8.3.2015

Kympin Naisten päivä!

Oikein hyvää naistenpäivää siskot! Tänä vuonna en saanut enkä ostanut ruusuja, kukkarahat sijoitin Naisten Pankkiin. Seuraava naisten ikioma, ihana päivä on toukokuussa. En tarkoita äitienpäivää vaan Naisten Kymppiä, spektaakkelimaista ja hurmoksellista liikunnan ja naisenergian juhlaa.

Kalenterit esiin, Naisten Kymppi on sunnuntaina 24.5.2015.

Kuva täältä

Käytännössä se on 11 viikon päästä, mikä tarkoittaa sitä, että lähes miltä tahansa kuntotasolta ehtii treenata niin, että pystyy juoksemaan tai kävelemään 10 kilometriä. Jos googlaat itsellesi treeniohjelmaa, löydät todennäköisesti tiukkoja ohjelmia, joissa juostaan tietyllä sykealueella jne. Jos se motivoi sinua, ota sellainen ohjelma.

Itse en ole sykemittaria pitänyt 10 vuoteen, väitän että tärkeintä on liikkua. Oho, tätä ette varmaan arvanneetkaan! Treenasin puolimaratonille ajatuksella, että liikun 3 kertaa viikossa. Onnistuin tavoitteessani, ja uskon että se on hyvä suunnitelma myös silloin kun Naisten Kymppi on tähtäimessä. Käytännössä "ohjelmassani" oli 1-2 krt viikossa lenkkeilyä ja 1-2 krt jotain muuta. Selkä- ja vatsalihaksia kannattaa vahvistaa, jumppa tai pilates tukevat lenkkeilytreeniä loistavasti. Tämän blogin juoksuhöpinät löytyvät mutsien kymppi -tunnisteella.

Nyt on loistavat juoksuilmat, siite- ja katupöly eivät kiusaa. Hyviin kenkiin kannattaa sijoittaa, muuten lenkkeilyssä pärjää halutessaan simppelillä varustuksella. Viime vuoden hifistelyostoksista heijastinliivi ja kompressiosukat ovat olleet tehokäytössä.

Joku voi ajatella, että "Onpa kiva idis, mutta nyt on tosi kiirettä töissä ja on kaikkea ja ei saa oikein nukuttua. Aloitan harjoittelun, kun tilanne vähän rauhoittuu."

Joojoo. Voin kertoa, että tilanne ei rauhoitu. Aina tulee deadlineja, aina on stressiä ja huonosti nukuttuja öitä. Sovellan 3 krt/vko -sääntöäni armolla höystettynä. Joskus kerta = 30 min kävelyä. Olen iloinen puolen tunnin happihyppelystä, enkä murehdi sitä, olisiko pitänyt vetää kovempaa ja pitempään. Tärkeintä on liikkua ja nauttia.

Miksi Naisten Kympille kannattaa lähteä?

 • Tavoite kalenterissa motivoi liikkumaan.
 • Tuhansien osallistujien positiivinen energia pitää kokea kerran elämässä (tai kerran keväässä)!
 • Lukuisten yllättävienkin tuttujen lisäksi siellä pääsee treffaamaan monia ihania bloggarikaveita, en malta odottaa!
 • Tapahtuma on loistavasti järjestetty, massoista huolimatta homma toimii. 

Hyviä lenkkejä ja nähdään Helsingissä toukokuussa! 

9 kommenttia:

 1. Kymppi on kalenterissa ja listasi kohta yksi on minun motivaattorini :) Hyvää naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merkintä kalenterissa on halpa personal trainer! :D Kivaa, sitten nähdään!

   Poista
 2. Siis arvaa - mäkin lähden Kympille Saaran ja ex-bloggaaja Adan kanssa! Aloin juuri treenata juoksua (kaksi lenkkiä takana, eli siis todellakin juuri) ja voin vain sanoa, että olipa jo korkea aika! Tämä oli ihan täydellinen motivaattori, mikä multa näköjään puuttui. Ja lenkkeily on ollut ihanaa so far. Heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis jee, mahtavaa! Hyviä juoksuja, toukokuussa nähdään! :)

   Poista
 3. Hyvä lenkkeilijä! Mennäänkö illalla baariin? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Su 24.5. ei taideta mennä baariin, niin ehdottomasti jonain muuna iltana. :D

   Poista
 4. Kiva kun oot täällä! Ja miten sattuikin että kävin just naistenpäivänä lenkillä, ekaa kertaa luvattomaan pitkään aikaan. Oli voittajafiilis. Tuntui että koirakin juoksi hitaammin kuin minä. Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kiva! Koirakin pääsee kesäkuntoon, kun emäntä kipittää reippaasti! :)

   Poista
 5. Moi! Vieläkö teet phil&teds rattaisiin noita takasuojia? Ihastuin ku selailin nettiä enkö saa sitä nyt mielestäni. 😃

  VastaaPoista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.