27.9.2012

Sinä senkin sottapytty

Ennen lapsia en ymmärtänyt, mihin talouspaperia tarvitaan. Tiskirätti ja astiapyyhe, eikö riitä? Mitä kaikkea ihminen äitinä oppiikaan! Kun ryhdyin aikoinaan sohimaan soselusikkaa tuulimyllyn lailla huitovien käsien ohi Touhukkaan suuta kohti, aloin pian ymmärtää talouspaperin merkityksen. Viimeiset vuodet talouspaperi onkin kuulunut huushollimme perusvarustukseen.

Niin paljon kuin haluaisinkin kannatella Suomen metsäteollisuutta harteillani, innostuin Hennan kauniista blogista löytämästäni ideasta: pestävistä bambuliinoista. Harsoilla olen sosenaamaa joskus pyyhkinyt, mutta myttyiset ja tahmaiset harsot meidän muutenkin sekaisessa keittiössä - ei kiitos. Siispä tilaamaan rättejä Susannan työhuoneelta.

Susannan Työhuoneen bambutiskirätit ovat suomalaista työtä. Vaikka bambu ja puuvilla kasvatetaankin kaukana Aasiassa, rievuissa käytetty neulos valmistetaan Suomessa. Kotimaisia ovat myös painovärit. Kankaat painetaan käsin ja ommellaan tottakai Suomessa. Kaikki kuosit ovat Susannan Työhuoneen omaa designia.

Kuva: Susannan työhuone

Ensimmäinen koeajoviikko on takana, ja rätit on ihan mahtavia! En oikeastaan haluaisi kutsua niitä räteiksi, koska ne ovat kauniita ja pehmeitä eivätkä todellakaan haise. Sovitaan, että se on liina. Touhukas halusi oman liinan, kun pikkusiskollakin on. Olen käyttänyt liinaa kuivana tai kosteana naamaan, käsiin ja mihin kaikkialle sitä sosetta aina lentääkään (siis minne ei lentäs?). Välillä huuhtelin liinan viileällä vedellä ja kun painatukset alkoivat olla möhnän peitossa, viskasin liinat koneeseen. Tadaa, mustikka ja maailman värjäävin bolognesekastikepurkkisosekin olivat poissa.

Varokaa kiltit lapset ja aikuiset, näitä saattaa löytyä joulupaketista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.