9.8.2015

Triathlon: miksi?

Tattadaa: tein sen! Nimittäin Kuopio triathlonin pikamatkan: 300 m uintia, 20 km pyöräilyä ja 5 km juoksua. Tavoitteeni (alle 2 h, en ole viimeinen) ylittyi roimasti, pääsin maaliin nippa nappa alle 1,5 tunnin.

Keskustelin urotekoni jälkeen erään siivojan kanssa siitä, mitä miksi kannattaa räpiköidä kylmässä vedessä ja hikoilla tuntikaupalla, kun voisi köllöttää sohvalla tai pyyhkiä pölyjä. Olisin voinut tehdä vastakysymyksen ja tiedustella, miksi kannattaa huhkia sukulaisten toivottomissa talkoissa, kun voisi maata sohvalla, mutta koska alkuperäinen kysymys kävi kieltämättä mielessä muutaman kerran suorituksen aikana itselläkin, niin kerrataan syyt.


 • Liikuntatapahtuma kalenterissa tsemppaa liikkumaan. Lenkki tekee hyvää kropalle ja päälle, siitä on tieteellistä ja empiiristä näyttöä. Kaltaiseni mukavuudenhaluinen laiskimus tarvitsee motivaatiota, ja tapahtumatavoite toimii minulle. 
 • Kun liikkuu, saa mussuttaa melko huoletta ruokaa ja herkkuja, ja pysyy tutuissa mitoissa. Minulle 10% lisäys liikunnassa tarkoittaa noin 50% lisäystä ruokahalussa, laihtumista en ole hakenut eikä sitä ole tapahtunutkaan. 
 • Kun testaa rajojaan, voi saada onnistumisen kokemuksia.  
 • Liikuntatapahtumassa ja treenatessa tapaa tosi kivoja ihmisiä. En usko, että olisin tavannut livenä Liinaa tai Johannaa, jos en olisi höyrynnyt Naisten Kympistä tai HCR:stä. Voi mistä olisinkaan jäänyt paitsi! 
 • Kaikissa isommissa tapahtumissa on ollut älyttömän hyvät vibat. Kanssakilpailijoista, järjestäjistä ja yleisöstä saa huikean hyvät fiilikset
 • Täytyy myöntää, että suoritushenkiselle ihmiselle tulee hyvä mieli, kun pääsee maaliin ja saa "homman hoidettua". 
 • Kesän aikana on ollut kaikenlaista säätämistä ja stressaamista. Mulla on tapana kerätä kierroksia, ja jollain lailla jää levy jumiin, enkä osaa rauhoittua. Kun vetää itsensä aivan piippuun, on hetken aikaa täydellisen zen. Kun on saanut neste- ja ravintotasapainon kuntoon ja päikkärit, on yhtäkkiä hyvin seesteinen ja rauhallinen olo. "Mitä tässä melskaamaan? Kaikki on hyvin. Peace and love!" 

Piti ihan ottaa selfie, kun niin kivasti oli naaman väri täydellisen sävy sävyyn paidan kanssa kesäisen lenkin jälkeen.

Oikeastaan moni yllä mainituista syistä toteutuu talkoissa. Ehkä zen vähemmän, mutta sosiaalinen puoli, arkisten murheiden unohtaminen ja fyysinen touhuilu istumatyön vastapainoksi. Kukin tyylillään. Peace.


12 kommenttia:

 1. No huhhuh! Hieno tavoite ja suoritus <3!!!

  VastaaPoista
 2. Hyvin vedetty. Oot sä aika mimmi.

  Mulla on uudet lenkkarit. Mulla kaikki liikkuminen lähtee kamoista. Niitä pitää käyttää ja sitten tulee liikuttua siinä samalla. :)

  Vielä on syksyn muut kamat hommaamatta. Eli pikkusen hitaasti vielä mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks!

   Lenkkareista on hyvä aloittaa. Sitten vaan etsit Stadin järkyimmät treenilegginssit ja lähdet radalle. ;)

   Poista
 3. Edelleen säilyy mielessäni kysymys: Miksi?

  :D Mutta seriously, hyvin tehty! Tämän päivän trendien mukaista toimintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä kaikkia viiraa omalla tavallaan. Siksi. :)

   Kiitos! En itse mieltänyt tätä super-trendikkääksi toiminnaksi, mutta kyllähän se sitä taitaa olla. Äkkiä rivi CV:hen!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Pyöräilyosuuden aika yllätti iloisesti. Olen lähtökohtaisesti perus-skeptinen välineurheilua kohtaan, pakko kuitenkin myöntää että lainassa ollut oikea maantiepyörä hakkasi mun 3-vaihteisen peruspyörän mennen tullen.

   Poista
 5. Kyllä sä oot kova! Lujaa menit, hieno suoritus!

  VastaaPoista
 6. Voi hitto, en tienny et oot mukana! Olin nimittäin katsomassa kisaa hetken kun hengailin kaupungilla auringonpaisteessa. Kyl oisit saanut kannustusta!!! Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan nenä! Toivottavasti kannustit ahkerasti muita! :) Tsempit syksyn arkikuvioiden aloitukseen!

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.