22.12.2013

Kyllä tuntuu jossain

Well life has a funny way of sneaking up on you
When you think everything's okay and everything's going right
And life has a funny way of helping you out when
You think everything's gone wrong and everything blows up
In your face

Alanis Morissette: Ironic

Kun puhisee aamulla kiireellä päiväkotiin, säntää juoksujalkaa bussiin, suoriutuu päivällä palaverista ja tehtävälistan rivistä toiseen, kiirehtii illalla kotiin yrittäen muistaa matkalla ostaa maitoa, vessapaperia ja margariinia, ja kotona vielä koheltaa jotain, päätyy helposti tilaan, missä ei tule pysähdyttyä miettimään, miltä minusta tuntuu tai miltä muista tuntuu. 

Viimeisen reilun viikon aikana olen kokenut monenlaisia tunnekuohuja. Pikkareissa puhuttiin syntymästä, elämästä, kuolemasta ja siitä, mitä ehkä tulee sen jälkeen. Saatiin muistutus unelmoimisen tärkeydestä ja siitä, että arjen tohinassa ei kannata unohtaa kiitollisuutta tai elämästä nauttimista. Elämä on tässä ja nyt. 

Työmatkalla sain ihastella huikean kaunista miljöötä ja nauttia herkullista joululounasta. 

Kuva Hirvihaaran kartano

Olen pitkästä aikaa kuunnellut musiikkia, siis oikein kuulokkeilla ja muutakin kuin Ipanapa räppiä. Ihan mahtavaa! Miten urpo pitääkään olla, että unohtaa ajoittain kokonaan kuunnella musiikkia?

Touhukasta lyötiin päiväkodissa. Hän järkyttyi siitä syvästi. Muutamaa yksittäistä poikkeusta lukuunottamatta hän ei itse lyö, töni tai pure ketään. Ilman ennakkovaroitusta tullut isku naamaan sai hänet pelkäämään niin, että seuraavana päivänä hän kulki koko päivän omahoitajansa kädessä. Voi miten pahalta oman lapsen pelko tuntui! Toivottavasti ahdistus joululoman aikana unohtuu. 

Olin mukana saattamassa rakkaan ystäväni äidin viimeiselle matkalleen. Surullinen ja samalla kaunis päivä. Myöhemmin istuttiin samaisen ystävän kanssa keittiössä pikkutunneille. Juteltiin, naurettiin, itkettiin ja tanssitttiin. Jälkikasvun olimme viisaasti juoksuttaneet Hoplopissa niin tilttiin, ettei pienet keittiöbileet häirinneet kenenkään unia. 

Vaikka tämmöinen HC-fiilistely on myös rankkaa, niin sitä on jollain tavalla enemmän kiinni elämässä. Pelkkä arjen ja elämän suorittaminen ei oikeastaan johda mihinkään.

Hmm, tulipas sekava juttu. Pannaan keittiödiscon piikkiin.

PS. Vessaremppa on paria listaa vaille valmis. Joulukuusi odottaa ulko-oven vieressä ja naapurin sedän kanssa on sovittu pukkikeikka. Imuri seisoo keskellä olohuonetta ja odottaa. Kyllä se tästä vielä jouluksi muuttuu!

Lattia on vanha, seinällä uusi tapetti. 

10 kommenttia:

 1. no kyllähän se näin on. pienet keittiödiskot ei tee kettää murheelliseksi, eihän??ihanaa joulunaikaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Murheelliseksi ei, hieman väsyneeksi kylläkin. :D

   Kiitos samoin, mukavaa joulua Mehtäpirttiin!

   Poista
 2. KYLLÄ. Juuri näin. T: juonin yöllä, että luovun kyllä toisesta työstä. Yhdessä työssä, opiskeluissa ja lapsissa tarpeeksi.
  Arjessa on muuten aika vähän aikaa ystäville. Taannoin kokoonnuttiin kavereiden kanssa. Oli mahtavaa. Odotan jo joulun pyhiä ja jälleen kavereiden tapaamista.
  Pysähtynyttä joulua teille. <3
  Hieno vessa ja päiväkoti-elämä: se on aikamoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moneen asiaan panostaminen vie energiaa väkisinkin, vaikka tokihan niistä paljon saakin. Tsemppiä pohdintoihin ja jos kerran unelmaduuni natsasi, niin toinen vaan poikki.

   Päiväkotielämä on aikamoista. :( Tavallaan ajattelen, että tuommoinen valitettavasti kuuluu kuvioon. Onneksi henkilökunta on käsitellyt asiaa tosi asiallisesti ja suhtautuvat vakavasti siihen, että se ei toistuisi.

   Poista
 3. Tulin toivottamaan rauhallisia pyhiä - tylsän vähäistä kommentointi kun näppis rikki jne, mutta voi pientä päiväkodin uhria :(. Samaistun, ja toivon että ilman suurempia traumoja selvitään. Mutta nyt, merry christmas, keittiön diskohile.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos PeNa, oikein hyvää joulua teillekin!

   Ehkä tämä yksi kerta unohtuu joulun tiimellyksessä. Jäin miettimään sitä, että kun yhdestä kerrasta tuli lapsukaiselle voimakas pelko ja ahdistus, niin mitä olisikaan painajainen koulukiusaamisen merkeissä? :( Olisihan se kamalaa, jos itse joutuisi joka päivä töissä miettimään, että tuleekohan kohta pataan.

   Huih, mutta nyt unohdetaan paha maailma ja mussutetaan piparia ja suklaata!

   Poista
 4. Ystävät. <3 Silloin kun ulkomailla asuva ystävä soittaa, niin todellakin laitan pojat syömään keksejä ja katsomaan muumeja puoleksi tunniksi.

  Mietin tänään että musiikin kuuntelun lisäksi myös kirjat ovat jääneet... No, ehkä joskus vielä...? :)

  Meidän esikoinen sanoi jossain sivulauseessa, että päiväkotikaveri oli lyönyt häntä autolla päähän. Leijonaemo minussa heräsi välittömästi... Mur! Toivottavasti Touhukas selviää ilman traumoja eikä päiväkoti ala tuntua pelottavalta.

  Ihanaa Joulua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä strategia, laatuaikaan ystävien kanssa kannattaa todellakin panostaa! Tuntuu, että nykyään yhteisen puhelinajankin löytäminen on vaikeaa, aina on joku tilanne päällä jommassa kummassa päässä.

   Sama juttu, luen tosi vähän nykyään. Välillä haen kirjastosta urheana pinon kirjoja, uusin lainat puolen vuoden ajan ja vien ne lukemattomina takaisin. Erittäin iso harmi kyllä, myös kirjojen maailmaan uppoutuminen on mun suosikkijuttuja.

   Oikein leppoisaa joulua myös teille! <3

   Poista
 5. Hyvää joulua Kuopioon! Kaupunki ja sen ihmiset, oma suku on kovasti ajatuksissa näinä päivinä. Yhtä lumetonta siellä kuulemma on kuin täälläkin, joten joulutunnelmaa on haettava muista asioista. Ja hyvin on löytynytkin, on kuuset ja kynttilät ja valmistelut huomista varten hyvällä mallilla ja jännitystä sopivasti ilmassa lapselle. Vietämme aattoa ystävien kanssa yhdessä tehden, vieläpä sellaisten ystävien joita vuosi sitten emme vielä edes tunteneet. Ovat kuin olisivat aina olleet elämässä, siitäkin saa olla kiitollinen tänä jouluna.
  Leppoisaa joulunaikaa sinulle ja perheellesi! Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oikein mukavaa joulua teillekin! Yhdessä ystävien kanssa tekeminen kuulostaa erinomaisen hyvältä. Märkää ja mustaa on, mutta näillä sitä vaan mennään.

   Naattikee! ;)

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.