4.2.2014

Neppu-pupun lokikirja

Syksyllä saatiin päiväkodista viikonloppuvierailulle pehmolelusiili, jonka mukana tuli reissuvihko. Vihkoon piti satuilla, mitä siili oli meillä puuhannut. Kuulumisia varmaan luettiin päiväkodin aamupiirissä, ja uskoakseni tällä on joku korkeampi kasvatustieteellinen tavoite, joka ei ole minulle täysin kirkastunut. Ehkä halutaan kertoa, että kaikilla on kotona vähän erilaista. Tai just samanlaista: katsotaan Pikku Kakkosta, käydään kaupassa ja syödään.

Nauravaisen ryhmästä tuli meille Neppu-pupu. Se on ollut meillä kohta viikon, koska en ole saanut kirjoitettua mitään reissuvihkoon. Neppu saa täällä blogissa oman puheenvuoron:

Hoh-hoijaa. Taas uusi paikka, miksi mä en saisi joskus olla viikonloppua rauhassa? Voisi ottaa kontaktia kulmakunnan muihin pitkäkorviin ja karistaa päiväkodin pölyt ja norovirukset jaloista. Nää uhmaikäiset taaperot on niin nähty. 

Mitäs täällä nyt tapahtuu? Äiti pakkaa kiireellä lasten kamoja kassiin ja komentaa niitä pissille ja pukemaan. Lasten isää ei näy, joku mainitsi Helsingin. 

Hei, ottakaa minut mukaan! 

Oho! Äiti tulee takaisin, lapsia ei näy missään. Olenko todellakin todistamassa äidin Ikiomaa Laatuaikaa? Kautta ylisöpöjen, karvaisten ja imeskeltyjen luppakorvieni! Se lähtee kohta varmaan baariin ja sitten mäkin karkaan. Yeah baby! 

Mainiota, nyt se otti oluen. Menee sohvalle katsomaan telkkaria. Joo-o, uusi Sherlock on hyvä. Se varmaan kerää voimia ja lähtee pian viihteelle. Se niin tartteis sitä. Tiedän, mistä puhun. 

Party on! Toinen olut ja uusi ohjelma. Kutsukaa kätilö, ja antakaa mä arvaan: tää on niitä naisia, joka ei pysty katsomaan yhtään jaksoa itkemättä. Mitäs minä sanoin. Mutta mitä nyt? HÄH!?!?! Se alkaa nukahdella. Missä pikkumusta, missä huulipuna, missä yöelämä? Nöyyyy!!!

Alkas jo herätä, kello on 10. Horisee jotain exceleistä ja kääntyilee levottomasti unissaan. Ois kannattanut käydä radalla.

Kahvi tuoksuu ja Hesarista on luettu ainakin A-osa. Surinaa. Ompelukone, oletan. 

Ei, et ala siivota! Mene ja tee jotain kivaa, älä siivoa! Idiootti! 

Jos mulla olisi sormet, näyttäisin L-merkkiä. Loser! Mene äkkiä hakemaan ne lapset takaisin kotiin ennen kuin alat järjestellä muovipusseja. 

Neppu-pupun reissuvihko, johon ei ole vieläkään kirjoitettu mitään
Kiitos Neppu kun kävit meillä kylässä, oli tosi mukavaa!

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. :) Sain tänään vihdoin kirjoitettua sen virallisenkin tarinan. Hyvä minä!

   Poista
 2. :D Melko tiukka ja menevä tyyppi toi Neppu-pupu. Ei ehkä odottais välttämättä lapsen tarhaseurasta, mutta tästä nähdään, että koskaan ei tiedä.

  Mutta ainakin se esti sua järjestämästä muovipusseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raskas työ, raskaat huvit. :)

   Lopulta järki voitti, livahdin kaupungille runebergintorttu-lattelle ja jätin muovipussien organiseeraamiseen seuraavaan kertaan.

   Poista
 3. Anonyymi5/2/14 13:32

  :D Toivottavasti ainakin toi kuva päätyi Nepun vihkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi printterin värit on vähissä. Esikoinen piirsi Nepun ja Mars-planeetan. Hieno tuli.

   Poista
 4. Fantastic!

  Meidän kahdella on kiertänyt Paavo Pupu ja joku vastaava. Tosi kivoja, mutta jossain kohtaa alkoi vaikuttaa siltä, että tämä olikin perheiden brassailu-vihko. Käytiin hoplopissa, kylpylässä, risteilyllä, mäkkärissä ja kuussa. Luisteltiin, askarreltiin paskarreltiin hymyillen koko kyläily.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuon brassailu-fiiliksen vuoksi piti kirjoittaa tämä juttu! Aivan sama fiilis tuli mullekin.

   Kyllähän mekin tehtiin kivoja juttuja, mutta välillä Neppu-parkaa kiskottiin korvista ja viskeltiin sinne tänne ja tätä normaalia elämää.

   Poista
 5. MItähän nuo hoitopaikassa tuumisi, kun tuo tarina sinne menisi ;) ???
  Saattaisi vaikka tätykit yskähdellä muutaman kerran tarinaa aamupiirissä lukiessa ;) Hih hii :) :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Lukeekohan ne mun blogia? En tiedä. Jos kyllä, niin terveisiä kovasti! Ihania olette! <3

   Poista
 6. :D kyyninen pupu rules!

  VastaaPoista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.