13.4.2013

Sinulle, joka et osaa päättää: kääntöpussi

Pula-ajan puuhapajassa lähdettiin tällä kertaa ratkaisemaan yli vuoden vaivannutta säilytystilaongelmaa. Nauravaisen hanskoille, hatuille ja villahousuille piti löytää joku säilytyspaikka, mielellään pikkuväen narikan läheisyydestä. Selasin Ikean kuvastoa, haahuilin kirppareilla ja lopulta ymmärsin, että itse pitää tämäkin tehdä. Inspiraatiota ja ohjeita hain mm. täältä.

Meillä kävi taannoin ihana keiju, joka toi kassillisen sisustuskaupan ylijäämäkankaita. Siispä sain ommella kauniista kankaista, ja vanhat keittiöpyyhkeet sekä Miehen rumat tarpeettomat verhot jätettiin tällä kertaa rauhaan. Materiaalina oli vahakangas (pallot) ja puuvillakangas (raidat). Tukikangasta ei sattunut olemaan, eikä sitä olisi tarvittukaan.


Koukut ostettu aikaa sitten Indiskasta. Tarkkasilmäinen lukija ehkä huomaa, että väritin kesken kuvausten kiiltävät ruuvinkannat mustalla tussilla.

Palloja...

...raitoja vai molemmat?
Odotettavissa käsilaukku-efekti, eli noista ei ikinä löydä sitä mitä haluaa. Aika söpöt kumminkin! Periaatteessa konepestävät, käytännössä en jaksanut panostaa huolitteluun, joten en ole varma haluanko yrittää.



Hurautin iltapäiväpuhteina vielä yhden kääntöpussin tahi kangaskorin. Tässäkään en tarvinnut tukikangasta, koska kankaat olivat paksua sisustuspuuvillaa (eikä minulla edelleen ollut tukikangasta). 

Ruusuja vai palloja? Ehkä sittenkin ruusut. Eiku pallot. 
Helppo ja kiva juttu ommella! Sopii myös meille, joilla ei niin sanotusti ole ne ompelulaatikon terävimmät sakset. Niin, ja lopulta molemmat seinäkassit jäivät raitamoodiin.

22 kommenttia:

  1. Sä oot ihan hurjan taitava! Nostan hattua!

    Ihanat nuo kankaatkin vielä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ompelukset kovin läheistä tarkastelua kestä, mutta ei tässä nyt ole aikaa tai energiaa olla perfektionisti! :D

      Kankaat on ihania joo, se kangaskassillinen oli huikean kiva lahja!

      Poista
  2. Hyvä idea nuo kassit! Tarttis varmaan meillekin... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pehmeiden asioiden säilytykseen nämä sopii hyvin, ja voihan niitä myöhemmin käyttää johonkin muuhunkin. Ei ne viikonlopun ruokaostoksia ehkä kestäisi, jotain kevyempää kylläkin.

      Poista
  3. Ai kun hienot kassit, kelpais mullekin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sur sur vaan ompelukone hyrisemään! :)

      Poista
  4. Oih, oletpa tosiaan taitava! Ihania kääntöjuttuja! :)

    Heitin sua haasteella:
    http://parahdys.blogspot.fi/2013/04/111122.html

    VastaaPoista
  5. No on kyllä tosi nätit! Mä olen ihan kade kaikille ketkä osaa ommella. Mä varmaan surauttaisin (tai huolittelisin, käytetään nyt ompeluslangia) sormeni kiinni johonkin jos yrittäisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän pitkälle kuule pääsee, kun osaa ommella vähän suoraa tai siksakkia! En mäkään osaa napinläpiä tms. tehdä, joskus tulee onnistumisia näillä vähäisilläkin taidoilla. :)

      Poista
  6. taitava olet..ja nuo kankaat on kyllä tooooosi kauniita. valinnan vaikeus olis hirmuinen niin kasseissa kuin korissa..

    VastaaPoista
  7. Hienot! Ja jos teidän eteisessä on oikeastikin noin seesteisen näköistä, en halua tietää - kuvittelen sun siis "vähän stailanneen" tuota naulakkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai mitä stailannut? Olohuoneessakin meillä on aina huoneen sävyihin sointuviin vaatteisiin puetut lapset leikkimässä hillitysti 2-3 valitulla puulelulla, jotka tuovat kivasti kontrastia valkea-harmaaseen sisustukseen.

      Juu ei ole valkea-harmaata eikä stailattua tiukasti rajattujen ruutujen ulkopuolella. :D

      Poista
  8. Vau :))! Minäkin tein kangaskasseja kauppakasseiksi ekoina ompelukoneharjoitteina syksyllä ja itse asiassa se olikin aika helppoa. Näistäpä taas sai inspistä, kun olisi aikaa toteutukseen :p.
    Ihanan valoisat kuvat kaikenlisäksi ja muutenkin niin hyvänmielen postaus että :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen myös tuunannut muutaman kerran kankaisia kauppakasseja, joissa on ollut mainoksia / logoja. Leikkasin kankaasta lapsen nimen kirjaimet ja siksakkasin ne kassiin kiinni. Kivat päiväkotikäytössä!

      Poista
  9. Siis vähän olet kätevä. Ja takuulla sinun sakset on sieltä terävimmästä päästä. Hienoja kasseja ja muutenkin teillä näyttää tunnelmalliselta. Letkeää lauantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinne! Ja terävät sakset on olleet ostoslistalla jo vuosia, näköjään sitä niillä tylsilläkin saa jotain nyrhittyä! :D

      Poista
  10. Oi vau, tosi makeet! Voisinpa pölliä idean meillekin, kunhan ensin saadaan tuo tuulikaappi valmiiksi... Tosin ompelukonetta ei ole, enkä ehkä käsipelissä jaksa lähteä syhertämään, mutta jospa jossain kävelisi vastaan juuri sopivat kassit... :) Mahtavat!

    VastaaPoista
  11. Ihanat! Teepä meillekin ;)! Ei vaan, pitäis kyllä kaivaa ompelukone itsekin esille ja surauttaa joskus jotain kivaa.

    VastaaPoista
  12. Ihania! Mä luulen, että tohon pitää olla jo kohtuullisen terävät sakset.

    Mä niin haikailen ompelukoneen perään. Se ei oo kauheen hyvä sisustuselementti eli sitä pitäisi sitten osata käyttää..

    Ja löytää myös aikaa, mutta aina saa fiilistellä kun katselee muiden tekeleitä.

    VastaaPoista
  13. Onpas kivoja ompeluksia! Mukava kun on löytynyt kankaille käyttöä. ;)

    VastaaPoista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.