on toiveissa yksinkertaiset valkoiset kaapit! Jännää nähdä, miten tuo yksinkertainen ymmärretään. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen varautumaan yllätyksiin, niin minäkin yritän tehdä. "Yksinkertainen" voidaan tulkita aika monella tavalla henkilökohtaisista mieltymyksistä ja hintalapusta riippuen.

   Poista
 4. Ai jai. Stressi ei kuulosta hyvältä. Mutta kyllä se siitä, mä uskon suhun! Tsemp tsemp!

  VastaaPoista
 5. Uu, tsemppiä! Tosiaan persoonalliset värivalinnat ne alkuperäiset. :D

  VastaaPoista
 6. Kiitokset kaikille tsempityksestä. Hyvä siitä tulee!

  VastaaPoista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.