26.4.2015

Kokemuksia parisuhdeleiriltä

Ruuhkavuodet voivat olla parisuhteelle kriisi. Kaikki aika ja energia menee arjen pyöritykseen. Kärpäsistä tulee härkäsiä, kun kiistellään siitä kenen vuoro on käydä kaupassa ja kuka joutuu aina viemään roskat. Nukutaan huonosti ja unohdetaan ketkä olivatkaan minä ja me. Onneksi parisuhteen hoitamiseen on saatavissa apua.

Me valitsimme toiminnallisuuteen ja mindfullnesiin painottuvan parisuhdeleirin. Paikka oli kätevästi kodin lähellä, lapsille piti järjestää hoito, muuta logistiikkaa ei tarvittu. Leiri oli hyvin intensiivinen, viikon ajan lähes joka arki-ilta ja viikonloppu oli sessioita.

Leiriasu*

Leirin filosofiana oli toiminnallisuuden ohella itseohjautuvuus. Ohjenuorana oli keskittyä ryhmätöihin, ohjaajia ei ollut. Työt olivat luonteeltaan sellaisia, että niiden ohella ei ollut mahdollisuutta kaivella vanhoja kaunoja. Epäystävälliset ilmeet peitetttiin jännittäviin naamareihin ja kuulosuojainten ansiosta suurin osa puhinoista jäi kuulematta. Rankat fyysiset osuudet veivät terän voimakkaimmilta tunteilta. Tämä oli mindfulnessia parhaimmillaan: keskityimme vain hetkeen, tekemiseen ja yhdessä olemiseen.

TyöParisuhdeleiri

Ei liikaa miehiä ahdistavaa puhetta ja analyysia. Lyhyesti todettuja toteamuksia: "Kalliota on tässäkin. Aissaatana." tai "Otatko juomista?" tai "Väistä!"

Väliharjoituksina oli mm. nauruterapiaa hallitsemattoman väsykikatuksen merkeissä sekä anteeksi antamisen harjoituksia, kun joku peruutti uupumuksen vallassa auton betoniporsaaseen. Jälkimmäinen ei mennyt kaikilta osin täydellisesti, harjoituksen varaa vielä on.

Ryhmätöiden tuloksia
Ryhmätöistä tuli voimakas yhdessä tekemisen meininki ja huikea me-henki. Näimme toisemme poikkeavassa valossa. Mies miehekkäänä piikkaamassa seinää sekä kalliota ja kantamassa painavia kuormia. Minä naisellisena tukka pölystä(kin) harmaana, hiki otsalta valuen, väärästä paikasta savista maata kaivaen.

Tämän kokemuksen jälkeen jaksaa taas painaa entistä vahvempana arjessa eteenpäin. Valtavan ihanaa.


* Paita saatu Fenestralta erään kyläyhdistyksen pikkujouluarvonnassa.

8 kommenttia:

 1. No tota. Kuulostaa tosi hyvältä! Paljonko maksoi ja missäs saa ilmoittautua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hang around -osallistuminen seuraavan parin viikon ajan on ihan ilmaista, minä otan ilmoittautumisia vastaan.

   Tervetuloa! Taatut tulokset: hauiksiin koskee ja rakkautta riittää!

   Poista
 2. Aivan loistavaa! Mä nauran täällä ihan kippurassa. Piti ihan selkä oikaista, kun luin pari ekaa lausetta ja ajattelin huolestuneena, mitvit, kunnes jatkoin. Hyvä pölytukka! <3

  VastaaPoista
 3. Mulla on huivi päässä, ei ihan noin harmaa tukka ole. :D

  On ollut oikeastikin kivaa, vaikka on oltu aivan poikki iltaisin.

  VastaaPoista
 4. Toiminnallinen parisuhdeleiri, jonka työn jälkeä voi arvostaa tulevassa joka saunahetkellä <3 :)! Voimia raksailuun, hyvä siitä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos bleue, tuntuu että saunahetket on vielä valovuosien päässä, mutta jospa sinnekin joskus päästään. :)

   Poista
 5. Kiitos Johanna, täytyypä tulla kurkkaamaan!

  VastaaPoista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.