28.9.2013

Hei me shoppaillaan!

Ostospäiväkirjahaaste velvoittaa minut taas kurkkaamaan kalenteriini rustattuja rivejä ja listaamaan kesän ja syksyn ostokset. Huomasin, että kirjanpitäjä pinnaa. Ainakin yhdet kengät ja paita puuttuivat ensi katsomalta listalta. Edellisen kerran suunnittelin muutamia ostoksia ja uhosin lopettavani nettiostokset. Reippaasti on Visa vinkunut - sekä netissä että kaupoissa.

Silläkin uhalla, että herätän tarpeetonta ja epämiellyttävää ostoshalua, haluan hehkutella erästä verkkokauppaa. Karma Shop on kotimainen verkkokauppa, jonka tuotteet on tehty reilun kaupan pelisäännöillä ja usein luomumateriaaleista. Tämän lisäksi tarjonta kolahtaa mulle pelottavan hyvin, laskin että olen tilannut puolen vuoden sisällä pari mekkoa, paidan ja leggarit. Tilaukset tulee perille nopeasti ja vaihdot on onnistuneet näppärästi.

Alla olevista raitapaita mulla jo on, ja kaikki muut ihanuudet voisin kotiuttaa milloin vain. Jos totta puhutaan, olin jo eilen tilaamassa nuo paidat, mutta Touhukas heräsi ja jouduin keskeyttämään operaation.

Kuvat Karma Shop
Q3 ostokset:

 • Karma Shopista mekko ja paita. 
 • Suunnitellusti jakku ja pari lyhythihaista paitaa. 
 • Trikoinen kauluspaita. 
 • Hassu paitapuseron kaltainen liehuke, jonka selkäpuoli vekattu. Vekkuli ja paljon pidetty.
 • Housut.
 • Mustat korolliset sandaalit, kun oli vielä kesä.
 • Lenkkarit: oranssit, todella coolit ja hyvät jalassa.
 • Mustat korkkarit, joita kokeilin keväällä Helsingissä ja jotka tulivat alelöytönä vastaan Englannissa.  
 • Alusvaatteita ja sukkia.
 • Huivi, vyö ja kaksi pipoa.
 • Tekninen aluspaita Lidlistä. Mies on hehkuttanut omaansa jo vuosia, päätin ottaa kokeiluun. 
Trikoista kauluspaitaa tai teknistä aluspaitaa en ole pitänyt vielä kertaakaan, kaikkea muuta kyllä, ja olen ollut niihin tyytyväinen. Pipot on mun heikkous, en todellakaan tarvitse yhtään uutta pipoa. Onneksi pipot tulee edullisemmaksi kuin Luiskan veskat.

Kävin työn puolesta messuilla ja sain loistavan mahdollisuuden tarkkailla tietyn ryhmän business-pukeutumista. Vaikka toisaalta tunsin itseni harmaaksi ja säälittäväksi tavishiireksi, totesin että tuntisin itseni vähintään yhtä surulliseksi friikiksi järkyttävän paksussa meikissä ja 10 sentin piikkikoroissa. Jäin hämmentyneeseen olotilaan pukeutumispohdintojeni kanssa. Periaatteessa on hienoa, että naiset pukeutuvat naisellisesti. Ehkä minä olen ahdasmielinen, kun yhdistän tietynlaiset kengät erääseen tiettyyn toimialaan. Business-to-business -tyyppisissä hommissa täytyy pukeutua asiallisesti, mutta missä menee ala- ja ylärajat sen suhteen, että on liian kauhtunut ja casual tai vastaavasti vaan liikaa kaikkea?

Koska olen kuitenkin perusluonteeltani tavishiiri, aloin haluta ruskeaa neuletakkia ja ruskeita saappaita lukuisten mustien asioiden kanssa pidettäväksi. Hanskat pitää ostaa, ja yllättyisinpä jos tänä talvena en osta taas uutta kaulaliinaa. 

4 kommenttia:

 1. Ni tota minusta tuo näyttää aivan maltilliselta omaan holtinmenetykseeni nähden. Tämä on näillä näkymin viimeinen tekstini Internetiin koska en kehtaa tunnustaa ostoksiani kellekään.

  VastaaPoista
 2. Onko tuolla Karmashopissa kuinka paikkaansa pitävät vaatekoot? Siis onko lähellä henkkamaukkaa (eli pientä kokoa) vai suomalaista kokotaulukkoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käytän kokoa 40/42 ja tuolta tilaamani L-koon vaatteet on olleet minulle sopivia.

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.