25.5.2014

Housut pois

Lämpenevät olosuhteet ovat tuoneet 4-vuotiaan sekä hänen vanhempiensa elämään uuden haasteen. Toppa- tai välikausihousujen pukemisessa ei ollut mitään ongelmaa. Kurahousutkin menee.

Sen sijaan farkut ei käy. Puuvillahousut ei käy. Samettihousut ei käy. Vuorelliset housut ei käy. Velour- tai collegehousut ei käy. Vihreät housut ei käy. Vaaleanpunaiset housut ei käy.

Kuvassa esiintyvä lapsi valitsi "itke ja pue" -vaihtoehdon tälläkin kertaa.
Sukkahousut ja legginsit käy. Hameet ja mekot käy - jos ne pyörii.

Legginssit tai hame on monessa tilaisuudessa hyvä valinta. Jos meinataan leikkiä tuntikaupalla hiekkapohjaisessa puistossa, metsässä tahi hieman kosteissa olosuhteissa, housut olisivat eri kätevät. Tai jos vaikka on +6 astetta lämmintä, mitä ensi viikolle on lupailtu. Onhan tämä on vaihe, joka menee ohi?

Lupaavasti alkanut kuopuksen pottailu on hyytynyt. Päiväkodissa pikkupöntöllä asiointi sujui rutiinilla, kotona ei ole paljon kiinnostanut. Mummolassa hellepäivän touhujen lomassa keksittiin mahdollisuus käydä puskapissillä.

Arvatkaa, missä hän kävi eilen illalla kotona pissillä ennen yöunia? Ulkona tietysti. Päässäni pyörii repeatilla Super Nannyn jakso, missä yksi perheen pojista ei suostunut pissimään missään muualla kuin ulkona. Toivon, että tästä ei tule vaihetta.

10 kommenttia:

 1. Takuulla se on vaihe, joka menee ohi! Mutta lasketaanko ohimenoaika päivissä vai vuosikymmenissä - no, eikö se ollut juuri se vanhemmuudeen jänskä puoli? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoh. Jos nyt lähdetään siitä, että en housujen enkä pissimisen suhteen ala pidättää hengitystäni ohi menemistä odotellessa. ;)

   Poista
 2. Meillä oli tyttären kanssa aivan sama juttu vuosi sitten kun hän oli neljä! Mitään vaatetta ei voinut laittaa päälle ilman rimpuilua ja mäkätystä ja housujen kanssa aivan sama homma, paitsi hänelle ei kelvannut edes kura- ja ulkohousut. Ja nyt viisi vuotiaana hän pukee päälle mitä sanotaan. Lohdutuksena siis, se menee ohi! Ja koska toi vaihe kesti yli vuoden meillä, olen edelleen pukemistilanteessa ihan hermona ja valmiina perustelemaan noin sata kertaa miksi nyt laitetaan nämä vaatteet. Ja muksu vaan sanoo, okei! Tsemppiä! T. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Mä odotan niin kovasti tuota "Okei!" -VAIHETTA. :)

   Poista
 3. Kyllä se talvella sit viimeistään pissii sisällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeistään! Syksyllä taitaa olla aikamoinen projekti saada kesälaitumilla kirmanneet kakarat housuihin ja sisäsiisteiksi...

   Poista
 4. Meillä - täällä sukupuolisensitiivisen kasvatuksen kehdossa, heh - esikoinen hylkäsi housut kategorisesti jo kaksivuotiaana. Tuossa viisivuotiaana se on muutamia kertoja pukeutunut housuihin, mutta minä olen kyllä ajat sitten jo hyväksynyt legginssit housuiksi. Niiden päällä on ulkohousut kun sää on sen mukainen, ja epämääräisissä kevätsäissä olen hyväksynyt myös yhdistelmän *leggareiden alla sukkahousut*.

  Toinen, mitä täältä kulutuskriittisyyden sydänmailta voin suositella, on viedä lapsi vaatekauppaan ja antaa sen itse valita juuri sellaiset housut kuin itse haluaa. Sitä kautta me taidettiin saada jalka ensi kertoja housujen väliin. Ja ihan häikäisevän rumat kukkahousut muuten olivatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leggarit + ulkohousut on aivan hyvä, mutta päiväkodin hiekkapihalla leggarit ei pitkään ehjänä pysy. Nyt aivan yllättäen tämän postauksen jälkeen olen nähnyt muutamana päivänä esikoisella housut jalassa (veloushousut), ja olen aivan ymmälläni!

   Minä olen viime aikoina kaupassa kovasti tivannut, että "Kelpaako nämä?", ja jostain syystä myöntävä vastaus on muuttunut tiukaksi kieltäväksi jossain matkalla kaupasta kotiin. Ensi kerralla otan kukkahousuriskin ja kehoitan häntä valitsemaan itse byysansa. Ja olen myös päättänyt alkaa vältellä kauppoja, joissa on leikkipaikka. Vaatteiden valinnasta ei tule mitään, kun on leikit kesken. Karua ja tylsää shoppailua se olla pitää!

   Poista
 5. Meillä myös nuorempi tytär on vastustanut housuja niin kauan kuin sitä on järjellisesti voinut niihin pukea. Esikoisen pakotin keväät ja syksyt pihaleikkeihin farkuissa juuri näistä hiekka/kosteus/ym. -syistä, mutta nyt mä olen ruvennut lepsuilemaan. Välillä jaksan nillittää (ja välillä yhdet tietyt twill-housut käy), mutta useimmiten katson kirjaimellisesti muualle, ja toivon vain, ettei esikoinen huomaa ilmeistä epäoikeudenmukaisuutta. Ja kuraisimpina päivinä käsken laittamaan haalarin, se kelpaa. Mutta mulla on vähän sellainen epäilys, että meillä tämä vaihe ei tule ihan heti menemään ohi, musta tuntuu, että tällä nuorimmaisella on x-kromosomeja noin neljä, kaikki tyttömäisyydet nimittäin käydään potenssiin kaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tavallaan ihanaa, kun joku on synnynnäisesti lady-like, itsehän hiihtelen erityisesti kotioloissa sujuvasti tukka pystyssä lököhousuissa koko päivän, jos sille tuulelle satun.

   Haalari on kanssa jännä juttu. Kevääksi ei esikoiselle ollut haalaria, parit takki+housut -kombot sen sijaan. Eikös siitäkin saatu draamaa harva se päiväkotiaamu, kun kuopuksella on (sininen!!!) haalari, ja hänellä ei yhtään haalaria. Buhuu. Periaatteessa jatkuva samistelu ajaa mut hulluuteen, käytännössä siinä on puolensa.

   Ja muuten, kuopus on alkanut hyljeksiä housuja myös tarmokkaasti. Esimerkkiä ei tarvitse hakea kovin kaukaa. :(

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.